fbpx
Johan Borups Højskole Butternutsquash med grønkål og grillet haloumi

Opskrifter

BUTTERNUTSQUASH med grønkål, grillet halloumi og dukkah

Blogindlæg posted 29.08.2019

det skal du bruge (TIL 4 pers.):

1 butternutsquash, skrællet, kernerne fjernes og skæres i store tern
3 fed hvidløg, finthakket
1 skvæt olivenolie
Salt og peber
1 lille bundt grønkål, ribbet, dvs. de grove stængler kasseres
1 pakke halloumiost, skåret i tynde skiver
1 stort skalotteløg, i tynde skiver
Saften af ½ citron
1 håndfuld mynteblade, finthakkede

Dukkah

300 gr. blandede nødder, hasselnødder, valnødder, mandler etc.
1 dl. sesamfrø
3 tsk. tørret timian
3 tsk. korianderfrø
2 tsk. fennikelfrø
2 tsk. spidskommenfrø
1 dl. græskarkerner
2 tsk. salt
1 tsk. chiliflager

Denne nødde-krydderiblandning stammer fra Egypten og kan bruges til mange forskellige retter; drys på salaten, topping på supper, krydderi på kød eller fisk eller i dressinger. Hurtig at lave – god at have på lager!
Rist alle ingredienser på en tør pande til de begynder at tage farve og krydderierne begynder at dufte. Kom hele molevitten i en foodprocessor eller morter sammen med salt, indtil det er blevet til groft pulver. Når det er afkølet, kommes det på et lufttæt glas. Det kan holde sig ca. 1 måneds tid.

Sådan gør du:

Kom squash og hvidløg i en bradepande be­klædt med bagepapir. Vend det med et godt skvæt olivenolie, salt og peber. Bag det i en forvarmet ovn ved 200 grader 30-35 min. tid til det er mørt.
Imens ordnes grønkålen. Riv grønkålen i mindre stykker, og kom den i en rummelig skål og tilsæt olie, lidt salt og citronsaft. Nu skal kålen masseres! Gnid bladene godt mod hinanden, sådan at strukturen i grønkålen bliver brudt ned. Når kålen masseres bliver den blødgjort og bliver nemmere at fordøje.
Varm en grillpande/almindelig pande op. Når panden er varm lægges halloumi på og steges gyldne på undersiden, vend og steg på den anden side.
Læg grønkålen på et fad og top med de bagte tern af butternutsquash og halloumi. Pynt med hakket mynte, skalotteløg i tynde skiver, drys med dukkah og server.

Velbekomme! Fra Johan Borups køkkenteam