fbpx

Elevberetninger

”For mit vedkommende har det været meget vigtigt, at jeg kunne falde lidt til ro, og at jeg kunne gøre tingene i mit eget tempo”

Blogindlæg posted 20.09.2022

KANALEN har snakket med tidligere elever fra Johan Borups Højskole og spurgt, hvordan de oplevede at gå på skolen, hvorfor de valgte den, og hvad de har taget med sig videre. Her er det Safia, der gik på Arkitektur & Kunst-linjen i efteråret 2021.

Hvorfor valgte du Johan Borups?

Jeg havde brug for et frirum til at kunne udfolde mine evner indenfor arkitektonisk forståelse af form og rum. Jeg elsker at være kreativ og havde de seneste år manglet et fællesskab, hvor netop det var i fokus, samt lære nye tilgangsmetoder til at skabe projekter. Og det er selvfølgelig en del sjovere at arbejde med andre, indenfor samme interesse. Højskolens beliggenhed er midt i København, hvilket er helt klart en fed måde at lære byen at kende og det var meget rart at kunne komme hjem for at få genopstartet til dagen efter.

Hvordan er fællesskabet på højskoleN?

Miljøet var meget trygt og jeg fik mig fantastiske venner, som jeg stadig holder tæt.  Der skete konstant noget, så man havde altid noget at lave – Det meste skete spontant og det gjorde det også meget sjovere. Både gennem hovedfagsholdet og familiegrupperne var der fokus på at vi kunne skabe plads til, at dele hvad man havde på hjerte.

Hvordan så en typisk dag ud for dig?

En typisk dag på højskolen startede ud med morgenmad lidt over 8 og en besked fra min veninde, der panisk skrev om jeg ville lave en glutenfri tallerken klar til hende, da hun oftest var forsinket. Morgensamlingen blev tilkaldt med klokken og efter en opsummering af ugens skema, startede undervisningen. Vi havde hovedfag indtil frokost, hvor køkkenet ramte plet hver gang. Efterfulgt af frokostpausen havde vi undervisning indtil omkring 16, hvor vi derefter hyggede indtil aftensmaden. Om aftenen, skete der altid lidt forskelligt, hvor der kunne mærkes efter, hvilken stemning og humør man var til.

Hvad er det bedste ved opholdet?

Helt klart menneskerne. Vilde bekendtskaber jeg ikke havde regnet med, og er ekstrem taknemmelig for at have lært dem at kende.

hvordan var studieturen?

Vi tog på Møn, med Teater og scenekunst-holdet, hvor vi overnattede på Teater Møn. Vi havde inden turen, forberedt os på hvad vi skulle dokumentere til en senere fernisering. Der blev skrevet digte, malet landskab, fotograferet og leget med killinger. Der blev holdt flere workshops for, at vi kunne sammensætte en fernisering helt fra bunden.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole, og har du nogle gode råd?

Det er en del betryggende at starte et sted, hvor det ikke haster og der er tid til at fordybe i sig selv. For mit vedkommende, har det været meget vigtigt at jeg kunne falde lidt til ro, og at jeg kunne gøre tingene i eget tempo, samt selvstændigt. Man lærer så mange fede mennesker at kende og der er plads til alle. Et godt råd: husk karamelsirup til kaffen og en ekstra sweater!

 

TILBAGE TIL KANALEN