fbpx

PRESSEMEDDELELSE

simona abdallah NY FOLKEPROFESSOR

Nyhed posted 28.04.2023

Simona (f. 1979) er dansk-palæstinensisk percussionist, coach og forfatter. I løbet af det næste år bliver hun en del af Johan Borups Højskole, hvor hun vil arrangere events med og for elever, lærere og offentligheden. Det kommer til at handle om udvikling i fællesskab, på kryds og tværs af baggrunde, erfaringer og forskelligheder, i form af musikworkshops, coaching, folkelige forelæsninger og møder i midten af udviklingens ånd.

”Vi er helt lykkelige over, at Simona Abdallah nu får sin gang på skolen som folkeprofessor. Med sin darbuka og sin musikalitet, med sin energi og varme, med sin palæstinensisk-danske baggrund og med sin personlige historie om at tage vare på sit liv bliver Simona et forbillede og en inspiration for alle elever og ansatte her ved Frederiksholms Kanal.” siger forstander Bjørn Bredal.

I foråret 2024 inviterer Simona og højskolen til en festival, hvor publikum kan opleve musik i forskellige genre og konstellationer med både professionelle musikere og elever fra højskolens kunstneriske linjer – Musik, Teater & Scenekunst, Design, Arkitektur & Kunst, Nye Rejsende, Forfatter og Dokumentarfilm.

Simona Abdallah: “Jeg er enormt beæret over at blive udnævnt som Johan Borups Højskoles Folkeprofessor i skoleåret 2023/24. Jeg takker skolens ledelse for udnævnelsen og glæder mig i den grad til at have min gang på højskolen og forhåbentlig være med til at gøre en forskel!”

Som helt ung blev Simonas dybe ønske om at spille på tromme begrænset af en kultur, der kun tillader mænd at spille på den traditionelle arabiske darbuka-tromme, som hun havde forelsket sig i. Men hun brød med sin families strenge, traditionelle moralkodeks og i dag hyldes Simona som den første professionelle kvindelige percussionist fra en arabisk baggrund. Hun spiller musik, der får lytterne til at mærke livets puls og ikke mindst lysten til at slippe kontrollen, og har gennem de sidste 20 år turneret i hele verden.

Simona følger efter Emil Midé Erichsen, Lucia Odoom, Anne Lise Marstrand-Jørgensen og Adam Holm i det 1-årige, honorære professorat.

Johan Borups Højskole ved Frederiksholms Kanal i København har oprettet professoratet med det formål at bringe videnskabelig, kunstnerisk og politisk elitekultur i kontakt med den brede folkekultur og oplysning. Simona Abdallah tiltrådte ved højskolens generalforsamling 24. april 2023.

Følg med her på www.johanborups.dk

Yderligere oplysninger hos højskolens ledelse,
borups@borups.dk / +45 33 12 34 45