fbpx

Keramik

15.-21. JULI & 22.-28. JULI 2024 (uge 29 + uge 30)

ler mellem fingrene

I år tilbyder vi to keramikkurser denne sommer; i uge 29 og i uge 30! Vi skal udforske lerets vidunderlige væsen og dets underfundige egenskaber. Gennem oplevelser og opgaver, både individuelt og i fællesskab, udfordrer og vi os selv gennem leret!  

I løbet af kurset vil du blive introduceret til de grundlæggende håndværksmæssige teknikker, såsom pladeteknik, pinching, pølseteknik, kvætsning og begitning. Derudover vil der være opgaver og øvelser som f.eks. “Fællesværk” og “Én til én”, der skal udfordre dig til at skabe et personligt udtryk og arbejde fra idé til færdigt værk individuelt og sammen med de andre kursusdeltagere.  Gennem hele forløbet vil du få masser af inspiration fra bøger og oplæg fra underviseren med eksempler på nationale og internationale kunstnere og designeres arbejder med ler i dag. 

Du får tid til at fordybe dig i dine projekter i skolens smukke lokaler og modtager individuel vejledning gennem hele forløbet – vi vil hjælpe dig godt på vej i dine projekter! 

Der er i udgangspunktet ingen begrænsning på, hvor mange skulpturer/projekter du må lave på kurset, men af hensyn til fragt og brænding begrænser vi størrelsen en smule. Du vil dog helt sikkert få nogle smukke ting med hjem! 

I slutningen af ugen påføres begitning på de færdige projekter, og de bliver derefter udstillet på skolens fernisering, hvor vi sammen laver en smuk præsentation af værkerne. Værkerne tørres og brændes med udvalgt glasur og kan hentes på skolen efter kursets afslutning.  

Indholdet af de to ugekurser vil variere en smule, fordi underviserne har forskellige tilgange til keramikken. Du er meget velkommen til at skrive til Anika eller Emilie for at høre mere, inden du tilmelder dig.

Kurset er åbent for alle – de nysgerrige, nybegynderne og de erfarne, med andre ord, dig der er åben for din personlige keramiske rejse. Det er både muligt at tilmelde sig kurset en af ugerne eller begge to. 

Obs!  Der er inkluderet 5 kg ler til hver kursist ler og derefter kan der tilkøbes 20 kr pr kilo ler.  

Vi har alt, hvad du skal bruge. Medbring kun dig selv og lidt praktisk tøj.  

Velkommen ombord! 

Kurserne ledes af Emilie Bobek (uge 29) og Anika Lori (uge 30)

Emilie Bobek er uddannet og specialiseret i keramisk skulptur fra Gerrit Rietveld Academie i Holland. Hun har udstillet i Holland og i Danmark siden 2018, heriblandt Charlottenborgs forårsudstilling (DK), Etage projects (DK) og Ron Mandos Gallery (NL). Til daglig arbejder Emilie i sit atelier i Kødbyen, hvor hun udvikler keramisk glasur, skulptur og materielle eksperimenter.

Anika Lori er dansk/italiensk billedkunstner repræsenteret af V1-Gallery i København siden 2006. Hun har arbejdet med hovedsageligt maleri, foto og skulptur, og har udstillet i både ind og udland. For 3 år siden faldt hun pladask for keramikken, og har faktisk ikke sluppet klumpen siden.
I december kunne hendes keramiske skulpturer ses på årets Julebord på Royal Copenhagen, som hun lavede i samarbejde med musiker Jesper Binzer.
The Darling Art &Design Guesthouse Copenhagen viser Anikas værker i deres suite, og på nuværende tidspunkt kan de også opleves på L’Ufficio Gallery.
Hun har været tilknyttet Johan Borups Højskole siden 2013, tidligere som underviser på faget My Own Boss og leder af kunstlinjen og senest som underviser på keramikvalgfaget.
Emilie Bobek keramik johan borups højskole sommer
Emilie Bobek
Anika Lori
Emilie Bobek keramik
Af Emilie Bobek

sommer på johan borups

Brug en uge af din sommer på at skabe, synge, danse, bevæge dig og skrive; oplev – eller genoplev – højskolelivet midt i København, når vi igen holder sommerhøjskole i slutningen af juli. Vælg mellem linjerne:

ARKITEKTUR & KUNST (UGE 29)GRAFIK & MALERI (UGE 29)KERAMIK (UGE 29 & 30)KREATIV SKRIVNING (UGE 29 & 30)URBAN SPORT (UGE 30)DET LEVENDE BORD (UGE 30)

… som du fordyber dig i det meste af ugen. Uden for linjeundervisningen er der selvfølgelig også højskolesang, forskellige sportstilbud, musikalske indslag, inspirerende oplæg, vidunderlig mad og mulighed for at møde en masse skønne mennesker.

Mandag til fredag er der morgenmad fra 8.15, morgensamling kl. 9, undervisning på linjerne 9.30-12.30 + 13.30-15.30 og fælles aktiviteter om eftermiddagen og aftenen indtil kl. 22.  Lørdag fremviser vi for hinanden, venner og familie, hvad vi har arbejdet på i løbet af ugen, og om aftenen er der festmiddag! Søndag spiser vi brunch, evaluerer og siger på gensyn. Vores kvalitetskøkken serverer alle måltiderne, spændende og sund mad fra hele verden.

Sommerhøjskolen 2024 finder sted 15.-21. juli og 22.-28. juli på og omkring Johan Borups Højskole. Det er muligt at melde sig til en af ugerne eller begge to, hvis du gerne vil prøve flere af kurserne. Læs mere her. 

Tilmelding uge 29

Tilmelding uge 30

praktisk info

Det koster 3.800 kroner at deltage på sommerhøjskolen – og er du studerende, får du 500 kroner i rabat.

Gamle elever på lange kurser kan deltage i sommerhøjskolen for 2.800 kroner.

Vi har desværre ingen sengepladser på højskolen, så du må sove hjemme eller finde anden sovemulighed, hvis du ikke er fra København og omegn. Du kan finde billig overnatning hos enten Danhostel Copenhagen eller Downtown Hostel, der begge ligger få minutters gang fra højskolen.

Når du har tilmeldt dig, sender vi dig en bekræftelse på at du er optaget på kurset. Herefter modtager du en FI-kode, som du betaler gennem din netbank.
Ved framelding senest en måned før kursusstart returneres kursusgebyret fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Det samlede kursusgebyr returneres med 50% ved framelding mindst 14 dage før kursusstart. Ved framelding mindre end 14 dage før kursusstart eller udeblivelse fra kurset returneres kursusgebyret ikke.
Det er muligt via Europæiske Rejseforsikring at tegne en afbestillingsforsikring. Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i kurserne.

Tilmelding uge 29

Tilmelding uge 30

Højskolesangbogen Johan Borups Højskole
Det Levende Bord - Valgfag