fbpx

Hvem er vi?

Personale, ledelse og bestyrelse

Johan Borups Hojskole Malthe Ivarsson

OS PÅ JOHAN BORUPS

På Johan Borups Højskole tror vi på, at overskud kommer af overskud! Vi er vilde med eleverne, og alle er fælles om at udvikle skolen, uanset hvor i huset vi arbejder. Lærerne har udover deres arbejde på højskolen en aktiv karriere indenfor arkitektur, kunst, teater, journalistik, litteratur, design, sport, musik og dokumentarfilm. Johan Borups Højskole er et pulserende mødested for spændende mennesker. Vores køkken under ledelse af Charlotte Grønlykke er bare verdens bedste! I vores bestyrelse har vi en flok mennesker med professionel indsigt i at drive virksomhed, med lyst til at give en hånd med og først og fremmest: med stor kærlighed til skolen.

BJØRN BREDAL

FORSTANDER

Journalist, forfatter og tidligere redaktør på Gyldendal, Weekendavisen og Politiken, hvor han stadig er fast skribent. Cand.mag. i fransk og musik med videreuddannelse i Paris (politisk videnskab) og Oxford (journalistik). Underviser i journalistik og litteratur.

Email: bb@borups.dk

Bjørn Bredal

NIKOLAJ DAVIDSEN

Viceforstander

Konservatorieuddannet bassist, arrangør og teatermusiker. Har spillet i et utal af bands, fra postpunkrock, til soulrock, folk og klezmer. Har været skolens viceforstander siden 2015.

E-mail: nikolaj@borups.dk

Nikolaj Davidsen

SIGNE WALDORFF BONDE

Forretningsfører

Hun har baggrund både som professionel moderne danser og koreograf og som økonomi- og regnskabskyndig med uddannelse fra CBS. Signe var inden Johan Borups Højskole, økonomi- og administrationschef i Københavns Madhus.

E-mail: signe@borups.dk

Signe Waldorff Bonde

Camilla Burrow

Sekretær

Er skolens sekretær med alt hvad det indebærer. Ud over at have læst Historie og Socialantropologi på universitetet har Camilla en broget baggrund, med alt fra at være elev på skoleskibet Georg Stage, assistent hos tøjdesigner i Tyskland, omsorgsmedhjælper inden for handicapområdet og senest mere end 10 år som projektkoordinator på Den Danske Filmskoles Efteruddannelse.

E-mail: camilla@borups.dk

Camilla Hyldal Burrow

Sara Amrani

Kulturhusleder, pr & kommunikation

Sara leder skolens kulturhus, det er hende man skal kontakte hvis man har lyst til at samarbejde om et arrangement. Hun er også skolens PR og kommunikationsansvarlige, og så er hun tidligere elev. Sara var inden Johan Borups Højskole HR manager i Maersk.

E-mail: sara@borups.dk

Sara Amrani

Ina jacobsen

PR, EVENT & projektleder

Ina laver kampagner og er projektleder på vores sommerhøjskole med Læger uden Grænser og litteraturfestivalen Höst. Desuden underviser hun i valgfaget Event. Hun er uddannet cand.scient.pol, har en tillægsuddannelse i journalistik og har tidligere arbejdet hos bl.a. Berlingske, Radio24Syv og Mandag Morgen.

E-mail: ina@borups.dk

Ina Jacobsen Johan Borups Højskole
Ina Jacobsen

JULIE HEIN SASS

skolens mentor og valgfaget uRBAN sport

Julie underviser på valgfaget Urban Sport, hun underviser i kropsforståelse på mange af skolens linjer og så er hun skolens mentor. Julie er uddannet cand. scient i humanistisk samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab fra Københavns Universitet og har speciale i brugen af byens rum til sport. Ved siden af sit arbejde på Johan Borups Højskole driver hun mad-firmaet dinner & drinks og event-firmaet Juhesa.

E-mail: julie@borups.dk

Julie Sass Johan Borups Højskole
Julie Sass

aase andreasen

bibliotekar

Uddannet bibliotekar og har arbejdet i et folkebibliotek i 15 år. Fortsatte arbejdet med at finde og formidle information i Politikens Oplysning og var leder af Biblioteket i JP/Politikens Hus i mere end 25 år. Som pensioneret skaber Aase et hyggeligt og levende bibliotek på højskolen med de 1.000 bedste bøger i verden, som skal inspirere eleverne til at læse skønlitteratur og blive klogere på livet.

Aase Andreasen

JAKOB MUNKSGAARD

Pedel & IT

Uddannet bygningssnedker og pædagog.  Jakob har bl.a. arbejdet som pædagog, projektmedarbejder, taxichauffør, undervisning i computer/IT i 10 år, bijob som vicevært i 24 år, teknisk serviceleder på en folkeskole. Jakob har desuden startet og drevet en pædagogisk internet portal i 16 år.

E-mail: jakob@borups.dk

Jakob Munksgaard

CHARLOTTE GRØNLYKKE

køkkenchef

I 2005 trådte hun ind i køkkenet på Johan Borups højskole, som hun siden har styret sikkert igennem verdenskøkkenet sammen med teamet bag gryderne. Om den står på falafel, fisk eller frikadeller, så er der altid et sikkert valg til hovedrollen på dagens tallerken – og det er grøntsagen.

 

Charlotte Grønlykke

Molly HØM CARLSEN

Køkkenassistent

Madmenneske. Har stor interesse og indsigt i økologi og bæredygtighed. Er tilhænger af minimum af madspil. Arbejder med årstidens grøntsager som udgangspunkt og vil hellere lade grøntsager være hovedbestandel i et måltid og med kødet som tilbehør. Er interesseret i at forsøge at forfine og fremhæve den enkelte grøntsags egensmag. Er nysgerrig på nye sammensætninger for at holde (smags)sanserne vågne. Vil gerne udfordre og udfordres på hvad måltider består af. Elsker godt brød og at bage det.

 

Molly-Høm-Carlsen

ALMIRAN SOUZA

Køkkenassistent

Er vores brasilianske køkkenassistent og samtidig professionel dyrker af, professor og instruktør i capoeira. Se ham i aktion på en dokumentarfilm lavet af elever på højskolen.

Almiran Souza

LISE BIRK PEDERSEN

Dokumentarfilm

Lise er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole og har arbejdet med film og TV i 20 år. Lise står bag den Bodil-vindende dokumentar Putins kys og i den seneste film ‘Alt magt til folket?’ om den Italienske fem stjerne bevægelse, beskriver Lise en aktuel samfundsudvikling gennem den personlige historie. Lise bor på Nørrebro sammen med sin mand og to børn.

Lise Birk

DICKI LAKHA

LINJELEDER – Arkitektur & Kunst

Dicki er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i København. Hun har arbejdet med både film, teater og arkitektur. Hun arbejder som arkitekt for kunstner Malene Landgreen med stedsspecifikke udsmykninger og udstillinger. Opvokset i Søborg lige uden for København med en tibetansk far og en dansk mor.

Dicki Lahka

Albert grøndahl

Arkitektur & Kunst

Albert Grøndahl er uddannet billedkunstner med en BA fra FAMU i Prag, Ecole Nationale Supérieure de Photographie i Arles og en MFA ved Royal Academy of Fine Arts i Antwerpen. Ved siden af sin kunstneriske praksis driver han udstillingsstedet og tidsskriftet Magasin Lotus på Frederiksberg, samt filmklubben Blå Time ved Kunsthal Charlottenborg.

 

Albert Groendahl Johan Borups Højskole
Albert Grøndahl

Sofie hØJGAARD hANSEN

ArkitEktur & Kunst

Sofie er uddannet arkitekt fra kunstakademiets arkitektskole i København. Sofie arbejder i feltet mellem arkitektur og kunst – et tilbagevendende tema i hendes arbejde er ritualer, beholdere og vand. Hendes kunstneriske arbejde tager altid udgangspunkt i eksisterende arkitektur og dets potentiale, som hun ved minimale indsættelser, ofte i metal, peger på og fremhæver.

Sofie Højgaard

ANIKA LORI

My Own Boss

Dansk/italiensk billedkunstner repræsenteret af V1-Gallery i København. Har arbejdet som assistent for John Kørner og Tal R 2000-2005 og siden udstillet i både ind- og udland. Sideløbende med kunsten og undervisning på skolen, spiller hun som DJ og er skribent og stifter af Semi Femi bloggen.

Anika Lori

MICHAEL MØLLER

linjeleder – Musik

Han har i løbet af de sidste 15 år etableret sig som en af væsentligste stemmer på den danske musikscene med både kunstnerisk og kommerciel succes. Med indiekollektivet Moi Caprice og popbandet The Mountains har han løbende haft markante radiohits – heriblandt 5 Ugens  Han har spillet et utal af koncerter i ind – og udland – bl.a. tre gange på Roskilde Festival.

Michael Møller

KASPAR KAAE

Musik

Kaspar har læst journalistik på Roskilde Universitet og er uddannet filmkomponist fra Syddansk Musikkonservatorium. Han har skrevet og arrangeret seks udgivelser med det anmelderroste band CODY, hvor han også er forsanger. Han har derudover co-writet med en række danske artister som Fallulah, Jonas Petersen (Hymnes From Nineveh).

Kaspar Kaae

katrine muff enevoldsen

musiklinjen, skolens korleder

Katrine er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium med sang som hovedfag. Hun har et kor i Brorsons Kirke og er korsanger på diverse indspilninger og koncerter for bl.a. Sebastian, Efterklang, Tobias Trier, Tina Dickow, When Saints Go Machine, Turboweekend, Falullah, Søren Huss, Pernille Rosendahl m.fl. og fast korsanger for Oh Land. Katrine har tidligere arbejdet som musikpædagog og er vocal coach i X-Factor.

Katrine Muff Johan Borups Højskole
Katrine Muff Enevoldsen, korleder

JESPER SØNDERAAS

linjeleder – Design

Jesper har en cand.merc. i Corporate Design fra Copenhagen Business School. Udover at undervise på Johan Borups Højskole arbejder Jesper i dag som selvstændig grafisk designer og kreativ konsulent for en række kunder sideløbende med egne kreative projekter. Jesper arbejdede i mange år for et af Danmarks største reklamebureauer med base i både London, Oslo og København.

Jesper Sønderaas

Nikolaj Lorentz Mentze

design

Nikolaj er uddannet industriel designer fra Kolding Designskole i 2013 og har sin egen tegnestue, STUDIO 0405, som arbejder i feltet mellem rum og objekt i husets og møblets skala. Et centralt spørgsmål for Nikolaj er, hvordan bygningskulturens historiske, tekniske og æstetiske egenskaber kan kvalificeres og videreudvikles i et samlet rumligt greb.

Nikolaj Mentze

Elisabeth Skou Pedersen

linjeleder – Forfatter

Elisabeth er ph.d. i litteraturhistorie og arbejder som freelance skribent, foredragsholder og underviser. Hun skriver om litteratur, byrum, globalisering og moderne kærlighed for bl.a. Dagbladet Information og netmagasinet ATLAS, hvor hun også er tidligere litteraturredaktør.

Elisabeth Skou Pedersen

ida marie hede

forfatterlinjen

Ida Marie Hede er uddannet fra Forfatterskolen, samt mag art i Kunsthistorie fra Københavns Universitet. Hun skriver prosa, lyrik, essays og kritik og arbejder ofte tværæstetisk. Hun er forfatter til syv bøger, senest prosa-hybriden ’Bedårende’ på Forlaget Gladiator. I 2015 modtog hun Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

 

Ida Marie Hede Johan Borups Højskole

PIET GITZ-JOHANSEN

LINJELEDER – TEATER & SCENEKUNST

Skuespiller, iscenesætter og underviser. Er uddannet fra NTA -Norwegian Theatre Academy Er medstifter og udøver i kompagniet Talking Timber. I sit arbejde med både forestillinger og undervisning er Piet optaget af det undersøgende –- det abstrakte og et udtryk der tilstræber en hybrid mellem det stærkt visuelle og teateret som form –  af nærvær, humor og absurditeter – og at sætte en ramme omkring hverdagens poesi.

Piet Gitz-Johansen

MIE LARSEN

Teater & Scenekunst

Mie er skuespiller og iscenesætter og har undervist i scenekunst herunder særligt teater siden 2004. Hendes arbejde tager altid afsæt i en undren – en nysgerrighed over for relationer mellem mennesker, og hvad vi mennesker gør ved og med hinanden, og hvordan vi laver benspænd for os selv.

 

 

Mie Larsen

EMIL TAFDRUP

Teater & Scenekunst

Uddannet skuespiller og iscenesætter fra skuespillerskolen Ophelia i 2011. Han har mere end 10 års erfaring som underviser med speciale i skuespilteknik. Hans undervisning tager udgangspunkt i Sanford Meisners teknik.

Emil Tafdrup

carl krull

tegning

Carl Krull er en dansk kunstner, som primært arbejder med tegning. Han har modtaget sin Master of Arts fra Jan Matejko Academy of Fine Arts i Krakow, Polen og San Carlos Academy of Fine Arts i Mexico City. Her hjemme har han udstillet på blandt andet ARoS Aarhus Kunstmuseum og Charlottenborg Kunsthal.

Carl Krull

RASMUS TODBJERG LARSEN

SAMMENSPIL

Rasmus er musiker og har spillet bas med en lang række bands og kunstnere, bl.a. Burhan G og Choir of Young Believers. Underviser i valgfaget sammenspil.

Rasmus Todbjerg Larsen
Rasmus Todbjerg Larsen

JOHAN BORUPS BESTYRELSE

RENÉ BACH

Formand. Uddannet KaosPilot. Bachelor i ledelse og entrepreneurship. Medstifter af KaosManagement. Medstifter, partner og direktør i Copenhagen Coaching Company.

MOQI TROLIN

Næstformand. Svensk sceneinstruktør og teaterdirektør der er bosat i Danmark. Han er uddannet på Statens Teaterskole i København 2001-2005.

Håkon Harket

Norsk idéhistoriker, skribent og forlægger. Daglig leder i Forlaget Press AS. Har tidligere arbejdet i kulturredaktionen på Aftenposten.

Tarek Hussein

Læser jura på KU. Debattør og foredragsholder.  Medstifter og tidligere formand for Team Succes.

Michael Valentin

Cand. scient. adm., tidligere adm. direktør i Akademikernes a-kasse og tidligere bestyrelsesformand for Foreningen Folkemødet.

Lise Bach Hansen

Cand. Comm. fra RUC samt kandidat i teaterhistorie fra La Nouvelle Sorbonne III i Paris. Head of talks & literature på det Kgl. Bibliotek i Den Sorte Diamant. Har tidligere arbejdet og boet i Paris, Bruxelles og Köln. Er tidligere elev på Johan Borups Højskole.

emma louise ries møller

Medicinstuderende og tidligere elev på Johan Borups Højskole.