fbpx
Opskrifter

Opskrifter

vegetarisk dhal-suppe

Blogindlæg posted 27.03.2020

Det skal du bruge:

2 store løg finthakkede
4 fed hvidløg
2 røde chilipeber,udkernet og finthakket
1 stor ingefærrod, ca. 200 gr. skrællet og fintrevet
1 kg. rodfrugter eller hvad du måtte have på lager, skåret i mindre tern
4 spsk. Madraskarry
1 spsk. hel spidskommen
1 spsk. garam marsala
1 spsk. stødt gurkemeje
1tsk. kanel
1/2 l. grøntsagsfond
2 ds. hakkede tomater
250 gr. røde linser
1 ds. kokosmælk
1 spsk. tomatpure’ eller Lotte’s tyrkerchili
Saft af 1. citron
Evt. 2 spsk. sukker
6-8 spsk. smagsneutral olie
Salt og peber

Sådan gør du:

Varm olien op i en rummelig gryde. Kom løg,chili, hvidløg og rist af 5 – 10 minutter ,til løgene er klare og bløde.

Tilsæt krydderierne og rist dem let. Rør ofte i gryden, da det har en tendens til at brænde på . Kom derefter grøntsagerne i gryden og rist dem let. Tilsæt grøntsagsfond og kog op under omrøring. Tilsæt tomat og kokosmælk.

Skyl linserne i en sigte, kom dem i gryden og rør rundt. Lad suppen stå og småsimre en 1/2 times tid, til linserne er møre. Tilsæt derpå tomatkoncentrat /Lotte’s chili. Spæd til med lidt vand, hvis suppen er for tyk.

Smag til med lidt citronsaft, salt, peber og evt. sukker. Hvis du har lidt mangochutney, så giver et par skefulde et godt spark og fylde.  Lad småsimre 10 min. tid og server med hakket persille eller koriander.

Velbekomme fra Charlotte Grønløkke & Johan Borups Virtuelle Køkken.

DEN DIGITALE HØJSKOLE

Vi vil gerne invitere offentligheden indenfor til  nogle af alle de ting, der foregår i vores digitale højskolefællesskab. På den digitale højskole mødes vi hver morgen kl. 9.00 til morgensang og morgensamling, efterfulgt af undervisning på linjefagene. Vi får også daglige bevægelsestip fra Julie Sass, der har taget Urban Movement indenfor i karantænen. Og så har vi glæde af vores køkken-team Charlotte Grønlykke og Molly Carlsens TV-køkken, der viser opskrifter til lækre billige retter, bagetips og anekdoter. Vi har daglige ’Gør-det-selv-med-Jakob-Pedel’ tips til hvordan man kan fixe og optimere sit hjem, nu når tiden er til det. Vi skal også på CPH:DOX festival, på hjemmebesøg hos elever i karantæne, til Corona-koncerter, til Zoom-fest og ferniseringer. Følg med her på hjemmesiden, på vores facebookside og instagram.

 

Den digitale højskole – blogopslag, morgensang, opskrifter mm.