fbpx

Hvem er vi?

Personale, ledelse og bestyrelse

Johan Borups Hojskole Malthe Ivarsson

OS PÅ JOHAN BORUPS

På Johan Borups Højskole tror vi på, at overskud kommer af overskud! Vi er vilde med eleverne, og alle er fælles om at udvikle skolen, uanset hvor i huset vi arbejder. Lærerne har udover deres arbejde på højskolen en aktiv karriere inden for arkitektur, kunst, teater, journalistik, litteratur, design, sport, musik og dokumentarfilm.

Johan Borups Højskole er et pulserende mødested for spændende mennesker. Vores køkken under ledelse af Charlotte Grønlykke er bare verdens bedste! I vores bestyrelse har vi en flok mennesker med professionel indsigt i at drive virksomhed, med lyst til at give en hånd med og først og fremmest: med stor kærlighed til skolen.

BJØRN BREDAL

FORSTANDER

Journalist, forfatter og tidligere redaktør på Gyldendal, Weekendavisen og Politiken, hvor han stadig er fast skribent. Cand.mag. i fransk og musik med videreuddannelse i Paris (politisk videnskab) og Oxford (journalistik). Underviser i valgfaget ‘Verdens Bedste Bøger’.

E-mail: bb@borups.dk

Bjørn Bredal

JULIE SASS

viceforstander

Julie er skolens daglige leder og underviser på valgfaget ‘Sport’. Julie er uddannet cand. scient i humanistisk samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab fra Københavns Universitet og har speciale i brugen af byens rum til sport. Julie har stor erfaring fra projektarbejde og er også uddannet mentor. Læs mere om Julie her.

E-mail: julie@borups.dk

Julie Sass
Julie Sass

Sara Amrani

Kulturhusleder, pr & kommunikation

Sara leder skolens kulturhus – det er hende man skal kontakte, hvis man har lyst til at samarbejde om et arrangement. Hun er også skolens PR- og kommunikationsansvarlige, og så er hun tidligere elev. Sara var inden Johan Borups Højskole HR manager i Maersk.

E-mail: sara@borups.dk

Sara Amrani

SIGNE WALDORFF BONDE

Forretningsfører

Hun har baggrund både som professionel moderne danser og koreograf og som økonomi- og regnskabskyndig med uddannelse fra CBS. Signe var inden Johan Borups Højskole, økonomi- og administrationschef i Københavns Madhus.

E-mail: signe@borups.dk

Signe Waldorff Bonde

Camilla Burrow

SKOLEKOORDINATOR & mentor

Er skolens sekretær med alt hvad det indebærer. Ud over at have læst Historie og Socialantropologi på universitetet har Camilla en broget baggrund, med alt fra at være elev på skoleskibet Georg Stage, assistent hos tøjdesigner i Tyskland, omsorgsmedhjælper inden for handicapområdet og senest mere end 10 år som projektkoordinator på Den Danske Filmskoles Efteruddannelse.

E-mail: camilla@borups.dk

Camilla Burrow

Ina jacobsen

PR, EVENT & projektleder

Ina laver kampagner og er projektleder på vores sommerhøjskole med Læger uden Grænser og litteraturfestivalen HÖST. Hun er uddannet cand.scient.pol, har en tillægsuddannelse i journalistik og har tidligere arbejdet hos bl.a. Berlingske, Radio24Syv og Mandag Morgen.

E-mail: ina@borups.dk

Ina Jacobsen Johan Borups Højskole
Ina Jacobsen

andrine moland

sekretariatsmedarbejder

Andrine hjælper til på kontoret og er en uundværlig del af personalet. Hun er tidligere elev på Dokumentarfilmlinjen og har desuden gået på Københavns Film- og Fotoskole. Ved siden af Johan Borups Højskole arbejder hun som filminstruktør, og hun havde i 2021 premiere på dokumentarfilmen Elsker, elsker ikke, der har kunne streames på DRTV.

E-mail: am@borups.dk

 

Andrine Moland

vanessa christine bang

sekretariatsmedarbejder

Vanessa gik tilbage i efteråret 2019 på Johan Borups Dokumentarlinje. Hun har en forkærlighed for film og har siden lavet forskellige filmrelaterede ting – herunder producerassistent, produktionsassistent, produktionsleder, frivillig filmskribent og praktikant i Cinematekets programredaktion. Senest er hun blevet cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet og arbejder i dag på skolens kontor som sekretariatsmedarbejder og PA til skolens forstander Bjørn.

E-mail: vanessa@borups.dk

 

Vanissa Bang

aase andreasen

bibliotekar

Aase er uddannet bibliotekar og har arbejdet i et folkebibliotek i 15 år. Hun fortsatte arbejdet med at finde og formidle information i Politikens Oplysning og var leder af Biblioteket i JP/Politikens Hus i mere end 25 år. Som pensioneret skaber Aase et hyggeligt og levende bibliotek på højskolen med de 1.000 bedste bøger i verden, som skal inspirere eleverne til at læse skønlitteratur og blive klogere på livet. Læs mere om Aase her.

Aase Andreasen

JAKOB MUNKSGAARD

Pedel & IT

Uddannet bygningssnedker og pædagog. Jakob har bl.a. arbejdet som pædagog, projektmedarbejder, taxichauffør, med undervisning i computer/IT i 10 år, med bijob som vicevært i 24 år og som teknisk serviceleder på en folkeskole. Jakob har desuden startet og drevet en pædagogisk internetportal i 16 år.

E-mail: jakob@borups.dk

Jakob Munksgaard

zoltan bajkay

højskolens håndværker

Zoltan er oprindeligt fra Ungarn, men bor nu et stenkast fra skolen. Han kan fikse det meste og er altid klar på en sludder for en sladder – og så elsker han at skrue højt op for en god omgang rockmusik.

 

Zoltan Bajkay

CHARLOTTE GRØNLYKKE

køkkenchef

I 2005 trådte hun ind i køkkenet på Johan Borups højskole, som hun siden har styret sikkert igennem verdenskøkkenet sammen med teamet bag gryderne. Om den står på falafel, fisk eller frikadeller, så er der altid et sikkert valg til hovedrollen på dagens tallerken – og det er grøntsagen. Læs mere om Charlotte her.

 

Charlotte Grønlykke

Molly HØM CARLSEN

Køkkenmedarbejder

Molly er et madmenneske. Hun har stor interesse og indsigt i økologi og bæredygtighed og er tilhænger af minimum af madspil. Hun arbejder med årstidens grøntsager som udgangspunkt og vil hellere lade grøntsager være hovedbestandel i et måltid og med kødet som tilbehør. Molly er interesseret i at forsøge at forfine og fremhæve den enkelte grøntsags egensmag og er samtidig nysgerrig på nye sammensætninger for at holde (smags)sanserne vågne. Hun vil gerne udfordre og udfordres på, hvad måltider består af. Elsker godt brød og at bage det. Læs mere om Molly her.

 

Molly Høm Carlsen

SIF BIDSTRUP

Køkkenmedarbejder & underviser i valgfaget ‘sport’

Sif har en forkærlighed for arbejde i marken og at have hænderne i jorden, men har siden sin professionsbachelor i ernæring og sundhed på KP, arbejdet i køkkenet på Lille Bakery, været baskettræner og hjælper for en syg dreng. Gennem hendes praktikker på sit studie har hun især arbejdet med børn og mad, hvor konceptet “fra jord til bord” har været omdrejningspunktet på linje med at vække begejstring for grønt og skabe madmod. Sif har desuden en friluftvejlederuddannnelse og er glad for bl.a. ski, bål, sanketure og bevægelse.

Sif Bidstrup

tina rolle

køkkenmedarbejder & underviser I valgfaget ‘det levende bord’

Tina er uddannet kok og siden 2019 har hun dyrket sit selvstændige virke med fokus på omstilling, fødevarepolitik og formidling gennem sanselighed og gode madoplevelser. Hendes faglige engagement har ført hende til Kenya, Australien og Hawaii, men dét, der virkelig optager Tina, er udforskningen af lokale råvarer, sæsoner på vores breddegrader og samtalen om, hvordan vi sammen bevæger os ind i nye madsystemer.

Tina Rolle
Tina Rolle

Torben simonsen

linjeleder – dokumentarfilm

Torben er uddannet flerkamerainstruktør fra Den Danske Filmskoles dokumentarafdeling. Han har siden arbejdet med dokumentarfilm og TV-produktion som både instruktør, fotograf, producer og klipper for blandt andre DR, Zentropa og Det Danske Filminstitut. Torben arbejder også som billedkunstner og med talentudvikling og efteruddannelse af filmfortællere, på Den Danske Filmskole, Screen Talent Europe, C:NTACT / Eddison scenen, Filmlab Jordan, Palæstina, Makarska Film Festival med flere. Læs mere om Torben her.

Torben Simonsen

olivia jo glismann (BARSEL)

dokumentarfilm

Olivia er dokumentarinstruktør og klipper og er uddannet BA i Europæisk Etnologi fra Københavns Universitet. Ved siden af Johan Borups Højskole arbejder hun på sine film og som TV-tilrettelægger, bl.a. for DR. Olivia er optaget af dokumentargenren som et vigtigt demokratisk værktøj, og hun brænder for at skabe stærke fortællinger om mennesker, der skridt for skridt bringer os tættere på hinanden. Desuden er hun tidligere elev på Johan Borups Højskoles Dokumentarfilmlinje.

Olivia Jo Glismann

DICKI LAKHA

LINJELEDER – Arkitektur & Kunst

Dicki Lakha er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i København og arbejder i krydsfeltet mellem arkitektur, kunst og det iscenesatte. Dicki har arbejdet med det iscenesatte rum gennem forestillinger som: Apollonian Circles, Solastalgia og udstillingen Infinite Deep af David Lynch. Derudover står hun bag publikationen “En Ledsager i Stedssansning” i samarbejde med Madeleine Käte McGowan og Copenhagen Architecture Festival.  Hun undersøger rum og sted gennem et scenografisk blik, hvor taktilitet, stemning og symbolik flettes sammen til et udtryk. Læs mere om Dicki her.

Dicki Lakha

julie lecuelle

arkitektur & kunst & UNDERVISER I VALGFAGET ‘(GEN)LAVNING’

Julie Lecuelle er uddannet ved Kunstakademiets Arkitektskole i København. Hun er medstifter af tegnestuen gruppe-aja, som undersøger, hvordan ressourcebevidsthed og arkitektonisk kvalitet kan forbindes i en æstetisk bearbejdning af genbrug og restmaterialer. Gruppen vandt i 2023 Arkitektforeningens prisopgave ’Udsyn 2023’. Julie arbejder både med bygning og landskab og har blandt andet været med til at lave en række fontæner i Italien. Du kan læse mere om Julies arbejde her. 

Julie Lecuelle

KRISTINA STOLTZ

linjeleder – forfatter

Kristina Stoltz er forfatter og debuterede i 2000 med digtsamlingen ’Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse’. Siden har hun udgivet en lang række digtsamlinger og romaner og har modtaget flere priser og legat for sit forfatterskab. I 2019 modtog hun Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Hendes seneste udgivelse er romanen ’For evigt’ på forlaget Gutkind i 2022. Hun har studeret litteraturvidenskab og teologi på Københavns Universitet, er moderne danser fra Skolen for Moderne dans i København og Danshögskolan i Stockholm.

Kristina Stoltz Johan Borups Højskole
Kristina Stoltz

pelle staack

linjeleder – design

Pelle har en MA i Spatial Design fra KADK og arbejder i spændingsfeltet mellem design og scenografi. Han har lavet alt fra projekter med Copenhagen Fashion Week til Thorvaldsens Museum.

Pelle Staack Design Johan Borups Højskole
Pelle Staack

MICHAEL MØLLER

linjeleder – Musik

Han har i løbet af de sidste 15 år etableret sig som en væsentlig stemme på den danske musikscene med både kunstnerisk og kommerciel succes. Med indiekollektivet Moi Caprice og popbandet The Mountains har han løbende haft markante radiohits – heriblandt 5 Ugens Uundgåelig på P3. Han har spillet et utal af koncerter i ind – og udland – bl.a. tre gange på Roskilde Festival. Læs mere om Michael her.

Michael Møller

KASPAR KAAE

(barsel) Musik

Kaspar har læst journalistik på Roskilde Universitet og er uddannet filmkomponist fra Syddansk Musikkonservatorium. Han har skrevet og arrangeret seks udgivelser med det anmelderroste band CODY, hvor han også er forsanger. Han har derudover co-writet med en række danske artister som Fallulah og Jonas Petersen (Hymnes From Nineveh).

Kaspar Kaae

greta Schenk

Musik

Greta er uddannet i Sangskrivning fra DJM Aarhus og fra RMC i København i Komposition. Desuden er Greta aktuel med sin solokarriere, hvor hun har udgivet tre anmelderroste album og turneret på festivaler og spillesteder i hele DK, samt Tyskland, Norge og Sverige. Hun arbejder med alt i processen fra sangskrivning til produktion og udgivelse.

Greta Schenk

PIET GITZ-JOHANSEN

LINJELEDER – TEATER & SCENEKUNST

Skuespiller, iscenesætter og underviser. Er uddannet fra NTA -Norwegian Theatre Academy og er medstifter og udøver i kompagniet Talking Timber. I sit arbejde med både forestillinger og undervisning er Piet optaget af det undersøgende –- det abstrakte og et udtryk der tilstræber en hybrid mellem det stærkt visuelle og teateret som form –  af nærvær, humor og absurditeter – og at sætte en ramme omkring hverdagens poesi.

Piet Gitz-Johansen

MIE LARSEN

Teater & Scenekunst

Mie er skuespiller og iscenesætter og har undervist i scenekunst, herunder særligt teater siden 2004. Hendes arbejde tager altid afsæt i en undren – en nysgerrighed over for relationer mellem mennesker, hvad vi mennesker gør ved og med hinanden, og hvordan vi laver benspænd for os selv. Læs mere om Mie her.

 

 

Mie Larsen

THOMAS PERSSON

REJSE & KUNST OG UNDERVISER PÅ VALGFAGET ‘(GEN)LAVNING’

Thomas er en kreativ og alsidig underviser med en baggrund som skuespiller, musiker og iværksætter. Med udgangspunkt i sin uddannelse som Kaospilot og fysisk skuespiller samt kærlighed for humor, bevægelse og musikalitet, arbejder han med at skabe et personligt udtryk og selvstændigt virke gennem kunstneriske processer. Thomas har tidligere turneret i ind- og udland som musiker og tourmanager og er medstifter af teatergruppen Beyond Cringe and Based, der i øjeblikket arbejder på uropførelsen ‘Monkeys Reacting to Magic’ på Aveny-T Teater i 2024.

Thomas Persson

ANIKA LORI

underviser PÅ DESIGN & i valgfageT ‘keramik’

Anika Lori er dansk/italiensk billedkunstner repræsenteret af V1-Gallery i København siden 2006. Hun har arbejdet med hovedsageligt maleri, foto og skulptur, og har udstillet i både ind og udland. i 2021 faldt hun pladask for keramikken, og har faktisk ikke sluppet klumpen siden.  I december 2023 kunne hendes keramiske skulpturer ses på årets Julebord på Royal Copenhagen, som hun lavede i samarbejde med musiker Jesper Binzer. The Darling – Art & Design guesthouse copenhagen, viser Anikas værker i deres suite, og på nuværende tidspunkt kan de også opleves på L’Ufficio Gallery. Hun har været tilknyttet Johan Borups Højskole siden 2013,  som underviser i faget MOB, leder af kunstlinjen og nu som formidler af keramik valgfag; klumpen fra det indre rum.

Anika Lori

Albert grøndahl

underviser på REJSE & KUNST + valgfaget ‘fotografi’

Albert Grøndahl er uddannet billedkunstner med en BA fra FAMU i Prag, Ecole Nationale Supérieure de Photographie i Arles og en MFA ved Royal Academy of Fine Arts i Antwerpen. Ved siden af sin kunstneriske praksis driver han udstillingsstedet og tidsskriftet Magasin Lotus på Frederiksberg, samt filmklubben Blå Time ved Kunsthal Charlottenborg.

albert grøndahl nye rejsende Johan Borups Højskole
Albert Grøndahl

carl krull

underviser i valfaget ‘tegning’

Carl Krull er en dansk kunstner, som primært arbejder med tegning. Han har sin Master of Arts fra Jan Matejko Academy of Fine Arts i Krakow, Polen og San Carlos Academy of Fine Arts i Mexico City. Herhjemme har han udstillet på blandt andet ARoS Aarhus Kunstmuseum og Charlottenborg Kunsthal. Underviser i valgfaget tegning.

Carl Krull

RASMUS TODBJERG LARSEN

underviser på Musik & VALGFAGET ‘SAMMENSPIL’

Rasmus er musiker og har spillet bas med en lang række bands og kunstnere, bl.a. Burhan G og Choir of Young Believers. Han underviser i valgfaget sammenspil.

Rasmus Todbjerg Larsen Musik og Sangskrivning Johan Borups Højskole
Rasmus Todbjerg Larsen

mads kronborg

underviser i kor og valgfaget ‘Mer’ Kor’

Mads Kronborg er korleder, musiker, sanger og komponist. Udover at spille og skrive musik til teaterforestillinger og koncerter, leder han bl.a. koret You Name It og har siden 2015 undervist og optrådt inden for mange forskellige genrer inden for musikken. På Johan Borups Højskole underviser han i kor og ‘Mer’ kor’.
Mads Kronborg

Isabelle Lecuelle

UNDERVISER i VALGFAGET ‘(GEN)LAVNING’

Isabelle arbejder med klima og bæredygtighed på forskellige måder – med en baggrund i sociologi er hun særligt optaget af, hvordan social uretfærdighed er koblet til klimaproblematikker. Hun er optaget af at forandre opfattelsen af affald fra skrald til ressourcer, og at materialer forbliver værdifulde, selv når den genstand, de udgør, mister sin funktion. Hun tror på at forandring sker ved at invitere folk med i aktiviteter og diskussioner. I øjeblikket arbejder hun med dette hos Mellemfolkeligt Samvirke og på Østerbrohuset Nærgenbrugsstation.

Isabelle Lecuelle Johan Borups Jøjskole
Isabelle Lecuelle

BESTYRELSEn

RENÉ BACH

Formand. Uddannet KaosPilot. Uddannet i ledelse og entrepreneurship. Medstifter af KaosManagement. Coach, medstifter, partner og direktør i Copenhagen Coaching Company.

René Bach

MOQI TROLIN

Næstformand. Chef for Helsingborgs Stadsteater (pr. 1. december). Tidl. svensk sceneinstruktør og teaterdirektør der er bosat i Danmark. Han er uddannet på Statens Teaterskole i København 2001-2005.

Moqi Trolin

Tarek Hussein

Jurist, debattør og forfatter.  Medstifter og tidligere formand for Team Succes.

Tarek Hussein

karen vincent

A&R og Marketingchef hos Warner Music og stifter af projektet SheCanPlay.

Karen Vincent

Håkon Harket

Norsk idéhistoriker, skribent og forlægger. Chef for Forente Forlag. Tidl. daglig leder i Forlaget Press AS og har arbejdet i kulturredaktionen på Aftenposten.

Håkon Harket

Michael Valentin

Cand. scient. adm. (kandidat i administrationsvidenskab). Administrerende Direktør / CEO, Danske Biografer. Tidligere adm. direktør i Akademikernes a-kasse og tidligere bestyrelsesformand for Foreningen Folkemødet.

Michael Valentin

emma louise ries møller

Medicinstuderende og tidligere elev på Johan Borups Højskole.

Emma Louise Ries Møller