fbpx

afgangsvisninger vår 2021

arkitektur & Kunst

Blogindlæg posted 02.07.2021

I sidste uge indbød Arkitektur & Kunst-linjen til fernisering af deres afsluttende udstilling. Johan Borups Højskoles gård var blevet ramme for en finurlig lille by bestående af både organiske trætårne og kantede gipsstøbninger i varierende højde. Om forløbene, der ledte frem til udstillingen, skriver linjeleder, Dicki Lakha:

Arkitektur & Kunst-linjens afslutningsudstilling bestod i dette forkortede semester af resultatet af 3 forskellige workshops.

  1. Relief/fundament i gips

  2. Arkitektone i gips

  3. Tårn i materialer fra skoven

I første opgave Relief/fundament lærte eleverne at støbe gips og tænke positiv og negativt rum i tre dimensioner. Vi tog udgangspunkt i relieffet som fundament, med arkitekten Carlo Scarpa som reference. Det blev til en serie af relieffer der undersøgte en landskabelig karakter – eller sagt på en anden måde: forholdte sig til fundamentet.

I næste opgave tog eleverne deres nyerfarne viden om gips og støbning videre i en rejst figur: arkitektonen. En arkitektone er et tredimensionelt objekt der svæver mellem at være en skulptur og et stykke arkitektur. Her tog de billeder af den omkringliggende arkitektur ved skolen og udvalgte tre referencer som afsæt til deres arkitektone. Det blev til et facade-mashup, hvor vi fornemmer, hvor de kommer fra, men så er tingene alligevel vendt lidt på hovedet.

Til slut havde de fået en skala menneskefigur i 1:25 og en sort plastiksæk. De havde derefter 30 min. i skoven til at samle materiale til et tårn. Det blev til et række organiske tårne, hvor materialet styrede processen.

Det hele samlede sig til sidst som en fantasiby midt i vores smukke gård. I midten stod de skovagtige tårne og rundt om dem foldede sig en by ud af flere tider, forskellige udtryk og farver. Til ferniseringen havde eleverne lavet denne improvisation, som de fremførte i en cirkel omkring deres by:

“Det her er vor by som vi lever i

Jeg går ind ad den østlige port

Der er mange tider i denne by

Det er en blanding mellem datid og nutid

De grå bygninger er farlige

Og det er hvor der bor flest, at der er mest stille

Jeg føler mig tryg i denne by

Der er stor kontrast mellem by og natur

Jeg kan se tusinde skateparker

Jeg har mødt en ven i byen

Han hedder Robert og over hans hus hang der en sten

Det blæser meget her og vinden river i tårnene

Jeg kender alle afkroge af byen, som hver har en vigtig funktion

Jeg går ud af en port i vest

Jeg vender mig om, ser på den farverige by imens solen går ned.”

Se Malthe Ivarssons billeder af forårsholdets fine udstilling nedenfor.

TILBAGE TIL KANALEN