fbpx

forfatterlinjen vår 2021

jonna hansen

Blogindlæg posted 18.06.2021

uddrag #1 fra “bølger af hud”

“Close your eyes”, hvisker jeg til dig.

Det er midt på dagen, rusch hour has begun. Mennesker jager fra a til b, en myretue af biler og cykler kravler hurtigt gennem byens gader. Stående midt i det hele, omringet af byens hastende hverdagssprog, befinder du og jeg os på Dronning Louises Bro. Du vil måske kigge forvirret på mig. Dine øjne vil knibe sig let sammen. Du vil rynke panden. Små bølger af hud vil opstå der, hvor spørgsmålstegnet dukker op i dit ellers blide ansigt.

Vil du følge min opfordring?

Øjenlåg lukker sig. Trafikken og gadens larm bliver til en homogen masse, ruser monotont i dine øre. Den vil ikke forlade dig fuldstændig. Er en parasit, bosat i storbyens støj. Det er midt på dagen, rush hour er i fuld gang. Mennesker jager fra a til b, en myretue myldrende af biler og cykler kravler hurtigt gennem byens gader. Øjenlåg lukket. Byens larm fjerner sig langsomt. Trækker sig tilbage som fjenden, der har tabt et slag. Lukkede øjne i dit ansigt. Der opstår et øjeblik, hvor verden omkring dig bliver sat på stand-by.

Et øjeblik, der giver plads til

dine følelser

dine tanker

din krop

ro.

Mærk efter hvordan det føles.

 

 

UDDRAG #2

Luk dine øjne.
Close your eyes.
Lukk øynene dine.
Schließ deine Augen.
Ferme les yeux.
Cierra tus ojos.
Blunda.

 

Af Jonna Hansen

 

forfatterlinjen foråret 2021

Eleverne på Forfatterlinjen har givet KANALEN lov til at bringe uddrag fra deres afgangstekster. Tak til Agnete Lyngholm Sandvej, Andreas Maagaard, Jacob Leisner, Johanna Kinnock, Jonna Hansen, Telma Langelang Vold og Tula Åstrand.

TILBAGE TIL KANALEN