fbpx

Design

Form & forandring

design lokale udstilling

om designlinjen

På Designlinjen arbejder vi inden for den brede designvifte.

Det danske ord for design er formgivning. Det er et ord, vi godt kan lide, for det siger præcis hvad design er: at give noget form. Vi vil forandre og skabe bedre løsninger, om det så er for den enkelte, samfundet eller verden som hele. Vi arbejder med formgivning – fra idé til proces til præsentation.

På designlinjen lærer du at formgive og forandre. Vi arbejder både digitalt og analogt, og du og din kreativitet er de vigtigste værktøjer.

Undervisningen er workshopbaseret og forløbene varer typisk en til to uger. Fælles for alle projekter er, at vi arbejder os frem til et sprog, hvor vi kan snakke om det enkelte design, og at vi understøtter vores idéer med skitser, modeller, argumentation og refleksion.

TILMELDING

"Vi vil forandre og skabe bedre løsninger, om det så er for den enkelte, samfundet eller verden som hele”
Malthe Ivarsson Johan Borups Højskole design afgang efterår 2020
Foto: Malthe Ivarsson
Design værk Høst 2022
Scenografi af Designholdet Høst 2022. Foto: Anika Lori

WORKSHOPS & FÆRDIGHEDER

Gennem semesteret vil der være forskellige workshops som giver færdigheder inden for den brede designpalette. Du vil blandt andet opnå færdigheder i:

  • Grafisk design, hvor vi introducerer og arbejder i Adobe-pakken
  • Branding og visuel kommunikation
  • Tegning og skitsering
  • Opmåling og modelbyg, hvor der arbejdes i skalaer
  • Tekniske tegninger
  • Bygge- og konstruktionsindblik ifbm. møbel og installationer
  • Møbel og rumforståelse
  • Materialeforståelse, blandt andet afstøbninger

Vi er meget lydhøre og åbne for, at du medbringer din egen passion og nysgerrighed, og at dine ønsker kan flettes ind i nogle af de workhshops, vi har i løbet af semestret.

– du skal beregne ca. dkk 150 pr. måned til at leje Adobe-pakken.

REFUGIErejse

Hvert semester tager vi på refugierejse. Refugierejsen bruger vi på at arbejde kunstnerisk med vores fag, udvikle vores fællesskab og som en mulighed for fordybelse og arbejdsro. Vi tager afsted med vores linje, nogle semestre sammen med en anden linje. Vi rejser lokalt med tog eller bus f.eks. til de smukke danske øer, klostre, gårde, residencies eller i shelter.

Design Johan Borups Højskole Refugietur
Johan Borups Højskole Design Vår 2022
Vår 2022. Foto: Malthe Ivarsson
Johan Borups Højskole Design Vår 2022
Vår 2022. Foto: Malthe Ivarsson

Blikket ud

Du vil få udviklet dine kreative evner i et afslappet og lærerigt miljø midt i København –  og i kraft af vores beliggenhed bruger vi byen og mennesket som inspiration og afsæt

Vi ønsker at udvikle en evne til at arbejde på tværs af designdiciplinerne, og trække vores forståelse af designet ud i samfundet med et bæredygtigt blik og tilgang med vores designløsninger.

Undervisere

Jesper Sønderaas

Jesper har en cand. merc. i Corporate Design fra Copenhagen Business School. Udover at undervise på Johan Borups Højskole arbejder Jesper i dag som selvstændig grafisk designer og kreativ konsulent for en række kunder sideløbende med egne kreative projekter. Jesper arbejdede i mange år for et af Danmarks største reklamebureauer med base i både London, Oslo og København.

PELLE STAACK

Pelle har en MA i Spatial Design fra KADK og arbejder i spændingsfeltet mellem design og scenografi. Han har lavet alt fra projekter med Copenhagen Fashion Week til Thorvaldsens Museum.

Jesper Sønderaas
Pelle Staack Design Johan Borups Højskole
Pelle Staack

GÆSTEUNDERVISERE

Du kommer også til at møde en række spændende gæsteundervisere. Tidligere har vi haft besøg af bl.a.:

Anika Lori, billedkunstner, Albert Grøndahl, kunstner, Tegnestuen STUDIO 0405, Isabel Ahm, designer, Jan Bringø Bachmann, grafisk designer, Ari Marteinsson, partner i USE studio, Anne Heinsvig, arkitekt og designer, Benedikte Bjerre, kunster