fbpx

Det Levende Bord

22.-28. JULI 2024 (uge 30)

DET LEVENDE BORD – BÆREDYGTIGHED, ANSVAR & AKTIVISME

Kom med på sommerkurset ‘Det Levende Bord’, hvor det skal handle om grøn omstilling, fødevareindustri, aktivisme og ansvar.

Hvorfor er mad og fødevarer så væsentlige en del af den grønne omstilling? Hvordan og hvorfor ser vi anderledes på vores forbrug og vaner i fremtiden? For at finde svar på dette skal vi tale med aktivister, madpionerer og andre inspirerende mennesker, der er med til at ændre kursen på vores madsystemer. Bliv inspireret til samtale og bliv klogere sammen.

Vi skal naturligvis også lave mad, smage på naturvin og fermentere. Forløbet afsluttes med at lave et brag af en middag for resten af sommerhøjskolens deltagere.

Alt dette og meget mere skal vi samles om på kurset ‘Det Levende Bord’ – hvor vi vil lave mad med sanselighed og begejstring og på den måde komme tættere på vores råvarer.

Kurset ledes af Tina Rolle,  der er uddannet kok og siden 2019 har dyrket sit selvstændige virke med fokus på omstilling, fødevarepolitik og formidling gennem sanselighed og gode madoplevelser. Hendes faglige engagement har ført hende til Kenya, Australien og Hawaii, men dét, der virkelig optager Tina, er udforskningen af lokale råvarer, sæsoner på vores breddegrader og samtalen om, hvordan vi sammen bevæger os ind i nye madsystemer.

Det Levende Bord Sommerhøjskole Johan Borups
Det Levende Bord Sommerhøjskole Johan Borups
Det levende bord valgfag
Tina Rolle
Tina Rolle

sommer på johan borups

Brug en uge af din sommer på at skabe, synge, danse, bevæge dig og skrive; oplev – eller genoplev – højskolelivet midt i København, når vi igen holder sommerhøjskole i slutningen af juli. Vælg mellem linjerne:

ARKITEKTUR & KUNST (UGE 29)GRAFIK & MALERI (UGE 29)KERAMIK (UGE 29 & 30)KREATIV SKRIVNING (UGE 29 & 30)ARKITEKTUR I KBH (UGE 30)URBAN SPORT (UGE 30)DET LEVENDE BORD (UGE 30)

… som du fordyber dig i det meste af ugen. Uden for linjeundervisningen er der selvfølgelig også højskolesang, forskellige sportstilbud, musikalske indslag, inspirerende oplæg, vidunderlig mad og mulighed for at møde en masse skønne mennesker.

Mandag til fredag er der morgenmad fra 8.15, morgensamling kl. 9, undervisning på linjerne 9.30-12.30 + 13.30-15.30 og fælles aktiviteter om eftermiddagen og aftenen indtil kl. 22.  Lørdag fremviser vi for hinanden, venner og familie, hvad vi har arbejdet på i løbet af ugen, og om aftenen er der festmiddag! Søndag spiser vi brunch, evaluerer og siger på gensyn. Vores kvalitetskøkken serverer alle måltiderne, spændende og sund mad fra hele verden.

Sommerhøjskolen 2024 finder sted 15.-21. juli og 22.-28. juli på og omkring Johan Borups Højskole. Det er muligt at melde sig til en af ugerne eller begge to, hvis du gerne vil prøve flere af kurserne. Læs mere her. 

Tilmelding uge 29

Tilmelding uge 30

praktisk info

Det koster 3.800 kroner at deltage på sommerhøjskolen – og er du studerende, får du 500 kroner i rabat.

Gamle elever på lange kurser kan deltage i sommerhøjskolen for 2.800 kroner.

Vi har desværre ingen sengepladser på højskolen, så du må sove hjemme eller finde anden sovemulighed, hvis du ikke er fra København og omegn. Du kan finde billig overnatning hos enten Danhostel Copenhagen eller Downtown Hostel, der begge ligger få minutters gang fra højskolen.

Når du har tilmeldt dig, sender vi dig en bekræftelse på at du er optaget på kurset. Herefter modtager du en FI-kode, som du betaler gennem din netbank.
Ved framelding senest en måned før kursusstart returneres kursusgebyret fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Det samlede kursusgebyr returneres med 50% ved framelding mindst 14 dage før kursusstart. Ved framelding mindre end 14 dage før kursusstart eller udeblivelse fra kurset returneres kursusgebyret ikke.
Det er muligt via Europæiske Rejseforsikring at tegne en afbestillingsforsikring. Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i kurserne.

Tilmelding uge 29

Tilmelding uge 30

Højskolesangbogen Johan Borups Højskole
Det Levende Bord - Valgfag