fbpx

flyt verden

 “højskolen rummede nogle utroligt reflekterede og spændende personer”

Blogindlæg posted 04.06.2021

Hvorfor er det meningsfuldt, at Johan Borups Højskole og Læger uden Grænser arbejder sammen om at lave en sommerhøjskole?

“For mig var det meget meningsfuldt at kombinere disse to. Læger uden Grænsers (MSF) arbejde består i høj grad af (selv)refleksion, diskussioner, overvejelser, opvejninger osv. forud for deres opgaver, hvorfor en højskole-setting er den oplagte mulighed til at skabe rammerne for dette. Når man får en hverdag sammen på sommerhøjskolen, opbygges der et langt tryggere grundlag for disse diskussioner, som både gør dem mere åbne og ærlige, og samtidigt forstærker fællesskabsfølelsen. I MSFs arbejde er man afhængig af at kunne samarbejde og vidensudveksle med hinanden uanset uddannelsesbaggrund, alder, køn, m.v., hvilket Johan Borups Højskole understøtter og udfordrer på med talks, debatter og gruppearbejde, hvor man sammen skal finde frem til fælles beslutninger.”

Hvad har gjort størst indtryk på dig til sommerhøjskolen sidste år?

“Det, der gjorde størst indtryk på mig, var at blive konfronteret med min egen uvidenhed og manglende forståelse for de brændpunkter, der findes i verden, og hvilke udfordringer og dilemmaer det skaber for blandet andet organisationer som MSF. Derudover rummede højskolen nogle utroligt reflekterede og spændende personer, som jeg blev meget inspireret af. De bidrog i meget høj grad til, at højskolen blev en helt unik og betydningsfuld oplevelse for mig.”

Hvis du skulle på årets sommerhøjskole, hvad ville du så se mest frem til?

“Dag 2 og 3 omhandlende den etiske skildring og gentænkning af humanitarisme. Et gennemgående spørgsmål fra kursisterne på mit ophold var de etiske overvejelser som MSF gjorde sig i deres arbejde, og hvilke kritikpunkter man kunne fremhæve ved disse. I forlængelse af dette, synes jeg, at “gentænkning af humanitarisme” er en vanvittig vigtig debat, som kan give mulighed for mange spændende diskussioner og “aha”-oplevelser, som jeg selv oplevelede flere gange undervejs, og gør opholdet så unikt at være på.
Jeg vil selvfølgelig også se frem til den utroligt (!!!!) lækre og velsmagende mad der blev serveret på højskolen, de smukke omgivelser og alle de søde og spændende mennesker, man møder.”

Martine Mejding deltog på Flyt Verden i 2020. Til dagligt studerer hun kiropraktik ved Syddansk Universitet og drømmer om at skifte over til medicinstudiet. Martine arbejde til daglig ved AIDS Fondets checkpoint og på Holbæk Sygehus. Ved siden af studie og arbejde holder hun meget af at lave frivilligt arbejde for Læger uden Grænser – og er desuden også frivillig i Muskelsvindfonden.

Du kan også læse, hvad forstander Bjørn Bredal tænker om samarbejdet med Læger uden Grænser eller høre direktør for MSF Malin Palmér fortælle om sommerhøjskolen.

Læs mere om programmet og tilmelding dig Flyt Verden her.

Hvis du er under 30, kan du ansøge om en stipendieplads til nedsat pris, men du skal være hurtig! Der er deadline for ansøgning 11. juni. Læs mere her.

TILBAGE TIL KANALEN