fbpx
Lucia Odoom Folkeprofessor Johan Borups Højskole
Folkeprofessor Lucia Odoom

Folkeprofessor

Brug pausen som en superkraft

Blogindlæg posted 16.09.2019

I oktober og november holder vores folkeprofessor Lucia Odoom tre forelæsninger – om at lytte, om at fejle og om at følge sit hjerte. I dagens udgave af Politiken skriver hun om at holde pause.

Den selvlærte journalist holder tre måneders pause fra at skrive til avisen og vælger dermed – for første gang – selv at skrue ned for tempoet uden at panikke.

“I den tid, vi er i nu, hvor stress og udbrændthed præger befolkningen, foreslår jeg, at man bruger pausens kraft, for jeg har lært, at pausen peger os i en retning. Pausen kommer altid med noget, også når vi ikke har bedt om det,” skriver hun og opfordrer til at bruge pauser som superkraft i stedet for at kalde dem for pjæk.

På Johan Borups kan vi kun bakke op om vigtigheden i at holde pauser og se det hele lidt på afstand, uden at kigge efter noget bestemt. Og måske lade sig drive i en ny retning. For eksempel ved at tage en tur på højskole.

“Pausen kan også bare være en indånding uden røg, men ikke uden substans. Pausen må gerne være et blank stykke papir, jeg nok kommer til at skrive på uden helt at vide, hvor jeg vil hen med det,” som Lucia skriver.

Læs hele mandagsklummen hos Politiken (kræver abonnement).

Du kan opleve Lucia midt i hendes Politiken-pause på både HÖST 26. oktober og til de tre folkelige forelæsninger den 31. oktober, 7. og 14. november.