fbpx

(GEN)LAVNING

Valgfag

Genlavning valgfag Johan Borups Isabelle Leucelle

Gen(lavning) er et poetisk og praktisk fag, hvor vi skal undersøge, hvordan man kan leve mere bæredygtigt og blive begejstrede for at tage sig af den verden, vi har omkring os.

Alt, hvad vi omgiver os med og bor i, er sammenstøbt på måder, som kan være svære at gennemskue. Vi skal afmystificere, hvordan en lampe egentlig fungerer, hvordan en cykel er sat sammen, og hvordan materialer kan forandres til nye ting. Vi skal undersøge æstetikken i at transformere det, der kan synes ubrugeligt. Kan reparationen være det smukke? På (Gen)lavning lærer vi en masse små nødvendige teknikker til, hvordan man laver ting, hvordan man kan lave ting om, og hvordan man reparere ting. Vi skal besøge forskellige sites omkring København for at møde eksempler på personer og projekter, som arbejder og lever mere bæredygtigt, og fornyer og forskønner materialer. Vi skal blandt andet forvandle papir fra skraldespande til smukke kunstværker, reparere alt vores ødelagte tøj, og vi skal lære, hvordan man sætter lamper op, og hvordan man bygger et hus.

Vi skal lære det, som tiden er ved at glemme: håndværket, som holder tingene i live.

Og måske ræsonnerer en smule mere med tingene omkring os?

 

"Vi skal lære det, som tiden er ved at glemme: håndværket, som holder tingene i live"
Genlavning Isabelle Leucelle
Genlavning Isabelle Leucelle

underviserE
ISABELLE LECUELLE

Isabelle Lecuelle arbejder med klima og bæredygtighed på forskellige måder – med en baggrund i sociologi er hun særligt optaget af, hvordan social uretfærdighed er koblet til klimaproblematikker. Hun er optaget af at forandre opfattelsen af affald fra skrald til ressourcer, og at materialer forbliver værdifulde, selv når den genstand, de udgør, mister sin funktion. Hun tror på at forandring sker ved at invitere folk med i aktiviteter og diskussioner. I øjeblikket arbejder hun med dette hos Mellemfolkeligt Samvirke og på Østerbrohuset Nærgenbrugsstation.

Isabelle Lecuelle Johan Borups Jøjskole
Isabelle Lecuelle

THOMAS PERSSON

Thomas er en kreativ og alsidig underviser med en baggrund som skuespiller, musiker og iværksætter. Med udgangspunkt i sin uddannelse som Kaospilot og fysisk skuespiller samt kærlighed for humor, bevægelse og musikalitet, arbejder han med at skabe et personligt udtryk og selvstændigt virke gennem kunstneriske processer. Thomas har tidligere turneret i ind- og udland som musiker og tourmanager og er medstifter af teatergruppen Beyond Cringe and Based, der i øjeblikket arbejder på uropførelsen ‘Monkeys Reacting to Magic’ på Aveny-T Teater i 2024.

Thomas Persson

JULIE LECUELLE

Julie Lecuelle er uddannet ved Kunstakademiets Arkitektskole i København. Hun er medstifter af tegnestuen gruppe-aja, som undersøger, hvordan ressourcebevidsthed og arkitektonisk kvalitet kan forbindes i en æstetisk bearbejdning af genbrug og restmaterialer. Gruppen vandt i 2023 Arkitektforeningens prisopgave ’Udsyn 2023’. Julie arbejder både med bygning og landskab og har blandt andet været med til at lave en række fontæner i Italien. Du kan læse mere om Julies arbejde her. 

Julie Lecuelle