fbpx
Charlotte Grønlykke køkkenchef johan borups højskole

HVEM VI ER

… ja, jeg er en romantiker

Blogindlæg posted 15.01.2021

Charlotte Grønlykke er køkkenchef og fremtryller sammen med resten af køkkenteamet magiske måltider til hele Johan Borups dag efter dag. Hendes private køkken – og hjem i øvrigt – befinder sig på Vesterbro.

Læs hvordan Charlotte fuldender sætningerne nedenfor og lær vores helt egen mesterkok bedre at kende:

Når jeg ikke arbejder på Johan Borups Højskole, er jeg i gang med at undersøge madkulturhistoriske kilder. For tiden nørder jeg med forarbejdet til en kogebog, som vi i køkkenet er i gang med.

På det sidste har jeg været meget optaget af coaching og psykologiske processor. Mit gamle psyk.studium har fået en revival hos mig. Jeg finder det både interessant og fascinerende.

Det sidste, jeg har lært, er hvor kort der kan være fra tanke til handling.

I min taske kan man altid finde… i min taske kan man ikke finde noget – min mand mener, at det kræver et kort for at finde rundt i den. Men i hvert fald min kalender, telefon, læbestift og altid en eller anden del af en Legofigur.

 Det sidste, jeg læste (og stadig læser) er The book of jewish food”, som er et mamutværk med historiske beskrivelser og opskrifter fra hele kloden. Derudover ”En lykkelig slutning” af Maren Uthaug om syv generationer af bedemænd. Spøjs og interessant!

Det mest overraskende, jeg har oplevet på Johan Borups Højskole, er hvor kort tid, der er gået fra, at beslutningen om ombygning af lager- og køkkenfaciliteter på Johan Borups blev taget, til at det står næsten færdigt. Der er knap gået to måneder.

En sen sommeraften vil jeg helst synge nr. 33 i Højskolesangbogen “Danmark nu blunder den lyse nat” af Thøger Larsen. Lyrikken er så fin og beskrivende:

“Hylden dufter i stuen ind
Ude fra Danmarks haver
Kornet modnes i sommervind
Hanegal over lyse sind”

… Ja, jeg er en romantiker.

 Da jeg var i start-20’erne lå verden åben, spændende og dragende. Der var så mange muligheder, det var svært at vælge. Havde to små børn og alt var lyst og let.

 Jeg ville ønske, at jeg dengang kunne have sagt til mig selv: “ro på , ro på , der er så megen tid . Du skal nok nå det!”

Når jeg har fri, synes jeg, det bedste er at være sammen med mine tre små børnebørn, de er sjove, finurlige og skæve i deres syn på verden – en fest! Og så at samle familie og venner omkring middagsbordet til et godt måltid og gode samtaler.

Jeg glæder mig til at kunne samle familie og venner igen omkring bordet, til en picnic. Til at danse og synge sammen i vilden sky (skrevet under 2. runde af lock-Down).

Læs mere om Johan Borups fantastiske køkken her – og lav selv nogle af de lækre retter ved hjælp af opskrifterne her.

Og læs mere om alle dem, der udgør Johan Borups Højskole her.