fbpx

afgangsvisninger vår 2021

Design: At tænke med hænderne

Blogindlæg posted 25.06.2021

I sidste uge indbød Designlinjen på Johan Borups Højskole til fernisering. Om forårssemesteret 2021 skriver leder af linjen, Jesper Sønderaas:

Endelig kom vi i gang. Vi skulle have været 15 vi blev 7. Nogle flyttede deres ophold til efteråret, nogle blev podere og andre gad ikke vente mere. På design arbejder vi både med grafiske programmer på computere, og med hænderne. Men på dette hold synes vi at vi havde siddet nok foran en computer alle sammen. Så vi tegnede, byggede i pap, lavede tryk med aubergine i Skønvirkens tegn. Og ikke mindst gav eleverne lov til at dykke ned i deres eget univers.

Vi brugte vores hænder. Når man tegner, sker der en proces mellem hænderne og hjernen, og man går i flow. Man tænker ikke på andet. Det er en helende proces. Det havde vi og de brug for.

Det samme sker med ler. En klump jord, som bliver formet til kunstneriske skåle, masker, kopper og andre artefakter. Og hvilket resultat. Lærerteamet var som stolte forældre. Et lille hold som støttede hinanden, gav hinanden plads, beundrede hinanden og inspirerede hinanden. Når det sker, så bliver man som underviser utrolig glad og tilfreds. Og når de så skal forlade os igen bliver vi triste, men vi siger altid på gensyn og kig forbi. Men vi ved også at de nu har et stykke keramik som for evigt kan minde dem om deres ophold, udvikling og fællesskab.

Tak Design forår 21.

De smukke billeder er taget af fotograf Malthe Ivarsson.

 

TILBAGE TIL KANALEN