fbpx
Anika Lori collage Johan Borups Højskole KANALEN
Artwork: Anika Lori

ANBEFALING

Sublime sange med samplings

Blogindlæg posted 12.02.2021

Du lægger måske ikke mærke til det, men sampling er så integreret en del af moderne popmusik, at du dårligt kan tænde din radio, uden at støde på et nummer eller to, der anvender samplings fra andre musiknumre.

Anika Lori underviser på Johan Borups Højskole i valgfaget MY OWN BOSS og på designlinjen, er kunstner, dj og lidt af en musikconnoisseur. Vi har bedt hende om at udpege tre af de bedste numre, der bruger sampling fra ældre musik.

I Janet Jacksons ‘Got ’til It’s Gone (1997)’…

… udgør en sampling fra første del af det catchy omkvæd i Joni Mitchell store hit ‘Big Yellow Taxi’ fra 1968 en vital del af nummeret.

Kæmpehittet ‘The Next Episode (2011)’ med Dr. Dree ft. Snoop Dogg, Kurupt Nate Dogg…

… bruger hele nummeret igennem samples fra nummeret ‘The Edge’ af David McCallums (1968).

Feists nummer ‘A Man Is Not His Song (2017)’…

… slutter, måske lidt overraskende, med et sample fra ‘High Road’ af metalbandet Mastodon (2014).

Anika har skabt dette indlægs artwork. “State of Grace”  (2007, mixed media, courtesy of V1 Gallery), der ligesom numrene er samplet – bare i billeder. Ud over at være en fabelagtig collagekunstner, arbejder Anika Lori i feltet lyd-, performance- og videokunst og kan blandt andet opleves i en kommende udstilling i Nikolaj Kunsthal med lyd- og videoinstallationen “Jeg kalder på dig” hvor hun hylder pausen og synger duet med sig selv. 

Af Anika Lori
Underviser på My Own Boss

TILBAGE TIL KANALEN