Stipendier til unge fra det dansk-tyske grænseland

fra Louis-Hansen Fonden

GRATIS HØJSKOLEOPHOLD i FORÅRET 2023

Er du ung fra det dansk-tyske grænseland? Så har du mulighed for at søge om en friplads til at gå på Johan Borups Højskole – den kunstneriske højskole midt i København.

Johan Borups Højskole og Louis-Hansen Fonden stiller nemlig et antal stipendier til rådighed til forårssemesteret 2023.

Skolen ligger ved Frederiksholms Kanal lige over for Christiansborg.

Stipendiet dækker et semesters undervisning inkl. materialer, rejseudgifter og tre måltider om dagen. Semestret varer 24 uger fra 8. januar til 24. juni 2023.

Du skal selv finde et sted at bo i byen. Vi hjælper vores kommende elever med links til diverse grupper og hjemmesider til boligsøgende.

Du får en unik mulighed for at skabe dig et netværk og ”tage hul på København” i fællesskab med andre unge fra hele Norden. På højskolen kan du få et kvalificeret pusterum til at åbne for din kreativitet, få ny inspiration og finde ud af, ad hvilken vej du vil gå.

Johan Borups Højskole er et kreativt og kunstnerisk mødested. Vi har syv linjer: Design, Nye Rejsende, Arkitektur & Kunst, Forfatter, Dokumentarfilm, Teater & Scenekunst og Musik samt en række spændende valgfag.
Vi har nogle af landets dygtigste undervisere, og i kraft af vores beliggenhed har vi i løbet af året mange besøg af anerkendte og interessante gæstelærere. Skolen er også et kulturhus med koncerter, talks, debatter og litteraturfestival.

Højskolen er dit hjem, mens du går her: Skolen er åben fra tidlig morgen til sen aften, og vi har morgensamling, morgen-, middags- og aftensmad hver dag, samt masser af aftenarrangementer på skolen. Du kan læse meget mere om livet på højskolen her.

Praktisk

Er du interesseret i et stipendium til forårssemestret 2023, så send snarest, og senest 15. november 2022 kl. 12.00 en mail med din ansøgning og emneordet ’Grænselandsstipendium’ til ina@borups.dk.

Fortæl om dig selv og din baggrund, fortæl hvilken af højskolens linjer du er interesseret i – og giv grunden til, at det er lige netop dig, der skal modtage et stipendium. Husk at skrive dit telefonnummer på ansøgningen, så vi kan få fat på dig.

Vi forventer at kunne give dig svar senest medio november.

Stipendiet er skattepligtigt, og du skal selv huske at oplyse beløbet til SKAT som B-indkomst.