fbpx

Verdens bedste venner I Verdens bedste bøger

Valgfag

Dette fag handler om at få nye venner – i bøgerne. Du skal møde nogen, som er vildt anderledes end dig selv, og nogen som ligner dig til forveksling.

Vi skal lytte og læse, fortælle og skrive. Det er et aktivt fag, vi skal bevæge os i byen, du skal skrive beskeder og breve til dine nye venner, vi skal battle om de bedste bøger, og du må meget gerne selv byde ind.

De allerbedste bøger skal vi ud og stille op på en hylde i en skøn boghandel: Thiemers Magasin på kanten af Vesterbro og Frederiksberg.

Det kan være svært at få venner. Og de venner, man får, er ikke altid så søde eller trofaste, som man kunne ønske. Eller spændende. Men på bogreolen står verdens mest spændende mennesker og tilbyder kontakt. Anna Karennina, som forelsker sig så meget, at hun dør af det. Unge Werther, som gør det samme, og lille Marcel, som savner sin mor så meget, at han skriver en roman på tre tusind sider. Og så er der Elskeren, Kejser Hadrian, Emma Bovary og alle planetens sommerfugle. De vil gerne i kontakt med dig! Mød dem i ’Verdens bedste venner / verdens bedste bøger’.

"På bogreolen står verdens mest spændende mennesker og tilbyder kontakt."

UndervisER

Johan Borups Højskoles forstander. Journalist, forfatter og tidligere redaktør på Gyldendal, Weekendavisen og Politiken, hvor han stadig er fast skribent. Cand.mag. i fransk og musik med videreuddannelse i Paris (politisk videnskab) og Oxford (journalistik).

Bjørn Bredal