anbefaling

de skønneste forårsgrøntsager

Blogindlæg posted 23.04.2021

Det er blevet foråret, og netop nu er mange lækre grøntsager i sæson.  Charlotte Grønlykke og Molly Høm Carlsen fortæller her om hver deres favorit og kommer med tips til, hvad man kan bruge de to grøntsager til:

 

MOLLY OM RABARBER

CHARLOTTE OM ASPARGES

 

Opskrift på hvide asparges på Berliner-manèr

Denne opskrift synes jeg er en af de bedste tilberedningsmetoder for hvide asparges. Det er nemt at styre
processen, så de ikke får for meget (som er lidt af en dødssynd i min optik).  Der skal være bid i!
Sæsonen for hvide asparges er kort og går kun fra midt i maj og indtil Sankthans, så nyd dem, mens de er der.

Til denne opskrift skal du skal bruge :
– 1 bundt hvide asparges (der vil typisk være 6 styk i et bundt, det afhænger dog lidt af tykkelsen)
– 125 gr smør
– groft salt og sukker

Start med at skrælle aspargesene. Hvide asparges, skal i modsætning til grønne asparges skrælles, og det er vigtigt at være
omhyggelig, så al dens trevlede skræl kommer af. Læg dem på et skærebræt og skræl dem med en kartoffel- eller
tyndskræller. Tag fat i hovedet og skræl væk fra dig selv. Det er kun stænglen og ikke
hovedet, som skal skrælles .

Knæk den nederste træede og seje bund af- tag fat i aspargesen med begge hænder og knæk
den langt nede på stænglen. Den giver efter og knækker dér, hvor stænglen naturlig bliver
blødere.

Læg de skrællede aspargeser i et lille ovnfast fad, drys lidt salt og sukker over og vend dem godt
rundt i blandingen. Dæk fadet med en tallerken eller film og lad stå og trække ved stuetemperatur
1 times tid.

Efter 1 times tid vil der være trukket noget vand ud af aspargesene, og salt- og sukkerblandingen vil være
trukket ind i aspargesen, som er blevet lidt mørnede og har fået en mere intens smag.

Sæt ovnen på 160 gr.
Smelt smøret i gryde.
Tag aspargesen op af fadet og dup dem tørre i køkkenrulle. Vask det ildfaste fad og tør det
grundigt.
Læg aspargesene tilbage i fadet og hæld det smeltede smør over.
Når ovnen er varm, sættes fadet ind på midterste rille og bages i cirka 15 minutter, alt efter
aspargesenes tykkelse.

Efter 15 minutter tjekkes mørheds-graden. Det gøres ved at stikke en spids kniv i.
Aspargesen skal kun være så mør, at man kun kan stikke kniven lidt ind.

Server dem solo, som tilbehør til fisk eller med hakket æg -og persille vendt med hele kapers i en
sennepsmayo. Der er mange kombinationsmuligheder med denne skønne forsommerbebuder.

Velbekomme!

 

Af Charlotte Grønlykke & Molly Høm Carlsen
hhv. køkkenchef  og køkkenassistent

Charlotte GrønlykkeMolly Høm Carlsen