fbpx

BYEN SKRIVER

Sommerhøjskole 2021

Byen skriver byen lever Johan Borups Højskole Sommerhøjskole

byen lever

Byen Skriver er et af linjefagene på sommerhøjskolen ‘Byen Lever’ – igen i år kan du opleve eller genopleve højskolelivet midt i København fra 28. juni til 4. Juli 2021. Byen Lever er en uge med fordybelse og fællesskab, der på mange måder minder om et almindeligt højskoleår komprimeret ned til én intens uge. På Byen Lever er der fem linjefag at vælge i mellem, de fylder mest i skemaet, men der er også fælles aktiviteter, koncerter, workshops, sol på tagterrassen, dyp i kanalen og ture ud i København osv. Du skal have en cykel for at kunne deltage på sommerhøjskolen.

linjefaget: byen skriver

Kan man på kun én uge skrive, redigere, designe og fremstille en bog, og endda have en fest med det? Ja! På skriveholdet BYEN SKRIVER gør vi i hvert fald forsøget. I løbet af ugen skal vi sammen bevæge os fra de første spirende idéer til den færdige fysiske udgivelse. Vi skal eksperimentere med forskellige dogmer og tilgange til at skrive, lege med sproget, sætte selvkritikken lidt på pause, læse inspirerende tekster, læse op for hinanden, give og få feedback. Vi skal ud i byen og skrive dér, i dens mange rum som er fulde af indtryk og ord: metroen, kirkegårdene, parkerne, stormagasinerne, gaderne og sidegaderne, strandene, fællederne, byggepladserne, forladte fabrikker. Osv.! Vi går på opdagelse i byen og i sproget. Vores fokus vil være på poesien, men i bred forstand: Digte, lyrisk prosa, sangtekster, fortællinger, readymades, visuel poesi, formeksperimenter og allehånde mærkværdige ord-påhit er velkomne.

Underviser er forfatter og musiker Lars Emil Foder, og derudover kommer du til at møde nogle af de toneangivende mikroforlæggere, bl.a. Christel Sunesen fra forlaget Ekbátana. De vil fortælle om deres forlagspraksis, hjælpe med redigering, formgivning, tryk osv. og inspirere til alternative måder at tænke bøger og tekst på.

"Vores fokus vil være på poesien, men i bred forstand: Digte, lyrisk prosa, sangtekster, fortællinger, readymades, visuel poesi, formeksperimenter og allehånde mærkværdige ord-påhit er velkomne."
Byen skriver johan borups byen lever lars emil foder
Byen skriver byen lever Johan Borups Højskole Sommerhøjskole
Underviser, forfatter & musiker, Lars Emil Foder

praktisk info

Som udgangspunkt sover deltagerne hjemme, ligesom man gør når man går på et almindeligt højskoleår. Men der vil i denne uge være en unik mulighed for at tilkøbe overnatning i fælles sovesal på højskolen, dette foregår efter først-til-mølle-princippet, kontakt kursuslederne eller kontoret og hør nærmere. Hvis du ikke har et sted at bo i Købehavn og gerne vil have eget værelse kan du overnatte billigt på Danhostel Copenhagen City, som ligger 200 m. fra højskolen, du finder info om Danhostel her.

Skolen er åben fra tidlig morgen til sen aften, og vores kvalitetskøkken serverer alle måltiderne, spændende og sund mad fra hele verden.

Når du har tilmeldt dig her på siden, sender vi dig en bekræftelse på at du er optaget på kurset. Herefter modtager du en FI-kode,  som du betaler gennem din netbank.

Ved framelding senest en måned før kursusstart returneres kursusgebyret fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Det samlede kursusgebyr returneres med 50% ved framelding mindst 14 dage før kursusstart. Ved framelding mindre end 14 dage før kursusstart eller udeblivelse fra kurset returneres kursusgebyret ikke.

Det er muligt via Europæiske Rejseforsikring at tegne en afbestillingsforsikring.

Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i kurserne.

OBS! Det er vores klare forventning, at sommerhøjskolen gennemføres. Skulle det alligevel vise sig, at vi må aflyse, betaler vi naturligvis hele kursusprisen tilbage.

TILMELDING OG PRIS

Prisen for ugen er 3.800,- og 1.800,- for tidligere Johan Borups elever på lange hold. Er du studerende kan du få 500,- i rabat.  Vil du vide mere, så kontakt kursuslederne Katrine Muff og Julie Sass på mail borups@borups.dk eller ring til kontoret på 33123445.

Tilmelding

Højskolesangbogen Johan Borups Højskole
Det Levende Bord - Valgfag