fbpx
de blå og grønne katrine muff enevoldsen kanalen

Ugens Sang

de blå & grønne nætter

Blogindlæg posted 23.04.2021

Ugens sang, De Blå og Grønne Nætter med tekst af Ursula Andkjær Olsen og melodi af Kirstine Stubbe Teglbjærg (Blue Foundation, Hun Solo), taler virkelig til mig i det her med at være i lockdown mode, som vi alle sammen har været meget det sidste års tid.

Den lyder blandt andet: ”Sov lille land, sov længe. Bliv stort nok og blåt nok til alle,” og det synes jeg, passer virkelig godt ind i den her sammenhæng, hvor alting er lidt i undtagelsestilstand og i dvale. Det føles som om hele verden sover, og alligevel summer alle husene af liv. Jeg ved for mit eget vedkommende, at der er noget, der har forandret sig inde i mig. Jeg kan fx mærke det der ønske om at gå ud og være noget mere for min nabo, som jeg er begyndt at snakke med, fordi vi alle sammen er i den samme situation. Den der følelse af fællesskab, vi alle sammen har. Men samtidig kan jeg godt nok også mærke, at jeg har brug for at få afløb for en masse ting, når vi kommer ud på den anden side. Jeg har brug for at kramme en masse mennesker, jeg har brug for at skåle med en masse mennesker, og det glæder jeg mig bare helt absurd til. Så se den som sådan en sang, der handler om, hvad vi egentlig vil, når vi er færdige med at sove – hvad vil vi, når landet for alvor vågner igen?

Tekst: Ursula Andkjær Olsen, 2011
Melodi: Kirstine Stubbe Teglbjærg, 2016

Vokal: Katrine Muff Enevoldsen
Guitar: Anders Stig Møller

Læs mere om sangen på højskolesangbogens hjemmeside her

Af Katrine Muff Enevoldsen
korleder og underviser på Musiklinjen

TILBAGE TIL KANALEN