fbpx

Design

Form & forandring

om designlinjen

Det danske ord for design er formgivning*. Det er et ord, vi godt kan lide, for det siger præcis, hvad design er; at give noget form. Og så plejer man at sige form og funktion. Men vi vil mere end det – vi vil forandre. På Johan Borups Højskole arbejder vi med mangfoldighed, inklusion og bæredygtighed, og derfor siger vi form & forandring.

Vi arbejder med formgivning indenfor flere felter. Idé og proces (som er det, der er med til at udvikle og give form) er nemlig ens lige meget om det er grafisk, produkt-, møbel- eller rumlig formgivning.

Og løsningen skal altid have det til formål, at den vil noget. Allerhelst vil vi forandre og skabe bedre løsninger, om det så er for den enkelte bruger eller samfundet og verden som hele.

Som elev på Design – Form & forandring lærer du at formgive og forandre, og dig og din kreativitet er de vigtigste værktøjer. Og så lærer du også en masse andre metoder og værktøjer til at udvikle og skabe. Du skal både bruge hovedet og hænderne –  for de er lige vigtige hos os.

* på svensk formning, på norsk formning

“Som elev på Design lærer du at formgive og forandre. Og dig og din kreativitet er de vigtigste værktøjer.”

studietur

Temaet for hele forårssemesteret er ‘Mellemrum’. Vi arbejder med mellemrum som fysisk ide – pladsen i byen hvor man tager en pause, altså mellemrummet mellem bygninger. Men vi arbejder også med at design er idedrevet og derfor også er pauserum, tankerum, mulighedernes rum indenfor visuel kommunikation, objekt design og rum. Studieturen er set som en arbejdsretreat hvor vi er ét sted og fordyber os i forskellige teknikker og tanker. Denne gang skal vi bo på et tidligere badehotel på Møn lige ned til vandet. Det bliver skønt.

Design Johan Borups studierejse

FORLØBET

Forløbet vil afveksle mellem kortere introduktioner til teknikker indenfor grafisk-, rum- og produktdesign, og længere forløb med opgaver, som vi fordyber os i. Der er både gruppearbejde og individuelle projekter.

Du vil få udviklet dine kreative evner i et afslappet og lærerigt miljø midt i København –  vi bruger nemlig byen. Vi skal ud i byen for at søge inspiration og møde interessante personligheder. Det bliver sjovt, lærerigt og udfordrende.

Du kommer til at lære idéteknikker, skitsering, grafiske programmer og en masse mere. Du kommer til både at arbejde med og uden computer, og du må meget gerne tage din egen bærbare med – du skal da beregne cirka 150 pr. måned til at leje Adobe-pakken.

design johan borups

Blikket ud

Vi afslutter altid designforløbet med at løse en opgave for en ekstern opgavestiller. Vi har tidligere arbejdet med reklamebureauet ADTOMIC, kommunikationsbureauet OPERATE, Restaurant Da Salvo og organisationen Face the World, som hjælper syriske flygtningebørn.

Undervisere

Den daglige undervisning står Jesper og Nikolaj for.

Jesper Sønderaas

Linjen ledes af Jesper Sønderaas. Jesper har en cand. merc. i Corporate Design fra Copenhagen Business School. Udover at undervise på Johan Borups Højskole arbejder Jesper i dag som selvstændig grafisk designer og kreativ konsulent for en række kunder sideløbende med egne kreative projekter. Jesper arbejdede i mange år for et af Danmarks største reklamebureauer med base i både London, Oslo og København.

NIKOLAJ lorentz MENTZE

Nikolaj er uddannet industriel designer fra Kolding Designskole i 2013 og har sin egen tegnestue, STUDIO 0405, som arbejder i feltet mellem rum og objekt i husets og møblets skala. Et centralt spørgsmål for Nikolaj er, hvordan bygningskulturens historiske, tekniske og æstetiske egenskaber kan kvalificeres og videreudvikles i et samlet rumligt greb.

Jesper-Sønderaas-Johan-Borups
Jesper Sønderaas
Nikolaj-Mentze-Johan-Borup
Nikolaj Mentze

GÆSTEUNDERVISERE

Du kommer også til at møde en række spændende gæsteundervisere. Tidligere har vi haft besøg af bl.a.:

Tegnestuen STUDIO 0405

Isabel Ahm, designer

Ari Marteinsson, partner i USE studio

Anne Heinsvig, arkitekt og designer

Benedikte Bjerre, kunster