fbpx
Peter Laugesen Kanalen Nye Rejsende Rimbaud

podcast

rimbauds forvirring af alle sanser

Blogindlæg posted 19.02.2021

”Digteren gør sig til seer gennem en langvarig, grænseløs og bevidst forvirring af alle sanser. Enhver slags kærlighed, lidelse og galskab; han undersøger sig selv”.

Sådan skrev den franske poet Arthur Rimbaud i sit såkaldte seerbrev i 1871. På min første lange europarejse besøgte jeg Rimbauds hjemby Charleville og den franske hovedstad, Paris, hvor han havde sin vilde, intense og fantastiske digterkarriere inden han gik på digterpension som 20-årig.

Min inspirerede læsning af Rimbaud og besøgene i Charleville og Paris resulterede i denne Rimbaud-podcast. Det er en podcast, som du forhåbentlig bliver ”absolut moderne” af!

KANALEN | Podcast · KANALEN Podcast – Rimbauds forvirring af alle sanser

Vil du have mere Arthur Rimbaud kan du læse hans digtsamling En Årstid i Helvede eller anskaffe dig Rimbaud i udvalg. Du kan også se filmen Total Eclipse (1995), hvor selveste Leonardo DiCaprio har rollen som Rimbaud. Endelig er der filmen I’m Not There (2007) om den Rimbaud-inspirerede Bob Dylan, hvor Rimbaud optræder som en af de seks personer, der til sammen tegner et portræt af Bob Dylan.

 

Af Peter Laugesen
Linjeleder på Nye Rejsende

 

TILBAGE TIL KANALEN