fbpx
Michael Møller Kanye West Kanalen JOhan Borups Højskole Jesper Sønderaas
Illustration: Jesper Sønderaas

podcast

SAMPLINGENS ædle kunst

Blogindlæg posted 12.02.2021

Fra at være udskældt som tyvagtigt misbrug af andres genistreger har samplingen langsomt vundet terræn som en kunstform i sig selv. I sine bedste stunder skaber samplingen nye narrativer mellem gammelt og nyt, avancerede collageværker der gradbøjer tiden. Samtidens kunst opstår af fortidens potteskår.

Men hvordan forstår vi den kompositoriske praksis, der måske bedre end nogen anden indkapsler vores egen samtid? Denne podcast undersøger, hvad der sker, når ældre musikalsk materiale dukker op i nye klæder i moderne kompositioner, ikke mindst med udgangspunkt i Kanye West og Kendrick Lamar.

Sangene fra podcasten kan høres i deres fulde længde på denne Spotify-playliste.

Af Michael Møller
Leder af Musiklinjen

 Michael Møller byline foto

TILBAGE TIL KANALEN