Johan-Borups-Højskole-Sopa-Minestrone

Opskrifter

sopa minestrone a la johan borup

Blogindlæg posted 20.09.2019

det skal du bruge (TIL 4 pers.):

2 løg – finthakkede
4 fed hvidløg, finthakkede
1 pk. bacon i skiver eller 4 tykke skiver bacon, skæres i tynde strimler
1 stort bdt. bredbladet persille, skyllet, og stilk og blad hakkes for sig
4 gulerødder i tern
4 stilke bladselleri i skiver
1 knold fennikel i små tern
2 mellemstore squash som flækkes på langs og skæres i skiver
1 glas tør hvidvin
6 dl. grøntsagsbouillon
2 dåser hakkede tomater
Salt og peber
1 spsk. tørret oregano

Sådan gør du:

Hvis du har grøntsager liggende i køleskabet, har du chancen for at bruge dem nu. Der findes ingen rigtige eller forkerte grøntsager i denne suppe – anything goes! Om vinteren kan der bruges løs af rodfrugterne – dog ikke rødbede, som giver suppen en forkert farve. Der findes ikke en fast opskrift på denne suppe, da man bruger de grøntsager, som er i sæson.

I denne opskrift laves den med bacon i grundba­sen, men du kan også bare vælge at lave den helt vegetarisk. Der kan også kommes suppehorn (små pastahorn) eller kogte hvide bønner i, hvis man ønsker den fyldigere.

Sauter løg, hvidløg, chili, bacon, finthakkede persillestilke i lidt olie i en rummelig gryde. Imens ordnes de øvrige grøntsager og ristes af i løgblan­dingen (dog ikke tomater). Det er altid vigtigt at riste grøntsagerne af (og det gælder i alle retter), fordi det bringer smagen frem i grøntsagerne. Ellers står du med en omgang blegt-smagende suppe, som kun er egnet til patienter på skåne­kost… Synd for dem!

Når alle grøntsagerne er blevet sauteret (ristet af, ikke brunede) hældes hvidvin i gryden. Lad væsken koge lidt ind, og tilsæt grøntsagsfond og hakkede tomater, oregano og lidt salt og peber.

Lad suppen småsimre 1 times tid, hvis den bliver for tyk, så kom mere vand i gryden.

Smag til med salt og peber til sidst.

Serveres med revet parmesan, en persille- eller basilikumpesto og noget godt brød til.

Buon appetito! Fra Johan Borups køkkenteam