fbpx
Abramovic og Ulay rejsen i makkerpar kanalen johan borups højskole
Foto: Wikimedia Commons (redigeret af Johan Borups Højskole)

podcast

Rejsen i makkerpar

Blogindlæg posted 16.04.2021

Hvad er potentialet i at rejse i makkerpar? Gør det rejser mulige, som man ikke ville kunne have taget på selv, og kræver det at man vil det samme eller skal man supplere hinanden med sine forskelligheder?

Dette program handler om at rejse i makkerpar, og du bliver introduceret til to makkerpar, der på forskelligvis har været meget vigtige for hinanden i deres rejser.

KANALEN | Podcast · KANALEN Podcast – Rejsen i makkerpar

Lyddesign: Katrine Holsbo

Marina Abramovic og Ulay: The Lovers

Marina Abramovic og Ulay var i 1976 og tolv år frem partnere privat, i kunsten og på rejser. I fem år boede de i en Citroën Van, mens de rejste rundt i Europa og lavede performances sammen, blandt andet hvor de eskalerede de konflikter, der kan opstå i relationer. I 1983 går de fra hinanden gennem en episk rejse, hvor de går hinanden i møde fra hver sin ende af den kinesiske mur og når de mødes på midten er det for at gå fra hinanden og bryde op for altid.

Hermed to anbefalinger der kan rykke dig tættere på Abramovic og Ulay:

The Story of Marina Abramovic og Ulay på Louisiana Channel – en kort dokumentar om Abramovic og Ulays kunstner- og rejseliv.

The Lovers – The Great Wall filmen der er lavet om Marina Abramovic og Ulays vandring langs den kinesiske mur.

Hunter S. Thompson og Ralph Steadman: Kentucky-derbyet er dekadent og depraveret

I reportagen ’Kentucky-derbyet er dekadent og depraveret’ skriver Hunter S. Thompson om den berusede og begivenhedsfyldte tur til hestevæddeløb i Louisville, Kentucky. Med sig har han sin rejsemakker, illustratoren Ralph Steadman og sammen møder og støder de en masse mennesker og sætter gang i en hel masse ballade. Det handler ikke så meget om hestevæddeløb, men mere om mennesker og Thompsons særlige måde at være blandt disse væsener (altså mennesker) på. Han er aggressiv, generaliserende; he really stirs things up! Reportagen er et eksempel på, hvad der kan ske af spændende ting, når den rejsende er en larmende bulderbasse, der rejser ud i virkeligheden med sin egen dagsorden. Reportagen skildrer også et makkerpar, der sammen oplever og påvirker virkeligheden.

 

 

Af Peter Laugesen & Elena Maria Askløf
Linjeledere på Nye Rejsende

 Elena Maria Askløf Nye Rejsende Johan Borups Højskole 

TILBAGE TIL KANALEN