fbpx
Hvid fisk med safranolie Johan Borups Højskole
Hvid fisk med safranolie, nye kartofler med persillepesto og grøn salat

Opskrifter

Hvid fisk med safranolie, nye kartofler & persillepesto

Blogindlæg posted 13.08.2019

det skal du bruge (TIL 4 pers.):

4 stk. hvid fisk i filet uden skind, ca. 150 g. pr. pers. (kulmule, kuller, sej, torsk mv.)
Et nip safran
1/2 dl olivenolie
Salt og peber

Nye kartofler

1 stort bundt bredbladet persille, skåret i mindre stykker
2 fed hvidløg
2 dl. neutral olie
Saften af 1/2 citron
1 håndfuld mandler

Ingredienser til din favoritsalat

Sådan gør du:

Safran ristes let af på en varm pande, så kommer alle smagsaromaerne frem. Bland den letristede safran i olivenolien og lad trække i 15 minutter. Læg fisken i en skål og vend den i safran-olien. Dæk til, og sæt i køleskabet. Lad den stå og marinere i et par timer.
Tilberedes i ovnen på 225 gr. læg fisken i et smurt fad og drys med salt og peber. Sæt fisken midt i ovnen og steg i 12 – 15 minutter. Check med en spids kniv i midten af fisken – er den rå skal den have et par minutter mere. Den skal være saftig, når den serveres.

Nye kartofler – koges i rigeligt saltet vand i 5-6 min., stilles derefter til side i min. 5-7. min. under låg.

Persillepesto – Rist mandler på en tør pande, da smagen så bliver mere intens. Kom persille, hvidløg, mandler og olie i en foodprocessor og blend til den er glat og ensartet. Smag til med salt og citron. Pestoen kan holde sig på køl en lille uges tid, og er også god til supper og gryderetter.

Serveres med din yndlingssalat.

Velbekomme! Fra Johan Borups køkkenteam