fbpx
Jens vejmand kanalen Katrine Muff Carl Nielsen

Ugens Sang

JENS VEJMAND

Blogindlæg posted 30.04.2021

Til denne uges sang har vi været i arkiverne fra første lockdown og finde Jens Vejmand, sunget af Katrine Muff, akkompagneret af Anders Stig Møller på kontrabas.

Melodien er skrevet af Carl Nielsen, som også havde stor betydning for Johan Borup, der I starten af 1900-tallet mente, at der var brug for en sangbog til undervisningen og møderne på højskolen. Ligesom i dag hvor Højskolesangbogen fornyes, var også Borup af den opfattelse, at en sangbog ikke bare skulle indeholde gamle, kendte sange og melodier, men også i høj grad mere samtidige sange.

De nyere tekster fandtes der ikke altid melodier til, så Carl Nielsen, der både skrev melodier til højskolens sal og har komponeret mange folkeligt klingende sange, her i blandt Jens Vejmand, og i øvrigt havde bolig på Frederiksholms Kanal, sammen med Anne Marie Carl-Nielsen, blev i 1914 koblet på Borups sangbogsprojekt med den opgave at tilvejebringe melodier til de nyere tekster.

Tekst: Carl Nielsen
Melodi: Tekst af: Jeppe Aakjær

Vokal: Katrine Muff Enevoldsen
Kontrabas: Anders Stig Møller

Læs mere om sangen på på højskolesangbogens hjemmeside. Og hvis du gør det så anbefaler vi på det stærkeste også at dykke ned i nogle af de nye friske sange i den 19. udgang af højskolesangbogen.

 

Af Katrine Muff Enevoldsen
korleder og underviser på Musiklinjen

TILBAGE TIL KANALEN