fbpx
KANALEN Anika Lori My Own Boss

My own boss

ANIKA Lori

Blogindlæg posted 21.05.2021

Anika Lori er hjernen bag hele My Own Boss-konceptet og underviser til daglig på Johan Borups Højskole. Sideløbende har hun også sin egen kunstneriske praksis, og lige nu er hun en del af Nikolaj Kunsthals 40 års jubilæumsudstilling.
Her udstiller hun video- og lydværket “Jeg Kalder På Dig” – et værk, der hylder pausen og hvor Anika synger duet med sig selv.

Udstillingen “Nikolaj – Københavns Kunsthal 40 år” består derudover af en række videoværker fra arkivet af bl.a.  Marina Abramović & Charles Atlas og Peter Greenaway, og i relation til dem har lokale kunstnere som Ditte Johanne Krogh Bertelsen, Uffe Isolotto – og altså Anika Lori skabt helt nye værker.

Tilbage i 2016 havde Anika selv besøg af My Own Boss-holdet i sit vinduesløse huleatelier, Studio Afrika, i Kødbyen på Vesterbro. Her fortalte hun om sin opvækst i Rom og Aarhus, hvordan hun går efter det fine i det ufine og prøver grænser af i sin kunst. Og så fortalte hun om en fremtidsdrøm med landlig idyl, men uden busker:

“Jeg drømmer om et biodynamisk landsted for kunstnere, venner og børn i alle aldre, i Italien, tæt på min familie, hvor alle de trængende kan komme og lade batteriet op og løbe rundt med numsen bar og råbe “mere ost, por favore!” – og der er altid mere ost.”

Læs mere om Anika Lori på My Own Boss’ blog, hvor tidligere Johan Borups-elever Maria Sørensen har skrevet, Ida-Marie Fiskaa har fotograferet og Olivia Sif Hahn Kristensen har filmet.

“Nikolaj – Københavns Kunsthal 40 år” løber til og med 13. juni. Læs mere om gruppeudstillingen hos Nikolaj Kunsthal.

Af Ina Marie Ernø Jacobsen
PR, Events & Projektleder
Ina Marie Ernø Jacobsen KANALEN Johan Borups Højskole

Tilbage til KANALEN