fbpx
julemad Grønkålssalat and johan borups

Opskrifter

Grønkålssalat med langtidsbagt andebryst

Blogindlæg posted 09.12.2019

det skal du bruge (TIL 4 pers.):

2 andebryster
1 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. chiliflager
Salt og peber

Grønkålssalat:
300 gr. frisk hakket grønkål
200 gr. fintsnittet rødkål
2 aromatiske æbler
1 granatæble modent
1 håndfuld tørrede tranebær

Dressing: 
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. grov sennep
5 spsk. olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:

Start med at duppe andebrysterne tørre med køkkenrulle, gnid dem derefter godt med krydderierne på begge sider. Læg andebrysterne i et ovnfast fad og hæld lidt vand ved. Dæk fadet med alufolie, sørg for at det er tætsluttende. Tænd ovnen på 150 gr. og sæt fadet ind på midterste hylde og steg dem i 3 timer. Det lyder af meget, men den svage varme gør, at kødet bliver blødt, saftigt og lækkert, som” pulled “ and.

Grønkålen skylles, ribbes og hakkes derefter fint. Rødkålen skæres i tynde strimler. Æblerne skæres i tynde både og lægges i lidt vand med citron, så de ikke bliver brune. Halvér granatæblet, læg granatæblet på håndfladen med skærefladen nedad og bank så på ydersiden med en grydeske, herved løsner kernerne sig. Fjern de hvide hinder, de er bitre. Vend kål og æbler sammen med dressingen og læg det på et smukt fad.

Riv andekødet fra hinanden, det falder fra hinanden i grove trevler. Men inden da, træk da andeskindet af, striml det og rist det i olie på en pande med lidt salt. Det kan ristes helt sprødt. Fordel det sprøde skind over salaten og drys granatæblekerner og tørrede tranebær over.

Så er bare at sige “god jul “ og velbekomme.