fbpx
My own boss Ghazal Janne Villadsen Madeleine Käte Henriette Bretton-Meyer Anika Lori Gry Worre Hallberg Cecilie Nørgaard Johan Borups

guide

7 kulturbosser

Blogindlæg posted 21.05.2021

Kunstner og underviser Anika Lori har siden 2013 inviteret Johan Borups elever på sit valgfag My Own Boss helt tæt på sit netværk i det Københavnske kulturliv, i intime rammer. På KANALEN i dag sætter vi fokus på 7 kulturbosser som eleverne har besøgt, og som alle lige nu er topaktuelle med udgivelser, udstillinger, performances mm.

Anika Lori

Mamma Boss Anika Lori er aktuel med værket “Jeg Kalder På Dig” i Nikolaj Kunsthals 40 års jubilæumsudstilling.

Anika_Ida-Marie Fiskaa Johan Borups KANALEN

Kunstner & underviser. FOTO: Ida-Marie Fiskaa

 

Henriette Bretton-Meyer

Henriette har kurateret udstillingen Our elastic arm hold in tight through the claouds af den verdenskendte franske kunstner Laure Prouvost, som lige nu kan opleves på Kunsthal Charlottenborg.

Henriette Bretton-Meyer_JOACHIM MICHELSEN KVALENG Johan Borups Højskole Kanalen

Kurator. FOTO: Joachim Michelsen Kvaleng

 

Madeleine KätE MCGOWAN

Madeleine Käte er filmskaber, kunstner og aktivist. Med projektet Other Story laver hun bl.a. lige nu live talks med palæstinensere fra Gaza og Vestbredden.

Filmskaber, kunstner & aktivist. FOTO: Robin Iborn

 

Ghazal / MELODI SOLTANI

Melodi Fnug Soltani har godt gang i en spirende musikalsk karriere under navnet Ghazal. Hun spiller fem koncerter over de næste par måneder, og udkommer med en live-session meget snart.

Melodi Soltani Ghazal Johan Borups Kanalen

Musiker FOTO: Sif Szetu

Janne Villadsen

Janne Villadsen er chef for program og udvikling på den eventyrlige Heartland Festival og aktuelt redaktør på fotobogen “Generations”.

Chef for program & udvikling @Heartland Festival. FOTO: Nora Lykke Sattrup

Cecilie Nørgaard

Cecilie Nørgaard formidler viden om køn og diversitet og kombinerer kunst og videnskab i sin praksis. Hun er snart aktuel med bogen ‘Han hun hen’, der giver konkrete bud på en mere normkritisk børneopdragelse.

kønssociolog Cecilie Nørgaard. FOTO: Ida-Marie Fiskaa Johan Borups Højskole

Uddannelses- & kønssociolog, konsulent & forfatter FOTO: Ida-Marie Fiskaa

Gry Worre Hallberg

Gry Worre Hallberg har grundlagt performancegruppen Sisters Hope, der til juli inviterer til en sanselig rejse i storbyen sammen med Nikolaj Kunsthal.

Sisters Academy Gry Worre Hallberg foto hedda Rystad

Ph.d. institut for kunst- og kulturvidenskab, samt stifter af Sisters Academy. FOTO: Hedda Rystad

Besøg de 7 bosser på kanalen her

OM MY OWN BOSS

Drømmen og formålet med My Own Boss, er at mindske unges fremtidsangst, vise at ingen er perfekte, at vejen kan være både kringlet, smuk og tilfældig. At man nogen gange skal tage nogle omveje for at finde frem til det man gerne vil.
Hver uge tager vi derfor ud og besøger forskellige folk – både dem, der er gået skolevejen, de autodidakte – de selvlærte, eller dem som på anden vis har nået deres personlige mål, og skabt deres egen vej. Møderne munder ud i bloggen My Own Boss, samt i et magasin, hvor eleverne skiftevis påtager sig rollen som enten journalist, fotograf eller art director. Ved at udforske disse områder, kan eleverne lege med og dygtiggøre sig i den redaktionelle verden, samt få et indblik i egne styrker og forhåbentlig spejle sig i nogle af de folk vi besøger.
Bloggen afspejler, at vi er en nordisk højskole og indlæggene er derfor skrevet på enten norsk, svensk eller dansk. 

Indtil videre er det blevet til mere end 140 besøg. Tak til alle der har åbnet deres hjerte og hjem, uden jer ville der være så forbandet tomt.

 

Af Sara Amrani 
Kulturhus, PR & kommunikation