Sommer på Johan Borups

midt i København

KERAMIK, DANS, KREATIV SKRIVNING & billedKUNST

Brug en uge af din sommer på at skabe, synge, danse og skrive; oplev – eller genoplev – højskolelivet midt i København, når vi igen holder sommerhøjskole i slutningen af juli. 

Sommerhøjskolen byder på både faglig fordybelse og inspiration, men også masser af fællesskab og hygge – som et almindeligt højskoleophold, men kogt ned til en uge!

Er du nysgerrig på hvad Johan Borups er for et sted, vil du gerne dykke ned i et af vores kreative fag eller savner du bare højskolen, fordi du er gammel elev? Så skynd dig at tilmelde dig sommerhøjskolen 2023.

Du vælger en af vores fire kunstneriske linjer, som du fordyber dig i det meste af ugen – men uden for linjeundervisningen er der selvfølgelig også højskolesang, inspirerende oplæg, vidunderlig mad og mulighed for at møde en masse skønne mennesker. Læs mere og tilmeld dig længere nede på siden.

Johan Borups Højskole

KERAMIK

Byen er fyldt med keramik lige fra arkitekturen til servicen på de københavnske restauranter og lige midt i alt det, skal vi lade os inspirere og designudvikle vores keramiske produkter. Vi skal tale med professionelle aktører og bringe inspirationen tilbage til bordet og til drejebænken, hvor vi skal have ler mellem fingrene. Du får en grundig introduktion og praktisk undervisning i forskellige modellerings- og dekorationsteknikker og indsigt i hele den keramiske proces.

Igennem ugen vil der både være bundne og frie opgaver, med tid til fordybelse og individuelt arbejde med leret. Linjen er for både begyndere og øvede og for dig, der ønsker et komprimeret keramikforløb i hyggelige omgivelser.

Undervisere på linjen annonceres snarest.

Byen Lever kermaik sommerhøjskole johan borups højskole

DANS & IMPROVISATION

I faget Dans & Improvisation etablerer vi et levende og kropsligt rum, hvor alle kan være med. Uanset om du har danset hver dag siden du var to, eller om du mest slår dig løs foran spejlet i derhjemme. Vi insisterer på dansen som et rum, hvor du kan være dig selv og bidrage med alt, hvad der er dig.

I timerne tager vi udgangspunkt i improvisationspraksisser som Gaga og kontaktimprovisation, men inkluderer også teknikker fra den moderne dans, som release teknik og floor work. Desuden vil der være elementer af åndedrætsarbejde, meditation og body-work.

Gennem disse praksisser får vi mulighed for at arbejde med dansen som et undersøgende rum, der kan åbne op for kreative processer og lede til nye kropslige erkendelser. Vi skal svede, grine, lytte til god/dårlig musik, trække vejret dybt, og forhåbentlig også blive klogere på, hvad en kropslig praksis er.

Underviser er Sebastian Kahr Rasmussen, der er uddannet danser og koreograf fra DDSKS i 2015. Gennem dansen som praksis vender han tilbage til kroppen; dens allermest velkendte mønstre såvel som fysiske og mentale grænser. Undervisningssituationen er interessant, fordi det er her alle kan være med til at undersøge dansens potentialer. Dansen bliver et ritual, hvor vi i fælleskab undersøger kroppen og væren i verden på ny.

Underviser Sebastian Kahr Rasmussen

KREATIV SKRIVNING

Forfatterens værktøj er sproget, ligesom malerens værktøj er pensel og lærred, og danserens værktøj er kroppen.

På sommerhøjskoles skrivelinje får du skærpet dit sprog og dine virkemidler, du prøver kræfter med forskellige udtryk og du vil opdage, at din litterære stemme har meget større spændvidde, end du måske tror.

Først og fremmest skal vi skrive! Vi laver vi en lang række skriveøvelser, der pirrer din nysgerrighed, finpudser dit sprog og giver dig nye virkemidler til at forbedre din kreative skrivning. Men vi skal også læse. Vi læser hinandens tekster – en øvelse vi kalder ’tekstlæsning’, og den går i al sin enkelhed ud på at blive bedre til at analysere og fortolke den tekst, vi sidder med foran os: Hvordan forstår du din holdkammerats tekst? Hvad står der egentlig? Hvilke forslag har du til, hvordan vedkommende kan arbejde videre med teksten? Jo bedre du bliver til at læse andres tekster, jo bedre bliver du til at læse dig selv.

Undervisere på linjen annonceres snarest.

Johan Borups forfatterafslutning

BILLEDKUNST

Johan Borups Højskole er en kunsthøjskole, og det mærker du essensen af på sommerhøjskoles billedkunstlinje, hvor vi skal arbejde med forskellige discipliner inden for billedkunst med instruktion fra professionelle kunstnere.

Du kommer selv til at gribe blyant og pensel, men bliver også introduceret til begreber, teori og historie.

For eksempel vil vi arbejde med croquis-tegning, selvportræt, linoleumssnit og forsøge vi vil arbejde med forskellige formater og redskaber, som f.eks. blyant, blæk, kridt, kul og vandfarver.

Undervisere på linjen annonceres snarest.

Johan Borups Højskole

PRAKTISK

Sommerhøjskolen finder sted 24.-30. juli 2023 på og omkring Johan Borups Højskole.

Mere info om programmet for sommerhøjskolen vil blive offentliggjort i januar.

Pris

Det koster 3.800 kroner at deltage på sommerhøjskolen – og er du studerende, får du 500 kroner i rabat.

Gamle elever kan deltage i sommerhøjskolen for 2.800 kroner.

Skolen er åben fra tidlig morgen til sen aften, og vores kvalitetskøkken serverer alle måltiderne, spændende og sund mad fra hele verden.

Vi har desværre ingen sengepladser på højskolen, så du må sove hjemme eller finde anden sovemulighed, hvis du ikke er fra København og omegn. Du kan finde billig overnatning hos enten Danhostel Copenhagen eller Downtown Hostel, der begge ligger få minutters gang fra højskolen.

Tilmelding

Når du har tilmeldt dig, sender vi dig en bekræftelse på at du er optaget på kurset. Herefter modtager du en FI-kode, som du betaler gennem din netbank.
Ved framelding senest en måned før kursusstart returneres kursusgebyret fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Det samlede kursusgebyr returneres med 50% ved framelding mindst 14 dage før kursusstart. Ved framelding mindre end 14 dage før kursusstart eller udeblivelse fra kurset returneres kursusgebyret ikke.
Det er muligt via Europæiske Rejseforsikring at tegne en afbestillingsforsikring. Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i kurserne.

blikketUd-borgen-johan-borups-hojskole
Johan Borups Praktisk