fbpx

flyt verden

 “Tænk, at de kan! Tænk, at de tør!”

Blogindlæg posted 04.06.2021

Hvorfor er det meningsfuldt at have det her samarbejde med Læger uden Grænser?

“Alle mennesker er lige. Den tanke vil vi gerne bygge vores skole på. Og det er én af mange grunde til, at vi holder så meget af vores samarbejde med Læger Uden Grænser er. Vi er fælles om lighedstanken, som jo har så lang en historie. Når Læger Uden Grænser arbejder i et område, så hjælper de ethvert menneske – bare fordi, det er menneske.

I øvrigt er de dygtige, entusiastiske, sjove og spændende, de dér Læger Uden Grænser.

Hvad har gjort størst indtryk på dig til sommerhøjskolen sidste år?

“Når vi har besøg af læger, sygeplejersker og alle mulige andre fagfolk, som har været ude i felten og kæmpet med sygdomme, epidemier og krige, så gør det kæmpe indtryk. Tænk, at de kan! Tænk, at de tør! Og så gør det indtryk, at Læger Uden Grænser arbejder så praktisk, konkret og uden bureaukrati. De tør sige nej til økonomisk støtte, hvis den ikke flugter med de rigtige værdier. Og de er alle drevet af trang til at hjælpe, ikke af lyst til penge og karriere.”

Hvis du skulle på årets sommerhøjskole, hvad ville du så se mest frem til?

“Jeg glæder mig til at se en masse levende mennesker efter al den triste corona-nedlukning. Jeg glæder mig til mødet mellem sommerkursister og Læger Uden Grænser i en kvalificeret samtale, der ikke undgår dilemmaer. Og så glæder jeg mig til sommerstemning – den er helt magisk her ved Frederiksholms Kanal.”

Bjørn Bredal er forstander på Johan Borups Højskole og i år med på Flyt Verden for fjerde gang.

Du kan også læse, hvad tidligere deltager Martine Mejding tænker om at være med på Flyt Verden eller høre direktør for MSF Malin Palmér fortælle om sommerhøjskolen.

Læs mere om programmet og tilmeld dig Flyt Verden her.

Hvis du er under 30, kan du ansøge om en stipendieplads til nedsat pris, men du skal være hurtig! Der er deadline for ansøgning 11. juni. Læs mere her.

TILBAGE TIL KANALEN