fbpx
Cecilie Nørgaard Johan Borups My Own Boss

My own boss

Cecilie Nørgaard

Blogindlæg posted 21.05.2021

Cecilie Nørgaard formidler viden om køn og diversitet og kombinerer kunst og videnskab i sin praksis. Hun er aktuel med bogen ‘Han hun hen’, der udkommer på Gyldendal på tirsdag d. 25. maj. Bogen giver konkrete bud på en mere normkritisk børneopdragelse.

Han Hun Hen – Opdrag til ligestilling og mangfoldighed


De seneste års debatter om feminisme og ligestilling er ikke nået ret langt ind på børneværelserne i Danmark. Her vokser de fleste børn stadig op i to adskilte universer: det lyseblå eller det lyserøde. Det er synd, for når børn primært bliver præsenteret for de muligheder og forventninger, der er til netop deres køn, går de – og vi – glip af alle de andre farvenuancer i deres personligheder, som de kunne have udviklet. Men det er ikke så let som voksen at opdrage børn frit og lige, for de stereotype kønsroller stikker dybt i vores kultur og egen barndom, og det er det, vi instinktivt trækker på, når vi omgås børn. Bogen her hjælper alle voksne med at få øjnene op for deres egne fordomme og begrænsende adfærd og giver 10 konkrete bud på normkritisk opdragelse.
Forudbestil på saxo.dk her

My Own Boss besøgte Cecilie tilbage i 2016, i sin husbåd på Christianshavn. Læs om elevernes besøg på My Own Boss bloggen her:

CECILIE NØRGAARD – MED PEDAGOGIKEN SOM SEGEL MOT EN JÄMSTÄLLD VÄRLD

 

TILBAGE TIL KANALEN

Af Sara Amrani 
Kulturhus, PR & kommunikation