fbpx
Merete Engell MSF Kanalen Flyt verden

flyt verden

 “DEt er virkelig folk der gerne vil rykke verden sammen med os”

Blogindlæg posted 04.06.2021

Hvorfor er det meningsfuldt at have det her samarbejde med Johan Borups Højskole?

“For os har det stor betydning at få lov til at komme lidt i dybden og diskutere relevante humanitære problemstillinger med folk der følger os, er nysgerrige på verden og som gerne vil gøre en forskel. Det er også vigtigt for os at kunne tale og diskutere om nogle af de glemte humanitære kriser eller svære emner, som rører sig i organisationen med andre organisationer og mennesker som har andre holdninger end os. Det er den måde at vi vokser og bliver bedre til det vi gør. Johan Borups Højskole tiltrækker mange forskellige mennesker og vi får derigennem et forum, hvor vi har rigtig interessante udvekslinger og det giver meget til både organisationen, men også de mennesker der følger hele ugen som elever.”

Hvad har gjort størst indtryk på dig til sommerhøjskolen sidste år?

“Der er to ting som jeg har gjort stort indtryk hvert år. Det engagement som folk kommer med og den viden og nysgerrighed de allerede har inden de starter. Det har ført til nogle virkelige gode diskussioner som har været på meget højere plan end jeg havde forestillet mig. Dem der vælger at følge denne uge er virkelig folk der gerne vil rykke verden sammen med os.”

Hvad ser du mest frem til på årets sommerhøjskole?

“I år får min kollega Kamma og jeg igen lov til at lave vores felt-simulationsøvelse. Vi sætter folk i et team, som var de i felten med Læger uden Grænser, og de skal så sammen løse en række forskellige problematikken. Det giver en virkelig god indsigt i hvordan livet er i felten, og de dilemmaer man ofte befinder dig i. Og så er det så sjovt at køre øvelsen, at vi virkelig ser frem til nogle gode grin og oplevelser.”

Merete er HR-chef og ansvarlig for rekruttering og udsendelse af personale fra Læger uden Grænser i Danmark. Hun er endvidere sygeplejerske og har selv været udsendt tidligere.

Du kan også læse, hvad tidligere deltagere Martine Mejding og Hillah Saffi tænker om at være med på Flyt Verden, hvad forstander Bjørn Bredal tænker om samarbejdet eller høre direktør for MSF Malin Palmér fortælle om sommerhøjskolen.

Læs mere om programmet og tilmeld dig Flyt Verden her.

Hvis du er under 30, kan du ansøge om en stipendieplads til nedsat pris, men du skal være hurtig! Der er deadline for ansøgning 11. juni. Læs mere her.

TILBAGE TIL KANALEN