fbpx

Dokumentarfilm

PERSONLIGT FILMSPROG, HISTORIEFORTÆLLING

Foto: Malthe Folke Ivarsson

Om Dokumentarfilmlinjen

Vi arbejder med historiefortællingen og dens betydning for vores forståelse af os selv og den verden vi lever i.

Dokumentarlinjen på Johan Borups Højskole tilbyder en enestående mulighed for at komme langt ind i det dokumentariske arbejde. Vi arbejder med den personlige fortælling i en tradition, hvor den enkelte fortæller selv filmer og klipper.

På linjen opbygges et tillidsfuldt rum, hvor du som elev deler det personlige arbejde med dine medstuderende. Derfor er der udviklet en tradition for en stærk redaktionel kultur på linjen, der også giver et godt netværk efter højskoleopholdet. Forløbet tilbyder dig bl.a. en god mulighed for at undersøge dit billedsprog samt en bevidsthed om metoder i arbejdet med dokumentariske medvirkende.

TILMELDING

“Vi arbejder med historiefortællingen og dens betydning for vores forståelse af os selv og den verden vi lever i.”

OM UNDERVISNINGEN

Semesteret er bygget op over en række korte filmopgaver, filmnotater, screening af nye dokumentarfilm, en refugietur og relevante tværfaglige samarbejder med de andre linjer.

Dit arbejde er udgangspunktet for mentorbistand, teori og analyse. Linjen er åben over for de forskellige dokumentartraditioner, som eleverne ønsker at udforske. Der arbejdes blandt andet med klassisk dokumentarfilm, billedkunstneriske traditioner, undersøgelser af opstillet og iscenesat virkelighed og politiske film.

 

Foto: Minna Berg

REFUGIErejse

Hvert semester tager vi på refugierejse. Refugierejsen bruger vi på at arbejde kunstnerisk med vores fag, udvikle vores fællesskab og som en mulighed for fordybelse og arbejdsro. Vi tager afsted med vores linje, nogle semestre sammen med en anden linje. Vi rejser lokalt med tog eller bus f.eks. til de smukke danske øer, klostre, gårde, residencies eller i shelter.

Refugietur på Ærø. Foto: Maria Wulff

UNDERVISERE

TORBEN SIMONSEN / linjeleder

Torben er uddannet flerkamerainstruktør fra Den Danske Filmskoles dokumentarafdeling. Han har siden arbejdet med dokumentarfilm og TV-produktion som både instruktør, fotograf, producer og klipper for blandt andre DR, Zentropa og Det Danske Filminstitut.

Torben arbejder også som billedkunstner og med talentudvikling og efteruddannelse af filmfortællere på Den Danske Filmskole, Screen Talent Europe, C:NTACT / Eddison scenen, Filmlab Jordan, Palæstina, Makarska Film Festival med flere – og så står han for den daglige undervisning på Dokumentarfilmlinjen.

Torben Simonsen Johan Borups Højskole Dokumentarfilm
Torben Simonsen

Gæsteundervisere

Du kommer også til at møde en række spændende gæsteundervisere. Tidligere har vi haft besøg af: