Design
Form & forandring

om designlinjen
Det danske ord for design er formgivning (* på svensk formning, på norsk formning). Det er et ord, vi godt kan lide, for det siger præcis hvad design er: at give noget form. Man plejer at sige form og funktion. Men vi vil mere end det: vi vil forandre. På Johan Borups Højskole arbejder vi med mangfoldighed, inklusion og bæredygtighed, og derfor er form & forandring essentielt.
Vi arbejder med formgivning indenfor flere felter. Idé og proces, som er det, der er med til at udvikle og give form, er nemlig ens lige meget om det er grafisk, produkt-, møbel- eller rumlig formgivning.
Designfaget udspringer af tidligere tiders kunst og kunsthåndværk, og vi arbejder løbende på at udfordre eleverne i at udtrykke sig via kunstneriske processer og virkemidler frem mod løsningerne.
Løsningen skal altid have det til formål, at den vil noget. Allerhelst vil vi forandre og skabe bedre løsninger, om det så er for den enkelte bruger eller samfundet og verden som hele.
På designlinjen lærer du at formgive og forandre, og du og din kreativitet er de vigtigste værktøjer. Og så lærer du også en masse andre metoder og værktøjer til at udvikle og skabe. Vi bruger hovedet og hænderne – for de er lige vigtige hos os.
Vi arbejder med et tema på hvert hold som binder opgaverne sammen.
"På Designlinjen lærer du at formgive og forandre. Og du og din kreativitet er de vigtigste værktøjer.”


OM UNDERVISNINGEN
Vi veksler mellem kortere introduktioner til teknikker indenfor grafisk-, rum- og produktdesign, og længere forløb med opgaver, som vi fordyber os i. Der er både gruppearbejde og individuelle projekter.
Du kommer til at lære idéteknikker, skitsering, grafiske programmer og en masse mere. Du kommer til både at arbejde med og uden computer, og du må meget gerne tage din egen bærbare med – du skal da beregne cirka 150 pr. måned til at leje Adobe-pakken.
"Du kommer til at lære idéteknikker, skitsering, grafiske programmer og en masse mere"
REFUGIErejse
Hvert semester tager vi på refugierejse. Refugierejsen bruger vi på at arbejde kunstnerisk med vores fag, udvikle vores fællesskab og som en mulighed for fordybelse og arbejdsro. Vi tager afsted med vores linje, nogle semestre sammen med en anden linje. Vi rejser lokalt med tog eller bus f.eks. til de smukke danske øer, klostre, gårde, residencies eller i shelter.



Blikket ud
Du vil få udviklet dine kreative evner i et afslappet og lærerigt miljø midt i København – og i kraft af vores beliggenhed bruger vi selvfølgelig byen. Vi skal ud og søge inspiration og møde interessante personligheder. Det bliver sjovt, lærerigt og udfordrende. Vi afslutter ofte semesteret med at løse en opgave for en ekstern opgavestiller. Vi har tidligere arbejdet med reklamebureauet ADTOMIC, kommunikationsbureauet OPERATE, Restaurant Da Salvo og organisationen Face the World, som hjælper syriske flygtningebørn.
"Vi skal ud og søge inspiration og møde interessante personligheder"
Undervisere
Jesper Sønderaas
Jesper har en cand. merc. i Corporate Design fra Copenhagen Business School. Udover at undervise på Johan Borups Højskole arbejder Jesper i dag som selvstændig grafisk designer og kreativ konsulent for en række kunder sideløbende med egne kreative projekter. Jesper arbejdede i mange år for et af Danmarks største reklamebureauer med base i både London, Oslo og København.
PELLE STAACK
Pelle har en MA i Spatial Design fra KADK og arbejder i spændingsfeltet mellem design og scenografi. Han har lavet alt fra projekter med Copenhagen Fashion Week til Thorvaldsens Museum.


GÆSTEUNDERVISERE
Du kommer også til at møde en række spændende gæsteundervisere. Tidligere har vi haft besøg af bl.a.:
Anika Lori, billedkunstner, Albert Grøndahl, kunstner, Tegnestuen STUDIO 0405, Isabel Ahm, designer, Jan Bringø Bachmann, grafisk designer, Ari Marteinsson, partner i USE studio, Anne Heinsvig, arkitekt og designer, Benedikte Bjerre, kunster