fbpx
Airport (2015) | Kristjan-Ingimarsson-Company / Performers: Piet Gitz-Johansen, Sebastian Aagaard-Williams, Julie Kunz, Kajsa Bohlin, Signe Harder, Thomas Bentin, Didier Oberlé (pressefoto)

MØD PIET

LEDER AF TEATER & sCENEKUNSTLINJEN

Blogindlæg posted 20.11.2018

PIET GITZ-JOHANSEN

Er uddannet skuespiller fra NTA -Norwegian Theatre Academy, er iscenesætter og underviser, samt medstifter og udøver i bl.a. kompagniet Talking Timber.

Han er opvokset i Pisserenden og bor der stadig – gik på Bernadotteskolen og stod her første gang på scenen som 6-årig med en for lille cowboyhat. Siden har teateret været et grundlæggende omdrejningspunkt for Piet.

I sit arbejde med både forestillinger og undervisning er Piet optaget af det undersøgende – det abstrakte og et udtryk der tilstræber en hybrid mellem det stærkt visuelle og teateret som form –  af nærvær, humor og absurditeter – og at sætte en ramme omkring hverdagens poesi.

Piet anbefaler: Robert Wilson, Sigurdur Gudmundsson, Pina Bausch, John Cage, Mathew Barney, Hotel Pro Forma, Tehching Hsieh, Yoko Ono, Samuel Beckett, Nature Theatre of Oklahoma, The Wooster Group, Bas Jan Ader, Back to Back Theatre, Jerzy Grotowski, Forced Entertainments, Goat Island, Elevator Repair Service, Peter Brook, Marina Abramovic, La La La Human Steps, Cristoph Marthaler, Zbig Rybczynski, Joshua Sofaer, Fischli and Weiss, Miranda July, Vegard Vinge og Ida Müller, Mårten Spångberg, Roy Andersson, Gunilla Heilborn, Randi og Katrine, Peter Land, Das Beckwerk, Christian Lolikke, Therese Willstedt, Adriano Wilfert

Piet underviser også på Statens Scenekunstskole i Århus (DK), på Akademiet København / Scenekunst (DK) og i Gawenda (DK)

Han medvirker i produktioner for grupper som: The Mob, Two-Women-Machine-Show, Koreograf kollektivet E.K.K.O, Teater Graense-Loes, Kristján Ingimarsson Company.

Se mere her:

www.pietgitz.com

Random | Livingstones kabinet (Dansehallerne 2017) Performers: Kristina Sørensen Ougaard, Pernille Koch, Piet Gitz-Johansen, Petter Wadsten og Pete Livingstone
Answering Answering-Machines - Talking Timber (2013), Performers: Josephine Kylén Collins (SE), Mikkel Rasmussen Hofplass (NO), Piet Gitz-Johansen (DK), Hanna Reidmar (SE) and producer Erik Nathorst-Böös (SE)
It's all my fault - Teater Graense-Loes (2016), Performers: Piet Gitz-Johansen & My Lambertsen. Foto: Per Morten Abrahamsen