fbpx
thomas boberg johan borups højskole

Forfatterlinjen

Besøg af: Thomas Boberg

Blogindlæg posted 21.09.2018

Torsdag havde forfattereleverne besøg af Thomas Boberg. Med sit originale og overrumplende billedsprog har Thomas markeret sig som en af landets helt store lyrikere. Hans forfatterskab er præget af uro og længsel efter et eller andet derude. Ud af det er kommet en lang række digte, en enkelt roman og nogle af de bedste rejseskildringer i dansk litteratur. Rastløsheden er allestedsnærværende og resulterer i rejser uden mål og arrig kritik af det nye årtusinds normaliserende forbrugsforhippethed og ressourcekamp. Siden han var 17 år, har han rejst i store dele af verden, især i Syd- og Mellemamerika. Han fortalte om, hvordan han blev forfatter, hvordan skriften og rejsen hænger sammen for ham, mødet med det ukendte i verden og i ordene. Han fortalte om sine rejsebøger og læste digte højt. Det var en fantastisk eftermiddag.

Thomas Boberg fik sin debut som forfatter i 1984 med digtsamlingen Hvæsende på mit øjekast, men fik sit helt store folkelige gennembrud med den selvbiografiske rejsetrilogi Rejseminder, der omfatter rejseerindringerne Sølvtråden (1996), Americas(1999) og Invitation til at rejse (2003). Siden har han blandt andet udgivetdigtsamlingerne Livsstil (2005), Gæstebogen (2007), Boothill (2009), Hesteæderne (2010), Hesteæderne 2 (2011), I den næste by (2012), Fantombillede (2014), Hesteæderne 3 (2015) og Mexicocitydigte (2017), samt novellesamlingen Under uret (2006) og romanen Flakker (2008). Thomas Boberg har med tiden modtaget op til flere priser for sit lyriske forfatterskab, heriblandt Otto Gelsted-Prisen i 2000 og Det Danske Akademis Store Pris i 2012, samt flere legater fra blandt andet Statens Kunstfond og Statens Kunstråd.

forfatterlinjen johan borups højskole
forfatterlinje bibliotek johan borups højskole