fbpx

Arkitektur i København

22.-28. juli 2024 (uge 30)

arkitektur

ARKITEKTUR i KØBENHAVN: UNRAVEL THE UNFOUND

På dette kursus vil vi arbejde med at skabe arkitektur gennem tegning og collage og tale om, hvordan man kan sætte sit præg på vores byggede omgivelser. Vi vil tage på ekskursioner for at se spændende og gemt arkitektur, i og omkring København, med særligt fokus på ‘arkitektur som sprog’.

Vi vil arbejde med at skabe og forstå rumlige indgreb og tale om, hvordan man kan bygge videre på dét, som allerede eksisterer. Det kan være en måde at give en bygning ny funktionalitet på, give den et nyt liv eller tilføje muligheder, der ikke fandtes før. Vi vil arbejde med forskellige tegne-, male- og collage teknikker, for at fremkalde og undersøge arkitektur. Kurset kan således også ses som en mulighed for at lære nye værktøjer at kende, eller udvikle allerede beherskede teknikker.

Samtidig med at vi arbejder med at udvikle arkitektur, vil vi tage på ture for at skærpe blikket på de allerede byggede omgivelser, og på den måde lære at forstå arkitekturen som et sprog, der kommunikerer i offentlige rum. Det kan være en særlig detalje, et møde mellem forskellige materialiteter, den overordnede formgivning eller måske bygningsintegreret kunst, der er med til at skabe indtrykket af, hvordan en bygning kan forstås.

Kurset er tænkt som et urbant og pædagogisk laboratorium, en blanding af at se på- og arbejde med, arkitektur,  hvor vi kan lære af hinanden og eksperimentere.

Underviser er Jens Rønholt Schmidt, uddannet Cand. Arch. i 2019 ved KADK Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Afdeling for Kunst og Arkitektur. Jens Rønholt Schmidt er kunstner, arkitekt og underviser, der arbejder på tværs af maleri, skulptur, tekst og tegning. Fra 2020 har han udviklet projekter sammen med den tyske kunstner Veit Laurent Kurz, i den tværfaglige udveksling mellem kunst og arkitektur. Jens arbejder også som udstillingsarkitekt, senest på Venedig Biennalen 2024, den koreanske pavillon ved kunstner KOO Jeong A.

Arkitektur tegning København
Arkitekturtegning, Johan Borups Højskole

sommer på johan borups

Brug en uge af din sommer på at skabe, synge, danse, bevæge dig og skrive; oplev – eller genoplev – højskolelivet midt i København, når vi igen holder sommerhøjskole i slutningen af juli. Vælg mellem linjerne:

ARKITEKTUR & KUNST (UGE 29)GRAFIK & MALERI (UGE 29)KERAMIK (UGE 29 & 30)KREATIV SKRIVNING (UGE 29 & 30)ARKITEKTUR I KBH (UGE 30)URBAN SPORT (UGE 30)DET LEVENDE BORD (UGE 30)

… som du fordyber dig i det meste af ugen. Uden for linjeundervisningen er der selvfølgelig også højskolesang, forskellige sportstilbud, musikalske indslag, inspirerende oplæg, vidunderlig mad og mulighed for at møde en masse skønne mennesker.

Mandag til fredag er der morgenmad fra 8.15, morgensamling kl. 9, undervisning på linjerne 9.30-12.30 + 13.30-15.30 og fælles aktiviteter om eftermiddagen og aftenen indtil kl. 22.  Lørdag fremviser vi for hinanden, venner og familie, hvad vi har arbejdet på i løbet af ugen, og om aftenen er der festmiddag! Søndag spiser vi brunch, evaluerer og siger på gensyn. Vores kvalitetskøkken serverer alle måltiderne, spændende og sund mad fra hele verden.

Sommerhøjskolen 2024 finder sted 15.-21. juli og 22.-28. juli på og omkring Johan Borups Højskole. Det er muligt at melde sig til en af ugerne eller begge to, hvis du gerne vil prøve flere af kurserne. Læs mere her. 

Tilmelding uge 29

Tilmelding uge 30

praktisk info

Det koster 3.800 kroner at deltage på sommerhøjskolen – og er du studerende, får du 500 kroner i rabat.

Gamle elever på lange kurser kan deltage i sommerhøjskolen for 2.800 kroner.

Vi har desværre ingen sengepladser på højskolen, så du må sove hjemme eller finde anden sovemulighed, hvis du ikke er fra København og omegn. Du kan finde billig overnatning hos enten Danhostel Copenhagen eller Downtown Hostel, der begge ligger få minutters gang fra højskolen.

Når du har tilmeldt dig, sender vi dig en bekræftelse på at du er optaget på kurset. Herefter modtager du en FI-kode, som du betaler gennem din netbank.
Ved framelding senest en måned før kursusstart returneres kursusgebyret fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Det samlede kursusgebyr returneres med 50% ved framelding mindst 14 dage før kursusstart. Ved framelding mindre end 14 dage før kursusstart eller udeblivelse fra kurset returneres kursusgebyret ikke.

Det er muligt via Europæiske Rejseforsikring at tegne en afbestillingsforsikring. Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i kurserne.

Tilmelding uge 29

Tilmelding uge 30

Højskolesangbogen Johan Borups Højskole
Det Levende Bord - Valgfag