fbpx
Opskrifter paneret kuller med hvidkålsalat

Opskrifter

Paneret kuller med hvidkålsalat

Blogindlæg posted 12.06.2020

Får du nok omega-3 fedtsyre? Hvis ikke, så har vi en perfekt opskrift til dig. Dagens ret står på paneret kuller med kartofler, urtedressing og en sprød salat. Du kan bruge frossen eller fersk kuller. Bruger du en frossen en af slagsen, skal den tø op inden brug.

Det skal du bruge (til 4 pers.):
Kartofler

400-500 g. kartofler med skræl
Olie
Salt og peber

Sådan gør du:

Kog kartofler med skrald på. Køl dem herefter af og skær dem i tern. Kom olie på en pande med god varme. Lad dem stå et par minutter inden du vender dem. Lad kartoflerne få stegeskorpe. Ryst/vend løbende. Drys til sidst med salt og peber. Undlad at bruge spartel, da det giver let mos i stedet.

Det skal du bruge:
Kuller

4 kullerfileter
1 sammenpisket æg
½ dl. grahamsmel el. rugmel
Salt og peber
En klat smør
Olie

Sådan gør du:

Salt fisken og lad den hvile i 10-15 minutters tid – så får fisken en fastere struktur. Dup herefter fisken med papir. Slå ægget ud i en skål og pisk det sammen. Vend mel med salt og peber i en anden skål, gerne en lidt flad en af slagsen, så der er plads til fisken. Vend fisken i æg og dernæst i melblandingen.

Sæt panden på middelhøj varme. Kom en klat smør og olie på panden. Det skal syde lifligt, inden fisken lægges på. Lad fisken stege i ca. 4-5 minutter. Tjek siden af fisken – den skal blive mælkehvid nedefra, gerne til over midten af fileten. Når stegefladen er brunet vendes fisken og steges i kortere tid. Fisk skal ikke tilberedes for længe, så bliver den tør. Tag den hellere af lidt for tidligt end for sent.

Det skal du bruge:
Hvidkålsalat

Hvidkål
Appelsin
En håndfuld hasselnødder
Olie
Æbleeddike
Honning

Sådan gør du:

Snit hvidkål så fint som muligt. Det gøres ved at lade kniven høvle flager af kålen, så du har et godt hold på det du snitter fra. Kram kålen med dine hænder, så du mærker at strukturen ændres. Skær skrald af appelsinen og skær den dernæst i tynde skiver. Rist hasselnødder på en tør pande og hak dem derefter groft. Bland olie, æbleeddike, honning og lidt salt. Husk at smag til og juster, som du ønsker. Bland hele herligheden sammen.

Det skal du bruge:
Urtedressing

Ca. 1 dl creme fraiche
Ca. 2 spsk mayonnaise
Hakket purløg og dild (eller andre krydderurter du har liggende)
Salt og peber

Sådan gør du:

Bland creme fraiche og mayonnaise sammen. Tilsæt de hakkede krydderurter og smag til med salt og peber.

Velbekomme fra Johan Borups Højskoles køkkenteam!

Opskrifter paneret kuller med hvidkålsalat
Opskrifter paneret kuller med hvidkålsalat