fbpx

Det levende bord

en aften i evigheden

Blogindlæg posted 26.11.2021

Onsdag den 24. november inviterede eleverne på valgfaget Det Levende Bord til et bæredygtigt symposion på Johan Borups Højskole:

Gennem et forløb på syv uger havde eleverne på valgfaget arbejdet med bæredygtighed, aktivisme og værtskab, og forløbet kulminerede i onsdags, hvor eleverne bød på en fire retters vegansk middag med afsæt i sæsonens grøntsager og tilhørende lækre naturvine.

På aftenen kunne gæsterne også opleve fire talere, der hver havde sit på hjerte hvad angår den grønne omstilling: Bjørn Bredal (forstander på Johan Borups Højskole), Solveig Helbo (stifter og CEO i Råhandel), Agnete Vienberg Hansen (aktiv i Extinction Rebellion og økonomistuderende) og Luna Christine Christensen (medskaber af den kunstneriske aktivistgruppe De 15 og deltager i #cutforclimate den 29.oktober 2021). Aftenen blev rundet af med et musikalsk indslag fra Jonas Engell, elev på Musiklinjen, med band.

Som introduktion til aftenen i evighedens tegn, havde eleverne forfattet denne tekst:

Du kan finde aftenens fantastiske menu her sammen med opskrifter på nogle af retterne – udviklet af eleverne og kok Benny Fries Borgå.

Læs også elevernes portrætter af de pionerer inden for bæredygtighed og gastronomiscenen i København og omegn, som de havde besøgt i ugerne op til middagen.

Sidst, men ikke mindst, giver eleverne råd til, hvordan man kan farve tøj og tekstil med mad(affald) – noget de selv erfarede i en workshop med Pernille Rosenbæk og som gæsterne kunne se eksempel på på deres tallerken, hvor en plantefarvet serviet lå.

Rigtig god fornøjelse!

Det Levende Bord efteråret 2021 er Caroline Jerl Blinkenberg, Cecilia Dommer Jakobsen, Fanny-Alba Haubroe Bang Jönsson, Freja Lunde Larsen, Hanna Finstad, Hege Sørum, Ida Eriksson, Isir Braathen, Jonna Dettmann, Kajsa Apelgren Bolme, Karla Becker, Mailin Moon Lee Øgrim, Marie Wendt Ketting, Michela Strate Geertsen, Nis Oke Breckling, Siri Jürgensen, Svend Vejlby Baggesgaard, Tobias Ipsen, Christian Freese-Vilien, Frederik Vahle, Herman Bjørn Nystad, Lisa Johansson, Niosha Alizadeh-Vandchali, Signe Hilfling & Enea Sandberg.

TILBAGE TIL KANALEN