Vores køkken
Lokale råvarer, økologi og bæredygtighed
johan Borups køkken
Johan Borups Højskoles køkken skal ligge i den absolutte superliga. Vores køkkenchef Charlotte Grønlykke har flere årtiers erfaring som navigatør i verdenskøkkenet som kogekone, restauratør og kogebogsforfatter. Siden 2005 har hun styret køkkenet her på skolen.
Køkkenet serverer dagens tre hovedmåltider.
“Vi spiser ikke blot for at blive mætte – vi spiser for at få oplevelser”
VORES KØKKENFILOSOFI
Vi ser køkkenet og måltiderne som en vigtig del af den kulturrejse højskolen tilbyder – et køkken der kommer hele verden rundt. Et køkken som vægter bæredygtighed med fokus på grøntsager og lokale råvarer. I løbet af ugen har vi to kødfrie dage og en dag med fisk. Vi laver alt fra falafler, frikadeller og krydrede retter fra Mellemøsten til franske fiskesupper. Ja selv en citronfromage, kan snige sig ind. Vi arbejder på at få så mange økologiske produkter ind i vores køkken som muligt. For køkkenet betyder bæredygtighed også at undgå madspild.
Køkkenteamet
CHARLOTTE GRØNLYKKE
I 2005 trådte hun ind i køkkenet på Johan Borups Højskole, som hun siden har styret sikkert igennem verdenskøkkenet sammen med teamet bag gryderne. Om den står på falafel, fisk eller frikadeller, så er der altid et sikkert valg til hovedrollen på dagens tallerken – og det er grøntsagen. Følg med i Charlottes tryllerier i køkkenet på hendes Instagram og på vores blog.
MOLLY CARLSEN
Et ægte madmenneske. Hun har stor interesse og indsigt i økologi og bæredygtighed og er tilhænger af minimum af madspil. Hun arbejder med årstidens grøntsager som udgangspunkt og vil hellere lade grøntsager være hovedbestandel i et måltid og med kødet som tilbehør. Molly er interesseret i at forsøge at forfine og fremhæve den enkelte grøntsags egensmag og er nysgerrig på nye sammensætninger for at holde (smags)sanserne vågne. Hun vil gerne udfordre og udfordres på, hvad måltider består af, og hun elsker godt brød og at bage det.
SIF BIDSTRUP
Sif har en forkærlighed for arbejde i marken og at have hænderne i jorden, men har siden sin professionsbachelor i ernæring og sundhed på KP, arbejdet i køkkenet på Lille Bakery, været basket træner og hjælper for en syg dreng. Gennem hendes praktikker på sit studie har hun især arbejdet med børn og mad, hvor konceptet “fra jord til bord” har været omdrejningspunktet på linje med at vække begejstring for grønt og skabe madmod. Sif har desuden en friluftvejlederuddannnelse og er glad for bl.a. ski, bål, sanketure og bevægelse.
JULIE BOUVELOT
Julie er det nyeste skud på stammen i køkkenet. Hun kommer fra Frankrig og har studeret film i både Frankrig og Danmark, hvor hun senest har gået på European Film College (EFC) i Ebeltoft. Hun håber at kunne arbejde inden for film- og mediebranchen, men nyder samtidig at lave mad – lige nu leger hun med idéen om at lave catering på filmsets og dermed forene sine to store interesser.
Er din appetit blevet vækket? Find nogle af køkkenets fantastiske opskrifter lige her.