fbpx

“elsker, elsker ikke”

et opgør med disney-Kærligheden

Blogindlæg posted 07.05.2021

Verdens bedste dokumentarfilmfestival CPH:DOX er i fuld gang, biograferne er endelig åbnet og popcornene er poppet! Vi har i den anledning sat Andrine Moland i stævne i højskolens bibliotek, for Andrine er foruden at være en del af Johan Borups-teamet og tidligere elev på vores Dokumentarfilmlinje, også en af de tre instruktører bag den moderne, poetiske og realistiske historie om kærlighed anno 2021, ”Elsker, elsker ikke”. Filmen er et intimt indblik i tyve unge personers kærlighedsliv og er på programmet til dette års CPH:DOX.

Andrine har sammen med de to medinstruktører Kathrine Skibsted og Caroline Mathilde Salic arbejdet på filmen i flere år, og i forbindelse med CPH:DOX i 2019 vandt de DR-Talentprisen for deres pitch. Du kan se henholdsvis traileren til “Elsker, elsker ikke” og interviewet med Andrine om filmens tematikker og hendes vej til at blive dokumentarfilminstruktør herunder:

 

Et generationsportræt

Frank Piasecki Poulsen – der er filmkonsulent for kort- og dokumentarfilm hos Det Danske Filminstitut, og som i sin tid etablerede Dokumentarfilmlinjen her på højskolen – har været konsulent på ”Elsker, elsker ikke”. Han udtaler i forbindelse med filmen:

Elsker – Elsker ikke er i mine øjne et generationsportræt. Filmen beskriver, på fineste vis, hvordan de unge i dag har et langt mere åbent og mange facetteret forhold til køn, seksualitet og kærlighedsrelationer. En tour de force rundt i kærlighedens mange kringelkroge af lidenskab, sorg og glæde, fortalt af et mangfoldigt kor af kloge og reflekterede unge.

Vi glæder os til at se Andrines film på lørdag i Grand Teatret. Der er få pladser tilbage til den sene visning kl. 21.45, og du kan booke billetter lige her (og samtidig gøre det trygt, for ifølge en undersøgelse offentliggjort af Hermann-Rietschel-Institut (HRI) ved Technische Universität Berlin, er spredningen af aerosoler i en biografsal kun 0,3% af, hvad man udsættes for på et kontor – upåagtet hvor lang tid, man sidder der)

”Elsker, elsker ikke” bliver desuden vist på DR fra 27. juni.

Cph:Dox 2021

Du kan se det fulde program for CPH:DOXs filmiske højdepunkter på det store lærred her. Du kan desuden læse Frank Piasecki Poulsens anbefaling til, hvad du skal se på årets CPH:DOX. Den nuværende linjeleder af Dokumentarfilmlinjen, Torben Simonsen, giver også sine anbefalinger.

CPH:DOX anbefalinger Johan Borups Højskole Frank Piasecki Poulsen Andrine Moland

”Don’t just watch. Listen” mantraet med hvilket festivalen i år forsøger at sætte endnu større fokus på dialog og give taletid til marginaliserede stemmer, der ellers sjældent kommer til orde.