fbpx

Vores køkken

Lokale råvarer, økologi og bæredygtighed

johan Borups køkken

Johan Borups Højskoles køkken skal ligge i den absolutte superliga. Vores køkkenchef Charlotte Grønlykke har flere årtiers erfaring som navigatør i verdenskøkkenet som kogekone, restauratør og kogebogsforfatter. Siden 2005 har hun styret køkkenet her på skolen.

Køkkenet serverer dagens tre hovedmåltider.

“Vi spiser ikke blot for at blive mætte – vi spiser for at få oplevelser”
Køkken Johan Borups Højskole

VORES KØKKENFILOSOFI

Vi ser køkkenet og måltiderne som en vigtig del af den kulturrejse højskolen tilbyder – et køkken der kommer hele verden rundt.  Et køkken som vægter bæredygtighed med fokus på grøntsager og lokale råvarer. I løbet af ugen har vi to kødfrie dage og en dag med fisk. Vi laver alt fra falafler, frikadeller og krydrede retter fra Mellemøsten til franske fiskesupper. Ja selv en citronfromage, kan snige sig ind. Vi arbejder på at få så mange økologiske produkter ind i vores køkken som muligt. For køkkenet betyder bæredygtighed også at undgå madspild.

Johan Borups højskoles Køkken

Køkkenteamet

 

CHARLOTTE GRØNLYKKE

I 2005 trådte hun ind i køkkenet på Johan Borups Højskole, som hun siden har styret sikkert igennem verdenskøkkenet sammen med teamet bag gryderne. Om den står på falafel, fisk eller frikadeller, så er der altid et sikkert valg til hovedrollen på dagens tallerken – og det er grøntsagen. Følg med i Charlottes tryllerier i køkkenet på hendes Instagram og på vores blog.

MOLLY CARLSEN

Et ægte madmenneske. Hun har stor interesse og indsigt i økologi og bæredygtighed og er tilhænger af minimum af madspil. Hun arbejder med årstidens grøntsager som udgangspunkt og vil hellere lade grøntsager være hovedbestandel i et måltid og med kødet som tilbehør. Molly er interesseret i at forsøge at forfine og fremhæve den enkelte grøntsags egensmag og er nysgerrig på nye sammensætninger for at holde (smags)sanserne vågne. Hun vil gerne udfordre og udfordres på, hvad måltider består af, og hun elsker godt brød og at bage det.

ALMIRAN SOUZA

Er vores brasilianske køkkenassistent og samtidig professionel dyrker af, professor og instruktør i capoeira. Se ham i aktion på en dokumentarfilm lavet af elever på højskolen.

 

Charlotte Grønlykke
Charlotte Grønlykke
Molly Høm Carlsen
Almiran-Souza-Johan-Borups-Højskole-
Almiran Souza