fbpx

Piet Gitz-Johansen

“Jeg laver teater og performance, fordi jeg ikke sådan rigtigt forstår det”

Blogindlæg posted 03.09.2021

Mange af underviserne på Johan Borups Højskole har en sideløbende kunstnerisk praksis. Vi har spurgt to linjeledere – Dicki Lakha fra Arkitektur & Kunst og Piet Gitz-Johansen fra Teater & Scenekunst –  om, hvad de for tiden har gang i af projekter, og hvordan deres egen kunstneriske prak-sis spiller sammen med deres højskoleundervisning.

PERFORMER OG ART HANDLER

Udover at være engageret underviser på Teater & Scenekunst-linjen er Piet Gitz-Johansen selv udøvende performer, skue-spiller og instruktør. For eksempel kunne man 1. september opleve ham som en del af performancen Temporary Truth af kunstnerkollektivet Pro Tempore Art på Thorvaldsens Mu-seum. Her havde han sammen med Troels Ullerup lavet et performativt koncept og ritual omkring dét, at ni forskellige kunstnere udstillede værker. Piet og Troels havde haft alle mulige idéer til performancen, men endte med et simpelt koncept, hvor performerne var art handlers og gav plads til kunstnernes værker. Herunder kan du se billeder fra perfor-mancen:

DANS I STORMVEJR

Piet medvirker for tiden også i den fysiske teaterforestil-ling Stormen, der kan ses den 16. til 19. september på Dansekapellet. Det er en forestilling udviklet i et samarbejde mellem Teater Glad og Hamletscenen og er nærmere en danseforestilling end klassisk dialogbåret teater. På scenen er udover Piet skuespillerne Janick Pihl Nielsen og Dan Roland Lund, begge fra Teater Glad. Billetter til forestillingen kan købes her.


Pressebillede: Søren Meisner

nysgerrigheden

“Jeg laver teater og performance, fordi jeg ikke sådan rigtigt forstår det,” fortæller Piet. Hans tilgang til teater og perfor-mance er eksperimenterede, legende og undersøgende, og karakteristisk for hans praksis er, at den altid har været en kombination af at performe og undervise. Nysgerrigheden og interessen for at være i konstant bevægelse kunstnerisk og menneskeligt genkender han også hos sine kollegaer på Johan Borups Højskole – og han ser det som en af skolens helt store styrker.

Følg med i Piets tidligere, nuværende og fremtidige projekter på hans hjemmeside.

Af Ina Marie Ernø Jacobsen
PR, Events & Projektleder

Ina Marie Ernø Jacobsen KANALEN Johan Borups Højskole

Katrine Greve Holsbo
SoMe & KANALEN

 

TILBAGE TIL KANALEN