fbpx

Dokumentarfilm

PERSONLIGT FILMSPROG, HISTORIEFORTÆLLING

Foto: Malthe Folke Ivarsson

Om Dokumentarfilmlinjen

Vi arbejder med historiefortællingen og dens betydning for vores forståelse af os selv og den verden vi lever i.

Dokumentarlinjen på Johan Borups Højskole tilbyder en enestående mulighed for at komme langt ind i det dokumentariske arbejde. Vi arbejder med den personlige fortælling i en tradition, hvor den enkelte fortæller selv filmer og klipper.

På linjen opbygges et tillidsfuldt rum, hvor du som elev deler det personlige arbejde med dine medstuderende. Derfor er der udviklet en tradition for en stærk redaktionel kultur på linjen, der også giver et godt netværk efter højskoleopholdet. Forløbet tilbyder dig bl.a. en god mulighed for at undersøge dit billedsprog samt en bevidsthed om metoder i arbejdet med dokumentariske medvirkende.

“Vi arbejder med historiefortællingen og dens betydning for vores forståelse af os selv og den verden vi lever i.”

OM UNDERVISNINGEN

Semesteret er bygget op over en række korte filmopgaver, filmnotater, screening af nye dokumentarfilm, en refugietur og relevante tværfaglige samarbejder med andre de andre linjer.

Dit arbejde er udgangspunktet for mentorbistand, teori og analyse. Linjen er åben over for de forskellige dokumentartraditioner, som eleverne ønsker at udforske. Der arbejdes blandt andet med klassisk dokumentarfilm, billedkunstneriske traditioner, undersøgelser af opstillet og iscenesat virkelighed og politiske film.

 

Foto: Minna Berg

REFUGIErejse

Hvert semester tager vi på refugierejse. Refugierejsen bruger vi på at arbejde kunstnerisk med vores fag, udvikle vores fællesskab og som en mulighed for fordybelse og arbejdsro. Vi tager afsted med vores linje, nogle semestre sammen med en anden linje. Vi rejser lokalt med tog eller bus f.eks. til de smukke danske øer, klostre, gårde, residencies eller i shelter.

Refugietur på Ærø. Foto: Maria Wulff

UNDERVISERE

Du vil møde nogle ret forskellige og personlige dokumentar instruktører i løbet af semesteret bl.a. Torben Simonsen, Vibe Mogensen, Judith Lansade, Frigge Fri og Lise Birk.

TORBEN SIMONSEN

Torben er uddannet flerkamerainstruktør fra Den Danske Filmskoles dokumentarafdeling. Han har siden arbejdet med dokumentarfilm og TV-produktion som både instruktør, fotograf, producer og klipper for blandt andre DR, Zentropa og Det Danske Filminstitut. Torben arbejder også som billedkunstner og med talentudvikling og efteruddannelse af filmfortællere, på Den Danske Filmskole, Screen Talent Europe, C:NTACT / Eddison scenen, Filmlab Jordan, Palæstina, Makarska Film Festival med flere.

Lise Birk Pedersen

Lise er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole og har arbejdet med film og TV i 20 år. Hun er optaget af samfundsbevægelser og menneskelige dynamikker. Både i den Bodil-vindende dokumentar ‘Putins kys’ og i den seneste film ‘Alt magt til folket?’ om den italienske Femstjernebevægelse, beskriver Lise en aktuel samfundsudvikling gennem den personlige historie.

Torben Simonsen Johan Borups Højskole Dokumentarfilm
Torben Simonsen
Lise-Birk-Pedersen-Johan-Borups-Hojskole
Lise Birk Pedersen

Gæsteundervisere

Du kommer også til at møde en række spændende gæsteundervisere. Tidligere har vi haft besøg af:

Stig Bilde, filmklipper

Frigge Fri, filminstruktør

Morten Arnfred, DaVinci resolve ekspert

Marie Limkilde, filminstruktør

Lotte Mik-Meyer, filminstruktør og underviser på Den Norske Filmskole

Thomas Krag, filmklipper

Eva Mulvad, instruktør

Phie Ambo, filminstruktør

Sun Hee Engelstoft, filminstruktør

Jesper Jack, producer og medejer af House of Real

Peter Albrechtsen, tonemester og lyddesigner

Sigrid Dyekær, Producer, direktør og medejer af Danish Documentary

Læs mere om Dokumentarfilm på Johan Borups

 

MØD SMILLA FRA DOKUMENTARLINJEN, FORÅR 2022: