fbpx

Livet på højskolen

Livet på højskolen Johan Borups

KUNSTNERISK OG NORDISK

På Johan Borups Højskole har vi syv kunstneriske linjer med undervisere, der alle er aktive kunstnere. Johan Borups Højskole er et hjem og en tryg ramme, hvor vi møder hinanden som hele mennesker. Vi spiser alle måltider sammen, vi synger sammen, og vi mødes hver dag til morgensamling. Vi stiller krav til hinanden, for vi er trygge ved hinanden og synes, at det er OK at fejle.

Vores smukke hus ved Frederiksholms Kanal, midt i København, er et pulserende mødested for alle slags mennesker. Vi blander os i det københavnske kulturliv, vi debatterer, vi har en aktivistisk tilgang til vores projekter, og vi dyrker sport i byen.

“Her på højskolen ser vi det nordiske som en måde at være forskellige på – ikke en måde at være ens på.”

På din linje er du dedikeret til dét, du brænder for – og du bliver tæt knyttet til de andre elever på linjen. I vil være mellem 12 og 20 på din linje, og der er omkring 100 elever på hele højskolen.

Vores tre sprog – svensk, norsk og dansk – kommer du til at høre i en skøn blanding. Lige i begyndelsen vil du måske synes, det er svært at forstå de to andre sprog, men du skal ikke være bange; Det tager kun nogle uger, før du vil forstå de nordiske sprog, og du vil nyde dem! Her på højskolen ser vi det nordiske som en måde at være forskellige på – ikke en måde at være ens på.

Du kan vælge at melde dig til et halvt eller et helt år. Vi starter nye hold lige efter nytår (forår/vår) og lige efter sommerferien (efterår/høst). Der er åbent for tilmeldinger, frem til der er fyldt op på den enkelte linje. Herefter kommer du på venteliste.

Svensk nyhed johan borups højskole støtte
Fotos: Malthe Ivarsson

VI BOR HER!

Johan Borups Højskole er elevernes hjem. Her spiser du alle dine måltider, og her sker der noget fra tidlig morgen til ud på aftenen. Vi har bare ikke nogen senge, så du skal finde et sted at sove ude i byen. Det liv, der udfolder sig uden for undervisningstiden, er en vigtig del af den oplevelse, det er at gå på Johan Borups Højskole. Det er her, vi fortsætter de diskussioner, der opstod i undervisningen, eller kaster os ud i nye. Det er her, vi slapper af og lærer hinanden at kende. Det er her, vi lever et liv sammen, inspirerer hinanden, udfordrer hinanden og bliver venner. Det er her, vi finder ud af, at dét at være sammen aldrig er ligegyldigt, og at et højskoleophold er en oplevelse for livet.

 

SÅDAN TILMELDER DU DIG

Johan Borups Højskole

SKEMA

Du tilmelder dig et linjefag, som du har 3 ½ dag om ugen. På onsdage er der valgfag, og torsdag formiddage er der både kor og fællesfaget ‘DIG, MIG & VERDEN‘.

VORES LINJER
DESIGN
TEATER & SCENEKUNST
ARKITEKTUR & KUNST
DOKUMENTARFILM
REJSE & KUNST
FORFATTER
MUSIK

“Det er her, vi finder ud af, at dét at være sammen aldrig er ligegyldigt, og at et højskoleophold er en oplevelse for livet”
Johan Borups Højskole
Foto: Malthe Ivarsson
Johan Borups Højskole

EFTERMIDDAGENE OG AFTENERNE

Meget af det sociale liv opstår helt spontant, men vi har også masser af planlagte events. Mange onsdag aftener holder vi Café Sluk, nogle gange går vi i teatret eller biografen sammen, vi holder ferniseringer, koncerter, oplæsningsaftener, kører filmklubber i vores egen biograf, der er kor om torsdagen og alle de spændende åbne arrangementer i vores kulturhus. Men du kan også sidde lige så stille i vores hyggelige bibliotek og læse en bog.

Fredag aften slutter vi ugen af med en festmiddag forberedt og udført af skiftende elevgrupper. Her er der også mulighed for at invitere vores venner, bekendte og kærester – og som regel fortsætter denne aften ude i det pulserende københavnske natteliv.

Hvis du har behov for at have et fritidsjob ved siden af højskolen, anbefaler vi på det stærkeste, at du kun arbejder i weekenderne.

 

PRAKTISK INFORMATION

KULTURHUSET

Johan Borups Højskole er et kulturelt og kreativt mødested i hjertet af København. Skolen har med sin beliggenhed midt i byen en forpligtelse til at være højskole i udvidet forstand; Et åbent miljø for kunst, kultur, koncerter, debat og aktivisme. Vi inviterer byen ind – bl.a. til arrangementer med landets bedste musikere, nordisk litteraturfestival med hovednavne fra hele Norden, udstillinger, debatter med politikerne fra Christiansborg. Du kan finde en oversigt over kommende arrangementer i kalenderen her på hjemmesiden.

Höst litteraturfestival Johan Borups Højskole

vores bibliotek

Johan Borups Bibliotek er et hyggeligt og levende bibliotek med romaner, poesi, essays, magasiner og meget mere. Der er både klassikere og debutanter, som kan inspirere dig og gøre dig klogere på livet. I biblioteket har du også adgang til Forfatterweb med et forfatterleksikon, der rummer mere end 1.000 portrætter af nulevende og afdøde forfattere.

Vores bibliotekar Aase offentliggør nye titler næsten hver uge og sørger for, at du også kan læse anmeldelser. Som elev kan du også komme med forslag til, hvilke nye bøger vi skal have i biblioteket. Mød Aase i biblioteket hver onsdag til en snak eller en anbefaling til, hvilken bog du skal læse.

Biblioteket Johan Borups Højskole Aase Andreasen

JOHAN BORUPS VENNER

Udover alle vores dejlige elever har vi en hel række af kredse om skolen – vores tidligere elever, vores skolekreds, vores bestyrelse og vores samarbejdspartnere, der allesammen er med til at påvirke højskolen.

Kunne du tænke dig at blive medlem af Johan Borups Højskoles skolekreds? Ring eller skriv til os og hør mere!

Johan Borups Højskole