fbpx

Arkitektur & Kunst

15.-21. juli 2024 (uge 29)

ARKITEKTUR & KUNST

På dette års sommerkursus i Arkitektur & Kunst kommer vi til at arbejde med arkitektoniske skulpturer. Vi befinder os der hvor de to fagligheder mødes og skaber et udtryk.

Arkitektur bliver ofte forstået som én ting: bygning. Men arkitekten kan arbejde på mange kunstneriske måder og derfor er det ærgerligt kun at forstå det på denne ene måde.

Der er bygninger, landskab, rum, objekter og kunst der kan have arkitektoniske kvaliteter.

Vi interesserer os for nogle særlige kompositoriske træk og det registrerende blik der findes i arkitekturen.

Det kan være at værket har en komposition der mimer noget man finder i arkitekturen: åbninger, trapper, en form for skalabevidsthed.

Eller at værket forholder sig undersøgende ift. En kontekst eller site.

Det vi øver os i her er både konkrete værktøjer: at bygge og tegne, men især at træne blikket, at se sammenhænge, at se former, symboler og kompositioner.

At forholde sig til hvad det betyder og gør på et mere sanset plan. Både rumligt, men også hvilke fortællinger det bærer på.

Johan Borups Højskole Arkitektur & Kunst
Foto: Malthe Folke Ivarsson

UNDERVISERE

Kurset ledes af Dicki Lakha, som er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i København og arbejder i krydsfeltet mellem arkitektur, kunst og det iscenesatte. Dicki har arbejdet med det iscenesatte rum gennem forestillinger som: Apollonian Circles, Solastalgia og udstillingen Infinite Deep af David Lynch. Derudover står hun bag publikationen “En Ledsager i Stedssansning” i samarbejde med Madeleine Käte McGowan og Copenhagen Architecture Festival.  Hun undersøger rum og sted gennem et scenografisk blik, hvor taktilitet, stemning og symbolik flettes sammen til et udtryk. Læs mere om Dicki her.

Dicki Lakha

sommer på johan borups

Brug en uge af din sommer på at skabe, synge, danse, bevæge dig og skrive; oplev – eller genoplev – højskolelivet midt i København, når vi igen holder sommerhøjskole i slutningen af juli. Vælg mellem linjerne:

ARKITEKTUR & KUNST (UGE 29)GRAFIK & MALERI (UGE 29)KERAMIK (UGE 29 & 30)KREATIV SKRIVNING (UGE 29 & 30)ARKITEKTUR I KBH (UGE 30)URBAN SPORT (UGE 30)DET LEVENDE BORD (UGE 30)

… som du fordyber dig i det meste af ugen. Uden for linjeundervisningen er der selvfølgelig også højskolesang, forskellige sportstilbud, musikalske indslag, inspirerende oplæg, vidunderlig mad og mulighed for at møde en masse skønne mennesker.

Mandag til fredag er der morgenmad fra 8.15, morgensamling kl. 9, undervisning på linjerne 9.30-12.30 + 13.30-15.30 og fælles aktiviteter om eftermiddagen og aftenen indtil kl. 22.  Lørdag fremviser vi for hinanden, venner og familie, hvad vi har arbejdet på i løbet af ugen, og om aftenen er der festmiddag! Søndag spiser vi brunch, evaluerer og siger på gensyn. Vores kvalitetskøkken serverer alle måltiderne, spændende og sund mad fra hele verden.

Sommerhøjskolen 2024 finder sted 15.-21. juli og 22.-28. juli på og omkring Johan Borups Højskole. Det er muligt at melde sig til en af ugerne eller begge to, hvis du gerne vil prøve flere af kurserne. Læs mere her. 

Tilmelding uge 29

Tilmelding uge 30

praktisk info

Det koster 3.800 kroner at deltage på sommerhøjskolen – og er du studerende, får du 500 kroner i rabat.

Gamle elever på lange kurser kan deltage i sommerhøjskolen for 2.800 kroner.

Vi har desværre ingen sengepladser på højskolen, så du må sove hjemme eller finde anden sovemulighed, hvis du ikke er fra København og omegn. Du kan finde billig overnatning hos enten Danhostel Copenhagen eller Downtown Hostel, der begge ligger få minutters gang fra højskolen.

Når du har tilmeldt dig, sender vi dig en bekræftelse på at du er optaget på kurset. Herefter modtager du en FI-kode, som du betaler gennem din netbank.
Ved framelding senest en måned før kursusstart returneres kursusgebyret fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Det samlede kursusgebyr returneres med 50% ved framelding mindst 14 dage før kursusstart. Ved framelding mindre end 14 dage før kursusstart eller udeblivelse fra kurset returneres kursusgebyret ikke.

Det er muligt via Europæiske Rejseforsikring at tegne en afbestillingsforsikring. Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i kurserne.

Tilmelding uge 29

Tilmelding uge 30

Højskolesangbogen Johan Borups Højskole
Det Levende Bord - Valgfag