fbpx
Thorvaldsens Plads FOTOS: Joe Johansen og Sara Amrani

oprør

Vi mødes på Bertel Thorvaldsens Plads

Blogindlæg posted 28.05.2021

Vores syriske venner sidder i disse dage på Bertel Thorvaldsens Plads og demonstrerer lige så stille for at få lov til at blive i Danmark. Vi prøver at hjælpe dem med en kop kaffe og en paraply, og det hele er så simpelt som ’de suveræne livsytringer’, der blev beskrevet af den danske filosof K.E. Løgstrup. Et medmenneske er et medmenneske.

Man sender ikke et menneske, som man kender og har levet sammen med i ti år, retur til en krigszone. Det er der ikke en pind politik i.

Politisk er til gengæld den kamp, som fyrre danske forfattere kæmper: Kampen for den vilde natur. Forfatterne står og læser kampens tekster op på Bertel Thorvaldsens Plads. Kanalen har fået lov at låne tekster af tre forfattere, som er kære og nære venner af Johan Borups Højskole: Kristina Stoltz, Asger Schnack, Shëkufe Tadayoni Heiberg og Nanna Goul.

Bertel Thorvaldsens plads ligger et par hundrede meter fra vores skole, foran Thorvaldsens Museum lige over for Gammel Strand her i det indre København. Men hvor HÆNGER Thorvaldsens Plads og Thorvaldsens Museum? De hænger i porten til Johan Borups Højskole!

Vi har fået foræret et kæmpestort, farvestærkt prospekt, et scenemaleri fra en forestilling, som teatret Hotel Pro Forma opførte på Kunstforeningen Gammel Strand. Prospektet fylder hele den ene væg i vores flotte portrum fra 1750, så nu kan man stå her ved Frederiksholms Kanal og være på Bertel Thorvaldsens Plads.

Og vi vil rigtig gerne være på Bertel Thorvaldsens Plads i disse dage! Både for at støtte syrerne og for at være med i forfatternes kamp for den vilde natur.

 

Af Bjørn Bredal

Forstander

Bjørn Bredal bylinefoto

 

TILBAGE TIL KANALEN