fbpx

Keramik

Sommerhøjskole 2021

Byen Lever kermaik sommerhøjskole johan borups højskole

byen lever

Keramik er et af linjefagene på sommerhøjskolen ‘Byen Lever’ – igen i år kan du opleve eller genopleve højskolelivet midt i København fra 28. juni til 4. Juli 2021. Byen Lever er en uge med fordybelse og fællesskab, der på mange måder minder om et almindeligt højskoleår komprimeret ned til én intens uge. På Byen Lever er der fem linjefag at vælge i mellem, de fylder mest i skemaet, men der er også fælles aktiviteter, koncerter, workshops, sol på tagterrassen, dyp i kanalen og ture ud i København osv. Du skal have en cykel for at kunne deltage på sommerhøjskolen.

Byen Lever kermaik sommerhøjskole johan borups højskole

linjefaget: KERAMIK

Byen er fyldt med keramik lige fra arkitekturen til servicen på de københavnske restauranter og lige midt i alt det, skal vi lade os inspirere og designudvikle vores keramiske produkter. Vi skal tale med professionelle aktører og bringe inspirationen tilbage til skolen. Hvor vi vil arbejde med designudvikling og praktisk undervisning i forskellige modellerings og dekorations teknikker.  

Igennem ugen vil der både være bundne og frie opgaver, med tid til fordybelse og individuelt arbejde med leret. Linjen er for både begyndere og øvede og vi arbejder primært i stentøjs ler. Linjen er for dig der ønsker et komprimeret keramikforløb. Du får fingrene i materialet og indsigt i den keramiske proces der gør dig i stand til at omsætte idéer til form. 

Da den keramiske proces er tidskrævende, vil du i slutningen af ugen ikke stå med det færdige produkt, men efterfølgende kunne hentes færdigbrændt og glaseret på højskolen – hvilket jo kun giver rig mulighed for at arbejde til det sidste.    

Underviser er Lea Nordstrøm, som fik sin kandidat i keramisk design fra Det kongelige akademi for arkitektur, design og konservering i 2017 , samt en BA fra den tidligere Glas og keramikskole i 2010. Imellem uddannelse har Lea arbejdet som selvstændig og været bosat i NYC og Californien, hvor hun stadig har tætte samarbejdspartnere, udstiller og er tilknyttet et Galleri i NYC. Til dagligt arbejder Lea fra sit værksted i Roskilde, hvor hun blandt andet udvikler og sælger sine produkter, samt afholder kurser og underviser online.

"Linjen er for dig der ønsker et komprimeret keramikforløb. Du får fingrene i materialet og indsigt i den keramiske proces der gør dig i stand til at omsætte idéer til form."
Keramik byen lever johan borups
Keramik byen lever johan borups
Underviser & keramisk designer Lea Nordstrøm

praktisk info

Som udgangspunkt sover deltagerne hjemme, ligesom man gør når man går på et almindeligt højskoleår. Men der vil i denne uge være en unik mulighed for at tilkøbe overnatning i fælles sovesal på højskolen, dette foregår efter først-til-mølle-princippet, kontakt kursuslederne eller kontoret og hør nærmere. Hvis du ikke har et sted at bo i Købehavn og gerne vil have eget værelse kan du overnatte billigt på Danhostel Copenhagen City, som ligger 200 m. fra højskolen, du finder info om Danhostel her.

Skolen er åben fra tidlig morgen til sen aften, og vores kvalitetskøkken serverer alle måltiderne, spændende og sund mad fra hele verden.

Når du har tilmeldt dig her på siden, sender vi dig en bekræftelse på at du er optaget på kurset. Herefter modtager du en FI-kode,  som du betaler gennem din netbank.

Ved framelding senest en måned før kursusstart returneres kursusgebyret fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Det samlede kursusgebyr returneres med 50% ved framelding mindst 14 dage før kursusstart. Ved framelding mindre end 14 dage før kursusstart eller udeblivelse fra kurset returneres kursusgebyret ikke.

Det er muligt via Europæiske Rejseforsikring at tegne en afbestillingsforsikring.

Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i kurserne.

OBS! Det er vores klare forventning, at sommerhøjskolen gennemføres. Skulle det alligevel vise sig, at vi må aflyse, betaler vi naturligvis hele kursusprisen tilbage.

TILMELDING OG PRIS

Prisen for ugen er 3.800,- og 1.800,- for tidligere Johan Borups elever på lange hold. Er du studerende kan du få 500,- i rabat.  Vil du vide mere, så kontakt kursuslederne Katrine Muff og Julie Sass på mail borups@borups.dk eller ring til kontoret på 33123445.

Tilmelding

Højskolesangbogen Johan Borups Højskole
Det Levende Bord - Valgfag