fbpx

HÖst nordisk litteraturfestival 2021

Det her glæder vi os til at opleve

Blogindlæg posted 15.10.2021

Den 29. og 30. oktober slår Johan Borups Højskole endnu engang dørene op og byder indenfor til HÖST Nordisk Litteraturfestival. Over to dage kan du opleve spændende talks, oplæsninger, livepodcast, koncert og brandtaler med en række aktuelle nordiske forfattere, kritikere, podcastere og musikere.

KANALEN har talt med henholdsvis en optrædende, en gæst og festivallederen til dette års HÖST Festival omkring hvad de på programmet glæder sig mest til at opleve – og hvad der gør HÖST særlig i forhold til andre litteraturfestivaler.

Find det fulde program og billetter til HÖST Nordisk Litteraturfestival 2021 her.

 

felix thorsen katzenelson (optrædende)

Jeg kan vildt godt lide HÖST, fordi det er ambitiøst og hyggeligt, det er et meget højskoleagtigt mix tror jeg. Jeg har vel efterhånden været med siden festivalen be-gyndte, både som gæst og som optrædende. Bogforum finder jo sted weekenden efter. Det er også et dejligt mødested for litteraturen, men også så hektisk og specfikt lavet til at du ikke kan nå det hele. Det kan du til HÖST, og selvom det er en simpel ting, så betyder det noget.

I år glæder jeg mig til at høre Johanne Lykke Holm blive interviewet af Elisabeth Skou Pedersen. Johanne Lykke Holm er lige kommet på dansk med Strega, og jeg er ret spændt på hvad Elisabeth får igangsæt om den dejligt uhyggelige roman! Derudover skal jeg høre liveversionen af podcast ’Bølgerne’, Danmarks rent faktisk bedste lydbaserede litteraturkritik.

 

dina charlotte damgaard bodé (gæst og tidligere elev)

Foto: Yaman Konuralp

Jeg blev for første gang introduceret til HÖST litteraturfestival i løbet af mine måneder som elev på Johan Borups Højskole. Det efterår var festivalens tema Kærlighed, men det var ret tydeligt at mærke, at HÖST ikke kun havde på sinde at tematisere kærligheder i litteraturen – for mig behandler festivalen ligesåvel litteraturen som oplevelse og som mødested for mennesker og for kunstarter. Derfor glæder jeg mig til igen at kunne pendle mellem talks, oplæsninger, udstillinger og livepodcast under samme tag.

Fra årets program er jeg spændt på at høre, hvad Eva Tind og Mikas Lang udveksler om ‘rejse, identitet og ophav’ i deres samtale fredag aften. Så glæder jeg mig til koncert med Skammens Vogn Duo. Og så er jeg selvfølgelig spændt på at møde og opleve performances fra højskolens nuværende elever!

 

INA MARIE JACOBSEN (FESTIVALLEDER)

Jeg glæder mig til minutterne lige op til festivalens åbning fredag aften, hvor salen summer af forventningsfuldhed og en smule nervøsitet, og så glæder jeg mig til at hilse på en masse kendte og ukendte ansigter, der hvirvler rundt i gården, foyeren og salen. Skolen er på én gang hjemlig og helt sig selv, men samtidig også anderledes professionel, når vi holder HÖST. Det er som om, alle lige opper og løfter sig lidt udover det sædvanlige.

Programmæssigt glæder jeg mig selvfølgelig til det hele, for jeg synes i al beskedenhed, at hele programmet er godt. Men hvis jeg skal fremhæve noget, er jeg er måske ekstraspændt på elevernes performances, som jo bliver færdige i sidste øjeblik, og som de foregående år altid har overrasket positivt. Og så talte jeg med Nikolaj Zeuthen om hans lykkehjulseksperiment af en oplæsning, som jeg tror, bliver ret sjovt. Jeg glæder mig også til, at Felix skal moderere samtalen med Mette Moestrup og Jules Fischer lørdag aften, for han er eminent til at få hele salen til at føle sig godt tilpas. Men altså. Jeg glæder mig jo til det hele!

 

Se billeder fra tidligere års HÖST Festival herunder. Billederne er taget af fotograf, Malthe Ivarsson.

Har du lyst til at lære mere om de optrædende på dette års HÖST Festival? Så har vi lavet en guide til de optrædendes bagkatalog her, som man jo passende kan tjekke ud i den forestående efterårsferie.  Derudover kan du fordybe dig i diverse podcasts, hvor årets optrædende medvirker. Vi har samlet en guide til lytteoplevelser i efterårsferien her.

TILBAGE TIL KANALEN