fbpx
Johan Borups Højskole synger ramadan i KBH

FORSTANDERTanker

Syng eller la’ vær’, Højskolesangbogen er ikke et pensum

Blogindlæg posted 03.09.2019

Én af de mange tusinde sange, der aspirerer til en plads i den nye højskolesangbog, har fået særlig meget opmærksom over den sidste måneds tid.

Flere politikere og meningsdannere har i avisspalterne udtrykt stor bekymring over, at der måske kommer en sang med ved navn “Ramadan i København”.

På Johan Borups Højskole er vi ikke bange for at synge sangen, uanset om den kommer med i højskolesangbogen eller ej. Faktisk har vi allerede sunget den, og hvordan det lød, kan du høre her.

intet danmarksmesterskab i højskolesang

Forstander Bjørn Bredal mener absolut ikke, at der er nogen fare forbundet ved, at en sang om Ramadan kommer igennem nåleøjet til den folkekære blå digtsamling.

Og om den kommer med i sangbogen eller ej, bør ifølge forstanderen heller ikke være afgørende for, om man kan synge den.

“I en autoritær tid som vores, en tid, hvor skiftende ministre har bedt om ’kanoner’, lister over Danmarks bedste kultur- og kunstværker, en tid med evalueringer, ratings, sure og søde smileys, i sådan en tid breder der sig hurtigt en forestilling om, at også sange, digte, melodier, værker, som ikke står på listen, det vil sige indholdsfortegnelsen i Højskolesangbogen, er diskvalificerede. Det er de ikke. Arbejdet med Højskolesangbogen er heller ikke et danmarksmesterskab i højskolesang,” skriver han bl.a. i en klumme til Politiken 30. august.

Han hilser iøvrigt flere sange om København velkomne i højskolesangbogen:

“Min egen højskole ligger i hjertet af København, og vi kunne da godt tænke os lidt flere sange, som havde en følelse af storby og en kærlighed til det urbane. Tak til Isam B for hans københavnersang,” skriver han.

Du kan læse hele Bjørns klumme her (kræver abonnement). Eller finde flere forstandertanker her.

Bjørn Bredal
Højskolesangbogen Johan Borups Højskole