fbpx

Teater & Scenekunst

Den skabende skuespiller

Teater & scenekunst Johan Borups Højskole

OM TEATER & SCENEKUNSTLINJEN

På Johan Borups Højskoles Teater & Scenekunst-linje får du rig mulighed for at opnå sceneerfaring og udvikling af dit scenekunstneriske udtryk.

Undervisningen er bygget op omkring workshops og vil udvikle dine færdigheder indenfor både den traditionelle og eksperimentelle scenekunst gennem selvstændige såvel som ensemblebaserede projekter. Undervisningen tager udgangspunkt i ’undersøgelsen’, og vi arbejder aldrig ud fra et facit.

En del af undervisningens hovedelementer vil være fysisk teaterarbejde og grundtræning, kontaktimprovisation, karakter- og tekstarbejde samt performancekunst. Det overordnede mål er at styrke din personlige og kunstneriske udvikling som skabende skuespiller og scenekunstner.
TILMELDING

“Det overordnede mål er at styrke din personlige og kunstneriske udvikling som skabende skuespiller og scenekunstner.”
Foto: Anika Lori

At skabe selv og sammen

Den skabende skuespiller er drivkraften i vores arbejdsproces. Derfor vil vi arbejde med idégenerering og teknikker, der udvikler dine evner til at skabe dit eget kunstneriske materiale – både solo og som ensemble.

At skabe scenekunst kræver mod. Modet til at turde dele ud af sig selv – sine idéer og tanker. I fællesskab skaber vi et trygt rum, hvor der er plads til at kunne fejle, udforske og blive set.

På linjen arbejder vi ikke med rigtige og forkerte svar, men interesserer os derimod for spørgsmålene og dykker ned i tvivlen. Det væsentligste er viljen til arbejdet og undersøgelsen.

Johan Borups Højskole Teater & Scenekunst
Foto: Malte Ivarsson

Blikket ud

Vigtige elementer i undervisningen er også introduktion til scenografi, instruktion, og forløb med filmskuespil.

Der vil løbende være visninger af elevernes arbejde, og halvåret afsluttes med en eller flere fælles forestillinger.

Derudover forholder vi os til aktuelle programmer hos byens teatre og ser minimum fire forestillinger pr. semester.

Johan Borups Højskole Teater & Scenekunst

REFUGIErejse

Hvert semester tager vi på refugierejse. Refugierejsen bruger vi på at arbejde kunstnerisk med vores fag, udvikle vores fællesskab og som en mulighed for fordybelse og arbejdsro. Vi tager afsted med vores linje, nogle semestre sammen med en anden linje. Vi rejser lokalt med tog eller bus f.eks. til de smukke danske øer, klostre, gårde, residencies eller i shelter.

Ponderosa scenekunst johan borups højskole scenekunst

UNDERVISERE

Den daglige grundtræning står skuespillerne Piet Gitz-Johansen, Thomas Persson og Mie Larsen for.

PIET GITZ-JOHANSEN

Skuespiller, iscenesætter og underviser. Er uddannet fra NTA -Norwegian Theatre Academy. Er medstifter og udøver i kompagniet Talking Timber. I sit arbejde med både forestillinger og undervisning er Piet optaget af det undersøgende – det abstrakte og et udtryk der tilstræber en hybrid mellem det stærkt visuelle og teateret som form –  af nærvær, humor og absurditeter – og at sætte en ramme omkring hverdagens poesi. Læs mere om Piet på vores blog her.

THOMAS PERSSON

Uddannet kaospilot og har en baggrund i både skuespil, musik og iværksætteri. Med udgangspunkt i denne kombination og hans kærlighed for humor, bevægelse og musikalitet, arbejder Thomas med at skabe et personligt udtryk og selvstændigt virke gennem kunstneriske processer. Thomas har tidligere turneret i ind- og udland som musiker og tourmanager og er medstifter af teatergruppen Beyond Cringe and Based, der i øjeblikket arbejder på uropførelsen ‘Monkeys Reacting to Magic’ på Teater AvenyT i 2024.

MIE LARSEN

Skuespiller og iscenesætter. Har undervist i scenekunst herunder særligt teater siden 2004. Hendes arbejde tager altid afsæt i en undren – en nysgerrighed over for relationer mellem mennesker, og hvad vi mennesker gør ved og med hinanden, og hvordan vi laver benspænd for os selv.

Piet Gitz Johansen Johan Borups Højskole Teater & Scenekunst
Piet Gitz Johansen
Thomas Persson
Mie Larsen

GÆSTEUNDERVISERE

Du kommer også til at møde en række spændende gæsteundervisere. Tidligere har vi haft besøg af bl.a.: