fbpx

Livet på højskolen

Livet på højskolen Johan Borups

KUNSTNERISK OG NORDISK

På Johan Borups Højskole har vi syv kunstneriske linjer, med undervisere der alle er aktive kunstnere. Johan Borups Højskole er et hjem og en tryg ramme hvor vi møder hinanden som hele mennesker. Vi spiser alle måltider sammen, vi synger sammen og vi mødes hver dag til morgensamling. Vi stiller krav til hinanden, for vi er trygge ved hinanden og synes, at det er OK at fejle. Vores smukke palæ ved Frederiksholms Kanal, midt i København, er et pulserende mødested for alle slags mennesker. Vi blander os i det københavnske kulturliv, vi debatterer, vi har en aktivistisk tilgang til vores projekter og vi dyrker sport i byen.

“Her på højskolen ser vi det nordiske som en måde at være forskellige på – ikke en måde at være ens på.”

På din linje er du dedikeret til det, du brænder for. Og du bliver tæt knyttet til de andre elever på linjen. I vil være mellem 12-20 på din linje, og der er omkring 100 elever på hele højskolen.

Vores tre sprog, svensk, norsk og dansk, kommer du til at høre i en skøn blanding. Lige i begyndelsen vil du måske synes, det er svært at forstå de to andre sprog, men du skal ikke være bange: Det tager kun nogle uger, før du vil forstå de nordiske sprog – og du vil nyde dem. Her på højskolen ser vi det nordiske som en måde at være forskellige på – ikke en måde at være ens på!

Du kan vælge at melde dig til et halvt eller et helt år. Vi starter nye hold lige efter nytår (forår/vår) og lige efter sommerferien (efterår/høst). Der er åbent for tilmeldinger, frem til der er fyldt op på den enkelte linje, herefter kommer du på venteliste.

Svensk nyhed johan borups støtte
Arkitektur & Kunst Johan Borups Højskole (10)

SKEMA

Du tilmelder dig et linjefag som du har 3 ½ dag om ugen. Onsdag er der valgfag. Og torsdag formiddag er der kor og fællesfaget ‘De store linjer’,.

VI BOR HER!

Johan Borups Højskole er elevernes hjem. Her spiser du alle dine måltider, og her sker der noget fra tidlig morgen til ud på aftenen. Vi har bare ikke nogen senge, så du skal finde et sted at sove ude i byen. Det liv, der udfolder sig uden for undervisningstiden, er en vigtig del af den oplevelse, det er at gå på Johan Borups Højskole. Det er her, vi fortsætter de diskussioner, der opstod i undervisningen, eller kaster os ud i nye. Det er her, vi slapper af og lærer hinanden at kende. Det er her, vi lever et liv sammen, inspirerer hinanden, udfordrer hinanden og bliver venner. Det er her, vi finder ud af, at det at være sammen aldrig er ligegyldigt, og at et højskoleophold er en oplevelse for livet.

“Det er her, vi finder ud af, at det at være sammen aldrig er ligegyldigt, og at et højskoleophold er en oplevelse for livet”

EFTERMIDDAGENE OG AFTENERNE

Meget af det sociale liv opstår helt spontant, men vi har også masser af planlagte events. Mange onsdag aftener holder vi Café Sluk, nogle gange går vi i teatret eller biografen sammen, vi holder ferniseringer, koncerter, oplæsningsaftener, i vores egen biograf kører vi filmklubber, der er kor om torsdagen og alle de spændende åbne arrangementer i vores kulturhus. Men du kan også sidde lige så stille i vores hyggelige bibliotek og læse en bog.

Fredag aften slutter vi ugen af med en festmiddag forberedt og udført af skiftende elevgrupper. Her er der også mulighed for at invitere vores venner, bekendte og kærester – og som regel fortsætter denne aften ude i det pulserende københavnske natteliv.

Hvis du har behov for at have et fritidsjob ved siden af højskolen, anbefaler vi på det stærkeste, at du kun arbejder i weekenderne.

livet på skolen - skak - johan borups

KULTURHUSET

Johan Borups Højskole er et kulturelt og kreativt mødested i hjertet af København. Skolen har med sin beliggenhed midt i byen en forpligtelse til at være højskole i udvidet forstand: et åbent miljø for kunst, kultur, koncerter, debat og aktivisme. Vi inviterer byen ind – bl.a. til arrangementer med landets bedste musikere, nordisk litteraturfestival med hovednavne fra hele Norden, udstillinger, debatter med politikerne fra Christiansborg – du kan finde en oversigt over kommende arrangementer i kalenderen her på hjemmesiden.

vores bibliotek

Johan Borups Bibliotek, er et hyggeligt og levende bibliotek med romaner, poesi, essays, magasiner og meget mere. Klassikere og debutanter – som kan inspirere dig og gøre dig klogere på livet. I biblioteket har du også adgang til Forfatterweb, med et forfatterleksikon der rummer mere end 1.000 portrætter af nulevende og afdøde forfattere.

Vores bibliotekar Aase offentliggør nye titler næsten hver uge, samt sørger for du også kan læse anmeldelser. Som elev kan DU også komme med forslag til hvilke nye bøger vi skal have i biblioteket, og møde Aase i biblioteket hver onsdag, til en snak eller en anbefaling til hvilken bog du skal læse.

JOHAN BORUPS VENNER

Udover alle vores dejlige elever, har vi en hel række kredse om skolen, vores tidligere elever, vores skolekreds, vores bestyrelse og vores samarbejdspartnere, der allesammen er med til at påvirke højskolen.

Kunne du tænke dig at blive medlem af Johan Borups Højskoles skolekreds? Ring eller skriv til os og hør mere!