fbpx

Design

Form & forandring

design lokale udstilling

om designlinjen

På Designlinjen arbejder vi inden for den brede designvifte. Det danske ord for design er formgivning. Dét ord kan vi godt lide, for det siger præcis, hvad vi arbejder med – “at give noget form”.

Vi kommer igennem forskellige udviklingsprocesser, som skal give os forståelse for et designprojekt – fra tanke til idé og til udviklingen af et produkt eller designforslag.

Vi arbejder digitalt og analogt, og kommer til at stifte rigtig godt kendskab til skolens værksted hvor du og din kreativitet samt nysgerrighed er de vigtigste værktøjer.

Undervisningen er workshop baseret og forløbene varer typisk en til to uger. Fælles for alle projekter er, at vi arbejder os frem til et sprog, hvor vi kan snakke om det enkelte design, og at vi understøtter vores idéer med skitser, modeller, argumentation og refleksion.

TILMELDING

“Vi vil igennem hele paletten: Undersøge Udvikle udfordre og udforme”

WORKSHOPS & FÆRDIGHEDER

Gennem semesteret vil der være forskellige workshops som åbner op for færdigheder inden for den brede designpalette. Du vil blandt andet beskæftige dig med:

– Tegning og skitsering
– Forståelse for de vigtigste greb i en designproces
– Materialekendskab, ex. gipsafstøbninger og træ
– Opmåling og modelbyg, hvor der arbejdes i målestoksforhold.
– Møbel og rumforståelse
– Et analytisk design blik samt argumenterede præsentationer
– Grafisk design og visuel kommunikation via. Adobe-pakken

Vi er meget lydhøre og åbne for, at du medbringer din egen passion og nysgerrighed og at dine ønsker kan flettes ind i nogle af de workhshops, vi har i løbet af semestret.
– du skal beregne ca. dkk 150 pr. måned til at leje Adobe-pakken.

REFUGIErejse

Hvert semester tager vi på refugierejse. Refugierejsen bruger vi på at arbejde kunstnerisk med vores fag, udvikle vores fællesskab og som en mulighed for fordybelse og arbejdsro. Eftersom højskolen ligger placeret i byens rum søger vi fordybelse og ro steder i Danmark, hvor vi kan være i tættere kontakt med naturen.

Design Johan Borups Højskole
Design Johan Borups Højskole

Blikket ud

Du vil få udviklet dine kreative evner i et afslappet og lærerigt miljø midt i København – og i kraft af vores beliggenhed bruger vi byen og mennesket som inspiration og afsæt. Vi ønsker at udvikle en evne til at arbejde på tværs af
design disciplinerne og trække vores forståelse af design ud i samfundet med et bæredygtigt blik og tilgang.

Undervisere

PELLE STAACK

Pelle har en Master i Spatial Design fra Det Kongelige Akademi og har de seneste år fordybet sig i en hybrid mellem kunst og design. Ved siden af arbejdet som linjeleder på Johan Borups Højskole, arbejder Pelle med scenografi til blandt andet teater, opera, fashionshows og er stifter af Staack Studio, som fokuserer på mødet mellem møbel og skulptur.

Jesper Sønderaas

Jesper har en cand. merc. i Corporate Design fra Copenhagen Business School. Udover at undervise på Johan Borups Højskole arbejder Jesper i dag som selvstændig grafisk designer og kreativ konsulent for en række kunder sideløbende med egne kreative projekter. Jesper arbejdede i mange år for et af Danmarks største reklamebureauer med base i både London, Oslo og København.

 

Pelle Staack Design Johan Borups Højskole
Pelle Staack
Jesper Sønderaas

GÆSTEUNDERVISERE

Du kommer også til at møde en række spændende gæsteundervisere. Tidligere har vi haft besøg af bl.a.:

Tegnestuen STUDIO 0405, Albert Grøndahl, Fotograf, Jens Ole Arnason, designer, Julie Stokkendal, forfatter, Ana Pavlovic, kunstner, Therese Mørch, Smykkedesigner, Anika Lori, billedkunstner, Isabel Ahm, designer, Anne Heinsvig, arkitekt og designer, Benedikte Bjerre, kunstner